Widok
co na prezencik - dziecko w lipcu
dziewczyny - pytanie głównie do mam - co mogę kupić koleżance, która ma termin na lipiec - w sobotę spotykamy się na kawce i chciałabym coś kupić tak do 100zł - wiem, że nie ma zbyt wielu rzeczy dla dziecka - co z Waszego doświadczenia ZAWSZE się przyda i NIGDY nie będzie tego za dużo? ubranka raczej ma, może posciel dla malucha?
Pomocy, potrzebuje na jutro, a bardzo chce zeby jej sie przydało..
Pomocy, potrzebuje na jutro, a bardzo chce zeby jej sie przydało..
co sie zawsze przyda i nigdy za duzo? --> pieluchy
chocby w formie tortu pieluszkowego :)))
co do poscieli to musialabys znac rozmiar a poza tym i tak na dzien dobry nie powinno sie korzystac z poscieli
mozesz poszukac ewentualnie takiej formy to odlewu stopek albo raczek malenstwa - sama zamierzam mojemu bobasowi takie cos zrobic na pamiatke
chocby w formie tortu pieluszkowego :)))
co do poscieli to musialabys znac rozmiar a poza tym i tak na dzien dobry nie powinno sie korzystac z poscieli
mozesz poszukac ewentualnie takiej formy to odlewu stopek albo raczek malenstwa - sama zamierzam mojemu bobasowi takie cos zrobic na pamiatke
o pieluchach juz myslałam, ale to zostawie na pozniejszy prezent, tak poejrzewam że się przyda :)
o formie do odlewu nie słyszałam, ale tez nie mam zbyt duzo czasu na szukanie, wiec najlepiej jesli cos co łatwo można kupić. oże wtedy jednak ubranka? albo w ikei widziałąm coś takiego jak spiworek z kapturkiem i rękawkami, czy to się może przydać?
o formie do odlewu nie słyszałam, ale tez nie mam zbyt duzo czasu na szukanie, wiec najlepiej jesli cos co łatwo można kupić. oże wtedy jednak ubranka? albo w ikei widziałąm coś takiego jak spiworek z kapturkiem i rękawkami, czy to się może przydać?
kup jej w aptece zestaw kosmetyków Eemolium lub Oilatum (płyn do kapieli, jakiś balsamik do smarowania, krem do buzi ) to sa raczej drogie kosmetyki - wydasz ok . 80 zł na dwa .........prawie kazda mama tego używa w peirwszych miesiacach i bardzo nawilża skóre i nie daje uczuleń- niemowlaczki zazwyczaj maja problemy z sucha skórą.
To ja może podpowiem z serii zabawek. U nas się sprawdził wibrujący słonik. Gdy pociągnie się za sznurek słonik delikatnie wibruje. Dla Pawła to był świetny uspokajacz. Gdy położyłam słonika małemu na brzuszku, przestawał płakać lub nawet zasypiał. Słonik jest wprawdzie dołączony do maty edukacyjnej Tiny Love, ale na allegro można go kupić jako osobną zabawkę.

Polecam dopytac kolezanke i kupic jej fajny szlafrok i kapcie do szpitala. A moze koszule nocne lub pidzamke. 100 PLN wystarczy.
Ja osobiscie kapcie szpitalne od razu wywalilam ale w domku mialam sliczne nowe - bardzo przydatne gdy w nocy sie karmi, potem drepcze aby odbeknac a nozie nie marzna. Koszule tez mozna trafic fajne, nie takie tradycyjne, tylko zabawne w snoopy lub sexowne kopertowe. Przydadza sie - w szpitalu czasem dwa razy dziennie trzeba sie przebrac, a potem w domku przez pierwsze miesiace napewna beda przydatne. Musisz tylko dopytac.
Kosmetyki- ja polecam tylko serie OILATUM EMULSJA do kapieli + OILATUM krem lub balsam. To sa drogie kosmetyki ale kazda mama bedzie sie tym zachwycac.
Ja osobiscie kapcie szpitalne od razu wywalilam ale w domku mialam sliczne nowe - bardzo przydatne gdy w nocy sie karmi, potem drepcze aby odbeknac a nozie nie marzna. Koszule tez mozna trafic fajne, nie takie tradycyjne, tylko zabawne w snoopy lub sexowne kopertowe. Przydadza sie - w szpitalu czasem dwa razy dziennie trzeba sie przebrac, a potem w domku przez pierwsze miesiace napewna beda przydatne. Musisz tylko dopytac.
Kosmetyki- ja polecam tylko serie OILATUM EMULSJA do kapieli + OILATUM krem lub balsam. To sa drogie kosmetyki ale kazda mama bedzie sie tym zachwycac.
My też mieliśmy ostatnio problem z prezentem dla noworodka, chcieliśmy coś co się przyda (ubranka odpadały, bo przyszła mama miała tego bardzo dużo od reszty rodziny), więc zdecydowaliśmy się na zakup kosmetyków dla dziecka, oliwek, kremików, puderków, chusteczek, itp., do tego dorzuciliśmy kilka grzechotek, gryzaczek, skarpetek z grzechotkami, śliniaczki... Spora torba nam z tego się nazbierała i co najważniejsze mama była mega zadowolona z takiego prezentu :)
Na pewno przyda się zapasowy ręcznik z kapturkiem i mięciutki duży ręcznik kąpielowy (my kupowaliśmy w IKEI ręczniki kąpielowe dziecięce za niecałe 30zł/szt., a ręczniki z kapturkiem w Akpolu 25-40zł). Przydadzą się też na pewno flanelowe kolorowe pieluszki (około 5zł za sztukę). Oilatum też jest niezłym pomysłem, my używamy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Inne kosmetyki - wybór zostawiłabym jednak rodzicom, zobaczą co ewentualnie uczula dziecko, a czego można używać.
Zestaw Oilatum- świetny pomysł :) ja jako mama ucieszyłabym się z: pampersów, kompletu pościeli, edukacyjnej zabawki, ładnego albumu na zdjęcia, maty edukacyjnej, zestawu butelek np AVENT, kompletu do samodzielnego jedzenia (miseczka+łyżeczka).
Bardzo dobry pomysł to także: koszule nocne, szlafrok,kapcie-ale tojuż dla mamy, a nie dla maleństwa.
Co do tych odlewów, to ładnie to wygląda na obrazku-samemu to wykonać-niemożliwe :( chyba że dziecko jest starsze)
Bardzo dobry pomysł to także: koszule nocne, szlafrok,kapcie-ale tojuż dla mamy, a nie dla maleństwa.
Co do tych odlewów, to ładnie to wygląda na obrazku-samemu to wykonać-niemożliwe :( chyba że dziecko jest starsze)
Dostaliśmy taki komplet glinki i ramek do odciśnięcia dla małego i ... niestety, nie wyszło. Glinka jest tak twarda, że nam ciężko było cokolwiek w niej odcisnąć, a co dopiero zrobić to nóżką czy rączką dziecka. Może trafiliśmy na zły gatunek. W każdym razie ramki posłużyły do zdjęć, a ledwo widoczny odcisk stópki i rączki leży wśród pamiątek. Jak się przyjrzeć pod światło, to coś widać :)
dziewczyny dzięki za wszystkie rady - na razie kupiłam polecany Oilatum - emulsje o kąpieli i kremik, przyszła mama zaowolona - jeszcze nie zaopatrzyła się w takie rzeczy więc sie przyda :) jak ktos będzie miał jeszcze jakies pomysły to zapraszam do pisania - napewno jeszcze jakiś pomysł wykorzystam :)