Widok

co do spania w przedszkolu - śpiworek, kołderka, koc?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
możecie coś polecić? moje dziecko generalnie nie lubi się przykrywać no ale muszę je zaopatrzyć w coś na leżaczek i co tu wybrać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córa ma śpiwór Motherhood z małą poduszką. Takie rozwiązanie spełnia wymogi jej przedszkola, mała jest zadowolona a ja też bo śpiwór po wielu praniach wygląda wciąż jak nowy.
Nie wiem tylko czy nie jest jej zimno w chłodnych porach roku ale nie skarżyła się.
O, to taki jak ten: http://akpolbaby.pl/pl/spiwory-do-przedszkola/1581-spiwor-do-przedszkola-motherhood-5906714472148.html .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
też taki mamy i też polecam :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
rzeczywiście wygląda fajnie - rozumiem że nie nakładacie żadnych poszewek? jeden taki śpiworek wystarcza czy lepiej mieć coś na zmianę? składa się do małego rozmiaru, macie na to jakiś specjalny worek?
"rzeczywiście wygląda fajnie - rozumiem że nie nakładacie żadnych poszewek? jeden taki śpiworek wystarcza czy lepiej mieć coś na zmianę? składa się do małego rozmiaru, macie na to jakiś specjalny worek?"

Nie wkładam śpiworka w poszewkę bo nie mam pomysłu jak to byłoby możliwe :D, jeszcze zresztą nie wrócił brudny, tylko zawsze nieświeżo pachniał po jakimś czasie używania. Pierze się znakomicie i schnie wyjątkowo szybko. Można go zwinąć do bardzo małego rozmiaru i schować z powrotem do fabrycznego, foliowego opakowania z plastikową rączką, na zamek.
Przedszkole wydaje rzeczy dziecka co jakiś czas, w piątek. Jest więc masa czasu żeby np piżamkę czy śpiworek wyprać i żeby wyschły.

Może u was nie było takich informacji na spotkaniu informacyjnym ale nam np mówiono że kocyki często się nie sprawdzają bo zwijają się w poszewce, zszywane kołdry natomiast często są za długie, za ciężkie, za śliskie i po prostu spadają z tych dziecięcych łóżek polowych.

U nas jedna piżama i jeden śpiworek wystarczają w zupełności.

A, w tym zestawie Motherhood ta mała poduszeczka ma powłoczkę zdejmowaną więc można ją wyprać.

I jeszcze jedno, mimo kontrastowych i żywych barw, nic tu nie farbowało ani nie straciło koloru.
dzięki za szczegółowe info :)
u nas zawsze byl zwykly, polarowy kocyk z Ikea, ten za 10zl i jasiek. w pierwszym roku obcinalam kocyk na nieco mniejszy, w nastepnych latach byl normalnych rozmiarow.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja polecam śpiworki. kupiłam gro company na każdą pore roku - na lato grubość 0,5 tog, na wiosne/jesien 1,0 tog i na zime 2,5 tog. swietnie sie sprawdzają i moje dziecko tez je lubi, bo w koncu dobrze sypia ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Serio??
Do przedszkola???
:D
też mamy ten śpiworek i jest super, łatwo się pierze jest cieply bo z jednej strony ma polarek z drugiej bawełnę, miejsce na opisanie czyj jest - dla nas minusem byla zbyt gruba podusia bo my lubimy takie płaskie ale ogólnie jest superr
też ich używam i potwierdzam zdanie poprzedniczek! spiworki grobag są super, latwe w czyszczeniu, kolorowe, bezpieczne zapięcie z kgorym maluch sobie nie poradzi ;)))) super sprawa, ja mam model caloroczny ale mysle o zimowym 3.5tog, ma któraś z Was taki ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry