Widok

co myslicie o imieniu Nela?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w tytule
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
mi za barzo kojarzy sie z Neli Rokita ;)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myślałam że Nela to skrót od jakiegoś imienia :) ?
tak od salmonella
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
mnie się nie podoba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kornelia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
No wlasnie to nie jest zaden skrot.Moj maz sie uczepil,a mnie tez za bardzo nie przekonuje to imie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mamaalanka to przecież Twoje dziecko będzię co ludzie mają do tego jakie imię bedzie posiadać Twoje dziecko?Ty nie patrz na ludzi,wybierz takie które Wam się będzie podobać.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiem,ze to moje dziecko i moja decyzja.Chcialam tylko poznac zdanie innych.Nie mam zamiaru sie nikim sugerowac.
super imię,moja kuzynka ma takie
mojej mamy pies ma tak na imię, gdyby nie to że teraz kojarzy mi się z psem byłoby całkiem ok ;))
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A mama to nie mogła psa nazwać bardziej psim imieniem ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla psa tak dla córeczki raczej nie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ja znam dwie nele,jedna to daniela a druga aniela
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
takie sobie ,nawet nie słyszałam takiego
Dużo zależy od Waszego nazwiska. Jak macie np. Żuk to Nela Żuk brzmi jak brzmi ;) A tak serio, to uważam że niespotykane imiona często działają na korzyść dziecka. Znam wiele osób których imiona nie budzą powszechnej akceptacji, ale ich ciekawa osobowość ubarwia ich "inne" imiona :) Alan i Nela brzmią fajnie!
Spójrz też na znaczenie imienia. U nas się sprawdziło :)
image

www.facebook.com/MauaFotografia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja małoletnia kuzynka ma tak na imię, zupełnie nie pasuje do jej nazwiska...
O ile mała dziewczynka Nela jest ok, tak nie wyobrażam sobie kobiety na poważnym stanowisku, z takim imieniem ;) Taka Pani Dziunia ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Aniela jest swietne! Nela jak dla mnie to skrot/zdrobnienie - fajne ale na samo imie mi nie pasuje. Poobna histria jak z Kuba...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzieki za wasze opinie:)
mnie też nie przekonuje :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
to daj na imię Kornelia, a zdrobniale mówcie na nią Nela, jak będzie starsza może używać poważniejszej wersji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Córeczka?:))))
Oj Aga, żebyś ty wiedziała ile ja musiałam się nasłuchać jak postanowiliśmy małą nazwać Lidka:)
image
moja mlodsza ma na imie Nell, ale mieszkamy w UK to inaczej, maz mial wplyw, ale dla starszej dalismy Blanka, przez k a nie przez c, wiebierz co ci sie podoba...
nigdy moj maz sie nie zgodzil sie na faworyty typu Mia itp...ale nie o to chodzi, nigdy imienia Nela nie kojarzylam z Kornelia, tym bardziej Nell, a wszyscy jak uslyszeli imie to mowili, jakie to piekne starodawne imie i dosc popularne w UK...sama sie zaskoczyam, bo nie sprawdzam co oznaczja imiona...
jesli ci sie nie podoba, to nie dawaj, powinno sie wam obojgu podobac imie dla dziecka i chcecie takie dac...
Pies mój to Nela.
Ale imię dziewczynki nie kojarzy mi się z moim psem.Koleżanki córcia jest Nell, nigdy nie miałam skojarzeń tego typu.
Ładne imię, ale dostojniej brzmi Nell.

Poza tym, ilu ludzi, tyle gustów.
Bez sensu pytać.
Sama zdecyduj z mężem i już, mamy tyle pięknych imion dla cór-Aniela ladne, Helenka, Zosia, same fajne.
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
mi sie Nela podoba choć Nel bez a bardziej. Znajoma ma córkę Nel właśnie w Polsce przez w pustyni i w puszczy to angielskie imię troszkę przeszło, choć słyszałam,że czasem urzędnicy sie buntują i obstają przy imieniu Nela ale to raczej w mniejszych miejscowościach.
Kasia na 90%bedzie coreczka.I jak przy synku wiedzielismy ze bedzie Alan to teraz mamy ze problem z imieniem i szukamy:)
Ja to bym chciala Lena...:))
Ja tez obstawiam Nel ;) Lena tez ok. Nela jak dla mnie nie bardzo. no chyba, ze to bedzie Nell Kowalska to juz gorzej. duzo zalezy od nazwiska
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moja suczka to Nela...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

do góry