Widok
Dużo zależy od Waszego nazwiska. Jak macie np. Żuk to Nela Żuk brzmi jak brzmi ;) A tak serio, to uważam że niespotykane imiona często działają na korzyść dziecka. Znam wiele osób których imiona nie budzą powszechnej akceptacji, ale ich ciekawa osobowość ubarwia ich "inne" imiona :) Alan i Nela brzmią fajnie!
Spójrz też na znaczenie imienia. U nas się sprawdziło :)
Spójrz też na znaczenie imienia. U nas się sprawdziło :)
moja mlodsza ma na imie Nell, ale mieszkamy w UK to inaczej, maz mial wplyw, ale dla starszej dalismy Blanka, przez k a nie przez c, wiebierz co ci sie podoba...
nigdy moj maz sie nie zgodzil sie na faworyty typu Mia itp...ale nie o to chodzi, nigdy imienia Nela nie kojarzylam z Kornelia, tym bardziej Nell, a wszyscy jak uslyszeli imie to mowili, jakie to piekne starodawne imie i dosc popularne w UK...sama sie zaskoczyam, bo nie sprawdzam co oznaczja imiona...
jesli ci sie nie podoba, to nie dawaj, powinno sie wam obojgu podobac imie dla dziecka i chcecie takie dac...
nigdy moj maz sie nie zgodzil sie na faworyty typu Mia itp...ale nie o to chodzi, nigdy imienia Nela nie kojarzylam z Kornelia, tym bardziej Nell, a wszyscy jak uslyszeli imie to mowili, jakie to piekne starodawne imie i dosc popularne w UK...sama sie zaskoczyam, bo nie sprawdzam co oznaczja imiona...
jesli ci sie nie podoba, to nie dawaj, powinno sie wam obojgu podobac imie dla dziecka i chcecie takie dac...
Pies mój to Nela.
Ale imię dziewczynki nie kojarzy mi się z moim psem.Koleżanki córcia jest Nell, nigdy nie miałam skojarzeń tego typu.
Ładne imię, ale dostojniej brzmi Nell.
Poza tym, ilu ludzi, tyle gustów.
Bez sensu pytać.
Sama zdecyduj z mężem i już, mamy tyle pięknych imion dla cór-Aniela ladne, Helenka, Zosia, same fajne.
Ale imię dziewczynki nie kojarzy mi się z moim psem.Koleżanki córcia jest Nell, nigdy nie miałam skojarzeń tego typu.
Ładne imię, ale dostojniej brzmi Nell.
Poza tym, ilu ludzi, tyle gustów.
Bez sensu pytać.
Sama zdecyduj z mężem i już, mamy tyle pięknych imion dla cór-Aniela ladne, Helenka, Zosia, same fajne.