Widok
Hej dziewczyny, Maja nadal ma biegunke, wciskam jej jak najwiecej picia, nadal ma dobry humor i apetyt. Dziś jade do pediatry to wezme recepte na tą masc bo odparzenia ma straszne, gdy ją przwijam to az serce sie kraja, biedna strasznie sie strzesie, wczoraj chodzila sobie bez pieluszki potem wzielam ją do wanieni i tam zrobila kupke. Za kazdym razem gdy zrobi kupke mam nadzieje ze to ostatnia... ale nie.... przez cala dobe zrobila 11-12 razy. Mam nadzieje ze bedzie dobrze
Przepis na krem dupkowy szpitalny,poprosisz pediatrę i bez problemu powinien dać receptę (moja zawsze daje,nawet swojego ogólnego proszę ;)) w aptece powinni zrobić ja płaciłam 5 zł za duże pudło i przy dwóch dupkach wystarczy mi na 2-3 miesiące :)
2% sol.Ac.borini 12,0
Zinci oxyd. 20,0
lanolini
Eucerini aa ad 200,0
mf.ung
dokładnie tak mam napisane na recepcie zresztą pediatra powinien znać skład :)
2% sol.Ac.borini 12,0
Zinci oxyd. 20,0
lanolini
Eucerini aa ad 200,0
mf.ung
dokładnie tak mam napisane na recepcie zresztą pediatra powinien znać skład :)
Jestem ;) lekarka zbadałą Maję i nawet nie dostala kroplówki, przepisala leki, powiedziala co robic, jezeli Maja nie bedzie miala mokrej pieluszki przez 12 godz to mam wtedy jechac i jak przy wyjmowaniu smoczka lub butelki bedzie sie ciagnela slina to wtedy moze byc odwodnienie. Mam dawac strzykawka jezeli nie chce pic ten orsalit. Gorączki Maja nie ma, wiec mysle ze bedzie ok. powiedziala ze to najwyrazniej jakis wirus i ze teraz czesto dzieci taka mają. Dziekuje Wam za wsparcie ;)
u nas biegunka okazala sie ... salmonella najrzadszego typu ... maly zarazil sie rpawdopodobnie od chlopca z ikei, ktory dal mu reke ... bo wszyscy na okolo bylismy przebadani i zdrowi ... tyle ze nasz synek pil wode, herbate mietowa, ors i mleko i nie musial miec kroplowek. na wszelki wypadek trzymali nas wtedy z 5 dni w szpitalu, dopoki biegunka nie minela i goraczka odpuscila. Ale wazne jest zeby bylo pod opieka lekarza, bo na prawde latwo mozna sie odwodnic.
Acha dla mnie dość ważny szczegół to taki, że w zakaźnym mogą przebywać oboje rodziców i nikt nie robi problemów a na Polankach rodzic może być tylko jeden. Do tego w zakaźnym jest możliwość odpłatnie obejrzeć coś w telewizji co przy dłuższym pobycie ma duże znaczenie przede wszystkim dla dziecka ale i dla rodziców :)
Jeśli wyjdzie rota , to Was zatrzymaja.
Nie uciekniesz juz wtedy:0:)
Na POlankach panuje RSV- wirusowe zap płuc, oskrzeli, paskudne ;/...
Może spróbuj tam gdzie Agusia poleca.
Na Polankach jest super lekarz Pociecha, starszy lekarz, ale fachowiec na102!!!
Na IP staraj się izlować mala , nie kłaśc na ich pieluszkach, weź swoje.Okrywaj mała jeśli w pobliżu będą inne dzieci.
Zabierz w razie"w" torbę, potrzebne rzeczy dla siebie i małej.
I nie bój się!Sprawdzą, doradzą, będziesz spokojniejsza.
Wezmą kałdo badania, poczekasz godzinkę i poznasz wynii.W domu zadręczałabyś się i liczyła kupki.!
Nie uciekniesz juz wtedy:0:)
Na POlankach panuje RSV- wirusowe zap płuc, oskrzeli, paskudne ;/...
Może spróbuj tam gdzie Agusia poleca.
Na Polankach jest super lekarz Pociecha, starszy lekarz, ale fachowiec na102!!!
Na IP staraj się izlować mala , nie kłaśc na ich pieluszkach, weź swoje.Okrywaj mała jeśli w pobliżu będą inne dzieci.
Zabierz w razie"w" torbę, potrzebne rzeczy dla siebie i małej.
I nie bój się!Sprawdzą, doradzą, będziesz spokojniejsza.
Wezmą kałdo badania, poczekasz godzinkę i poznasz wynii.W domu zadręczałabyś się i liczyła kupki.!