Widok
MNIE SIE NIE BARDZO PODOBAŁO TO IMIE ALE ODKAD MAMY ALANA W RODZINIE TO WAM POWIEM ZE PASUJE DO NIEGO TO IMIE PO ZATYM JA JESTEM TYPEM CZLOWIEKA ZE JAK PODOBA MI SIE DZIECKO TO I IMIE JEGO TEZ HEHE WIEM ZE TO DZIWNE :)
NASZ RODZINNY ALAN JEST SLODKI :)
NIE POWIEM KIEDYS CZYTALAM COS CO KOLEZNAKA NAPISALA O TYM IMIENIU JAK DZIECI WP RZEDSKZOLU NAZYWAŁY DZIECKO I IMIENIU ALAN ALE NIE BEDE TU PISAC ;/ BO DZIECI NICZEMU NIE WINNE BO CIEZKO BYLO IM WYPOWIEDZIEC TO IMIE :)
MOJ SYNEK DO KUZYNA MOWIL SWEGO CZASU JAK NIE MOGL ZAPAMIETAC ALLADYN :)
NASZ RODZINNY ALAN JEST SLODKI :)
NIE POWIEM KIEDYS CZYTALAM COS CO KOLEZNAKA NAPISALA O TYM IMIENIU JAK DZIECI WP RZEDSKZOLU NAZYWAŁY DZIECKO I IMIENIU ALAN ALE NIE BEDE TU PISAC ;/ BO DZIECI NICZEMU NIE WINNE BO CIEZKO BYLO IM WYPOWIEDZIEC TO IMIE :)
MOJ SYNEK DO KUZYNA MOWIL SWEGO CZASU JAK NIE MOGL ZAPAMIETAC ALLADYN :)
Ali_ no to z tą Chylińską dałaś przykład-niech Cię ......hihi chyba nie czytasz ze zrozumieniem napisałam w pierwszym wątku ze nikogo nie chce urazić i nie zawsze tak jest że imię przekłada się na patologię -poprostu zaobserwowałam takie zjawisko i tyle a hitem roku jest z ALEXA zrobić ALEKSA ---no ja pierdziele co za czad-----bo przecież nie mógł być zwyczajny Aleksander tylko przeinaczone imię zachodnie ludzie mają to niektorzy pomysły buuuuuuuuuuuu
Najważniejsze żeby imię pasowało do nazwiska. Jeśli nazwisko jest "amerykańskie" to ok, ale jeśli to nazwisko typowo polskie z końcówką ski, cki to będzie brzmieć fatalnie np. Alan Jajkowski, Alan Szamocki. Sama sobie odpowiedz, czy ma to ręce i nogi.
Swoją drogą, jakoś nie słychać żeby np. Brytyjczycy albo Niemcy nadawali swoim dzieciom imiona typu Stanisław albo Mieczysław. Oni jakoś nie muszą zapożyczać imion z innych krajów. Polscy rodzice widać muszą. Jeśli jednak bardzo chcemy aby nasze dziecko nosiło wyjątkowe imię nazwijmy je Bjorn albo Liv bo te wszystkie Alexy Dżesiki i Alany są już bardzo pospolite.
Swoją drogą, jakoś nie słychać żeby np. Brytyjczycy albo Niemcy nadawali swoim dzieciom imiona typu Stanisław albo Mieczysław. Oni jakoś nie muszą zapożyczać imion z innych krajów. Polscy rodzice widać muszą. Jeśli jednak bardzo chcemy aby nasze dziecko nosiło wyjątkowe imię nazwijmy je Bjorn albo Liv bo te wszystkie Alexy Dżesiki i Alany są już bardzo pospolite.
wybieralam dla mojego miedzy Allan a ALeks, został Aleks ale przez ks a nie x, alex ma na imie syn brata mojego taty ale mieszka w Rpa a my jestesmy w polsce wiec jest aleks,
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
Aga76 ty moze sie nie wstydzisz,ale on pozniej bedzie.Przyklad moj maz.Ma 30 lat i na imie Witold.Niby zwykle polskie imie,ale zazwyczaj nosza je nasi dziadkowie.Byl okres ze wstydzil sie go,jak byl maly koledzy sie z niego smiali,wiadomo jak to dzieci,pytali co to za imie.Wszyscy wtedy mieli na imie Michal,Marcin,Tomek itp.Teraz juz nie przejmuje sie tym.Ja uwazam ze imie Alan jest tak samo polskie jak Agnieszka,Julia itd.
wiesz jeśli ktoś jest moim znajomym to jest normalny z nienormalnymi ludźmi się nie zadaje
i nie uważam żeby nadawane imiona były wyznacznikiem patologi wiec moze z takimi tekstami warto się ugryść w jezor... bo można komuś zrobić przykrość
i napewno nie neguje ludzi za imiona które dają potomstwu
przestane lubić Chylińska bo dała córce na imie Estera nie jej sprawa może kiedys dziecko ją za to potępi albo będzie przeszczęśliwe
i nie uważam żeby nadawane imiona były wyznacznikiem patologi wiec moze z takimi tekstami warto się ugryść w jezor... bo można komuś zrobić przykrość
i napewno nie neguje ludzi za imiona które dają potomstwu
przestane lubić Chylińska bo dała córce na imie Estera nie jej sprawa może kiedys dziecko ją za to potępi albo będzie przeszczęśliwe
To nic, hitem w którejś z klas, które uczyłam jakieś 3 lata temu, był Brajan:)
Nie dośc , że nie grzeszył mądrościa, to jeszcze ksiązka była mu nieznaną rzeczą;)
Miałam praktykanta, który studiował w Stanach i śmiał się, że imię to należy czytać " BREJDŻAN":l)
Dziwi mnie jak rodzice czasami chcę zabłysnąc oryginalnym imieniem i dają dzieciom jakieś pokrętasy!No bo jak koleżanka spyta jak ma na imię maleństwo w wózeczku, to przecież lepiej brzmi Brejdźan czy Ala, albo Andżelyka, aniżeli jakies tam polskie starustwo-Janek czy Stasiek:)
hehe
Szok, i cyrk na kółkach!
Nie dośc , że nie grzeszył mądrościa, to jeszcze ksiązka była mu nieznaną rzeczą;)
Miałam praktykanta, który studiował w Stanach i śmiał się, że imię to należy czytać " BREJDŻAN":l)
Dziwi mnie jak rodzice czasami chcę zabłysnąc oryginalnym imieniem i dają dzieciom jakieś pokrętasy!No bo jak koleżanka spyta jak ma na imię maleństwo w wózeczku, to przecież lepiej brzmi Brejdźan czy Ala, albo Andżelyka, aniżeli jakies tam polskie starustwo-Janek czy Stasiek:)
hehe
Szok, i cyrk na kółkach!
Oli_AG a niby z czym przegięłam napisalam jak jest nikogo nie uraziłam bo napisałam że 99% to imiona nadawane przez patologie więc w czym problem -czy Ty tego nie zauważyłaś ,że tak jest ???chyba nie ale wśrod znajomych noramlnych znajomych nie mamy żadnych udziwnień typu Alan,Alex,Brajan ani Jesici---także chyba to nie są dośc popularnbe imiona jak na normalne społeczeństwo???