Widok

co myslicie o imieniu Alan ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mąz uparl sie ze naa synkowi imie, hmm sama nie wiem czy mi sie podoba....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz te "inne" imiona zrobiły sie takie popularne, że chyba ciężko jest mówić o tym, że nadaje je głównie patologia. Widocznie taka moda.
Nasze babcie to Henryki, Stanisławy, Józefy
Nasze mamy to Bożeny, Heleny, Ewy
My to Agnieszki, Anny, Kasie
A nasze dzieci widocznie bedą Alanami, Maxami, Brajanami, Dżesikami i Kewinami ;)

Mi sie to akurat też nie podoba, osobiście mam Madzię ;) zawsze na czasie, zawsze ładne ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi, podobnie jak rumiankowi kojarzy sie jedynie z depeche mode i choc bylam wielka fanka zespolu, przez wiele, wiele lat, a imie Alan nawet mi sie podoba, to ja raczej wybralabym jakies polskie imie, mamy ich mnostwo fajnych.
Mnie też nadawanie takich imion kojarzy się z komleksami mamusiek które chcą się wyróżniać.
Mieszkamy w Polsce jest tyle ładnych imion, po co robić dziecku krzywdę. Potem jako dorosły człowiek raczej nie będzie poważnie traktowany nazywając się Alan Kowalski, Max czy Alex przez x Kowalski (czy inne polsko brzmiące nazwisko).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no lekko przegielas ......
co do Maxa to mój synek jest Maksymilian czyli Maks
ale i tak znajdują się tacy co mu x wlepią mieszkając za granicą nigdy nikt przez x mu nie napisał ale to szczegół

Alan też ładne imie chodź ostrzegam łobuzy nad łobuzami
jestem matką chrzesną jednego i wiem co mówie heheh

a tak poważnie to nie zaleznie od tago jakie imie się nada dziecku znajdza się tacy którym się nie będzie podobało My wybieralismy imiona bardzo skrupulatnie zwłaszcza że nazwisko zagraniczne wiec nie wszystko pasuje a imie coreczki z posród 5 innych wybrał Maksiu

ba ja wam powiem ze jako dziecko plakalam ze mam na imie Aleksandra Olka matko czemu nie mogłam byc gosia anka czy karolina dopiero jak poszlam do szkoly i kazdy sie zachwycal ze mam wiele zdrobnien ze to wdzieczne imie a potem nie poczytalam troche historii i skąd i od czego ono się wzieło to teraz tak urosłam i jestem mega szcześliwa że nosze to imie i gdyby nie to że nosze je ja nosiła by je moja córka
kiedys był taki fajny wątek o imionach i ktoraś z dziewczyn fajnie napisała że takie imiona daja najczęściej ludzie -z innych sfer -patologia i takie dziwne panienki-oczywiscie nie jest tak zawsze ostatnio w autobusie patrze siedzi panienka wlosy żółte ,ubrana jakby właśnie wyszła ze śmietnika i trzyma dziecko na kolanach i za chwilkę słyszę Alanek poczekasz na mamę i Wujka Rysia a mamusia coś załatwi --wódką jechało na kilometr ale imię topowe miało dziecko i tak zaczęłam analizować że w 99 % to się sprawdza te żółte włosy mamusi i słysze Jesicca,Alex,itp.bez obrazy dziewczyny to tylko taka anegdotka
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
mi sie osobiscie Stasiu, Helenka itd bardzo pdobają :) ostatnio nawet slyszalam o malym Tadku i Leosiu boooskie :):) Alan dla mnie odpada zupelnie tak jak Majki, Julki, Lenki Wiktorie itd...
"Nie,najlepiej to dac dziecku na imie Stanislaw,wislawa,helena...A pozniej bedzie sie wstydzic!"

A jesteś taka pewna,że Twój syn nie będzie się wstydził swojego imienia???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie,najlepiej to dac dziecku na imie Stanislaw,wislawa,helena...A pozniej bedzie sie wstydzic!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nadawanie takich typowo niepolskich imion kojarzyło mi się zawsze z jakimś kompleksem rodziców... mi też się nie podoba. Ale jeśli Wam się podoba to opinia innych powinna mieć małe znaczenie. Też jestem zdania że Mamie i Tacie musi się imię podobać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Imię tragedyja!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
mi się nie podoba
Alan to moj synek!!
Mi się nie podoba.
http://forum.trojmiasto.pl/lista-imion-meskich-t72888,1,16.html tu masz listę
szukam jakies fajnej strony gdzie jest duzy wybor imion
moniczka22 nam też było cięzko,ale nie mozesz sugerowac sie opiniami innych.To Wy musicie znalezc takie imie ktore powali was i stwierdzicie "To jest to imie dla mojego synka"
ciezko wybrac imie.... mysllalam ze bedzie latwiej
Mi sie nie podoba ani Alan, ani Alex, a Maxa to mialam pieska ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Powiem Ci że mój synek ma 9miesięcy i z czystym sumieniem mogę Ci powiedzieć że ani razu nikt tak się mnie nie zapytał.Wręcz slysze "o ale ładne imię"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry