Widok

co na bolesne ząbkowanie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, pomóżcie!
Od ok.2tygodni mój synek (4,5mca) w ogóle przestał sypiać w dzień bo po ok 10min od uśnięcia (usypianie trwa ok 30min-1godz) budzi się z płaczem. Lecą mu hektolitry śliny. Cały czas "rzuca" się na coś co jest w zasięgu jego buźki. Wkłada prawie całe rączki i robi to bardzo nerwowo. Widać że coś go boli. Jest mega marudny. Potem dochodzi też zmęczenie-widzę że biedaczek jest padnięty. Obstawiam zęby choć nie wiem czy to nie za wcześnie, ale raczej to to. Miał robione badania-wszystko ok. Zajrzałam mu w paszczę i widziałam jakby górna dwójka się cisnęła na światło dzienne...
NIE pomogły:
-nurofen,
-dentinox,
-gryzaki
-masowanie dziąseł tylko doraźnie,
-bobotic (myślałam że moze to jednak kolki).

Nie wiem już jak mu pomóc. W poniedziałek idziemy na szczepienie to dopytam doktor, choć nie wiem czy nie wybierzemy się wcześniej na wizytę bo już naprawdę nie wiem jak mu ulżyć...????

Dla porównania-u córci nawet nie wiedziałam że ząbkuje-tak poszło!

Macie jakieś sposoby / leki?????????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
CalGel i czopki Viburcol ( o ile pamiętam to na receptę) czopki nam pomagały bardzo a nie było milusio ;)
Kiedy mojemu michałkowi zaczęły wychodzić ząbki na zbicie gorączki podawałam mu Milifen, ibuprofen w syropku, dodatkowo podawałam mu schłodzone gryzaki, oraz dziąsła smarowałam specjalnym żelem.

Najważniejsze jest by znaleźć dobry żel na ząbkowanie, dlatego z czystym sumieniem mogę polecić wam https://www.codladziecka.pl/zel-na-zabkowanie/ . Dodatkowo dowiecie się tutaj jeszcze co może przynieść ulgę waszemu dziecku w trakcie ząbkowania.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry