Widok

co na odparzona pupe?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie mam pytanie co moge zastosowac na odparzona pupke miesiecznego dziecka?Stosowalam sudocrem nic,nivea na odparzenia nic,masc po sladkowa nic,przemywanie przegotowana woda i posypanie maka ziemniaczana nic nie pomaga,mala ma tak ostra kupe i siki;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas pomagał proszek dermatol(w aptece mozna kupic), tylko i wylacznie to, a mial pupe mozno odparzona
u nas przy pierwszym i drugim dziecku pomagał maść linomag!

Położna na wizycie patronażowej polecała spray Nanozin na pieluszkowe zapalenie skóry oraz przemywanie wodą z oliatum soft potem wietrzenie lub suszenie suszarka na delikatnym powiewie
a Nivea S.O.S. próbowałaś? nam po jednym posmarowaniu pomógł a mała miała naprawdę brzydki tyłek aż zaogniony i otwarte rany (bo babcia nie poczuła i uznała że nie trzeba sprawdzać....a mała musiała sporo biegać z miną ja przyszłam z pracy to już był ogień na tyłku).
bepanthen

dziwię się, że pośladkowa nie pomogła. Ja próbowałam wszystkich maści, m.in. Sudocremu, Bepanthenu, Tormientolu, mąki ziemniaczanej, jakiejś tam niemieckiej maści, leków na receptę (grzyiczych chyba) i dopiero najtańsza maść pośladkowa okazała się cudem - zarówno do leczenia, jak i bieżącego używania.
Bepanthen maść
Plecam także :
Bepanthen lub Alantan!
U nas sudocrem robił jeszcze więcej szkody.
nam pomógł linomag
nam pediatra prrzypisuje na recerpte cud masc pośladkowa
Bepanthen maść
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry