Widok

co na odparzona pupe?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie mam pytanie co moge zastosowac na odparzona pupke miesiecznego dziecka?Stosowalam sudocrem nic,nivea na odparzenia nic,masc po sladkowa nic,przemywanie przegotowana woda i posypanie maka ziemniaczana nic nie pomaga,mala ma tak ostra kupe i siki;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bepanthen maść
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nam pediatra prrzypisuje na recerpte cud masc pośladkowa
nam pomógł linomag
Plecam także :
Bepanthen lub Alantan!
U nas sudocrem robił jeszcze więcej szkody.
Bepanthen maść
dziwię się, że pośladkowa nie pomogła. Ja próbowałam wszystkich maści, m.in. Sudocremu, Bepanthenu, Tormientolu, mąki ziemniaczanej, jakiejś tam niemieckiej maści, leków na receptę (grzyiczych chyba) i dopiero najtańsza maść pośladkowa okazała się cudem - zarówno do leczenia, jak i bieżącego używania.
bepanthen

a Nivea S.O.S. próbowałaś? nam po jednym posmarowaniu pomógł a mała miała naprawdę brzydki tyłek aż zaogniony i otwarte rany (bo babcia nie poczuła i uznała że nie trzeba sprawdzać....a mała musiała sporo biegać z miną ja przyszłam z pracy to już był ogień na tyłku).
u nas przy pierwszym i drugim dziecku pomagał maść linomag!

Położna na wizycie patronażowej polecała spray Nanozin na pieluszkowe zapalenie skóry oraz przemywanie wodą z oliatum soft potem wietrzenie lub suszenie suszarka na delikatnym powiewie
u nas pomagał proszek dermatol(w aptece mozna kupic), tylko i wylacznie to, a mial pupe mozno odparzona
u nas sprawdzaja sie tylko maści tłuste typu maść pośladkowa,linomag

wszelkie specyfiki typu sudocremy nivea tylko pogarszały

ważne też jest nałożenie kremu maści na suchą skóre a nie na wilgotną po przetarciu chusteczkami

no i wietrzenie wietrzenie.małą kładłam na kocyku z gołą pupką a też nie raz mieliśmy takie problemy i to pomogło
Monika jak chcesz to podjedź do mnie to dam Ci super maść. Sprowadziłam ją z UK dla córki leczy bardzo trudne odparzenia.
bepanthen i wietrzenie, wietrzenie wietrzenie
Zielony Alantan na suchą pupę czyni cuda!
mycie szarym mydłem /bo każde inne np. bambino, którego normalnie używamy, szczypie i podrażnia/, suszenie i wietrzenie /leżenie z gołą pupą/, grubo linomagiem...u nas to skutkowało...wlaśnie jesteśmy "świeżo" po takich przejściach, bo mała po pierwszych słoiczkach ma bardzo ostrą kupkę i moment jej odparza, aż naskórek jest poraniony
A mojej corci najbardziej pomagala masc posladkowa od lekarza,ale ona zawierała kwas borowy-szkodliwy dla dzieci,wiec probowalam innych masci i kremow.I udalo:-)super leczy odparzenia nałożenie na suchą pupe masci linomag a na to krem penaten.
przede wszystkim czesta zmiana pieluchy i absolutny zakaz uzywania chsteczek nawilzanych, przy kazdej zmianie pieluszki mycie pod wodą z delikatnym mydłem. potek smarować jakąś maściś posladkową .
ale moim zdaniem najwazniejsze jest mycie pod wodą .
przede wszystkim zmienić pieluchy na inne, być może te nie służą
no i zrezygnować z chusteczek nawilżanych (woda i ewentualnie szare mydło)
i maść (te co dziewczyny polecają są dobre)
a ja polecam zasypywać mąką ziemniaczaną- u nas zawsze lepiej działało niż wszelkie maści no i wietrzyć w miarę możliwości

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry