Widok

co oznacza bardzo niski wynik anty-TPO ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, co to może być, bo reszta w porządku tarczycowych wyników, a nie mogę nic w sieci znaleźć

czy miał ktoś i był u lekarza z niskim anty-TPO, ja mam wizyte dopiero za miesiąc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeśli są niskie to super i nie ma się czym martwić - tak powinno być
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale to prawie zero jest, a wynik max to 5,61
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałam robione to badanie, dlatego, ze choruję na inną chorobę autoimmunologiczną, nie związaną z tarczycą. U mnie pomimo tego, że TSH, FT-4 wyszły w normie to lekarka stwierdziła, że tarczyca nie pracuje prawidłowo. Jeszcze usg wykazało, że jest za mała. Tylko nie pamiętam, który dokładnie wynik wyszedł mi nie taki anty TPO czy anty TG, jak znajdę chwilę to się przekopię przez wyniki i powiem ci dokładnie.

Co konkretnie on oznacza to nie pamiętam, ponieważ dostałam tyle informacji na raz, że nie byłam w stanie zapamiętać.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To bardzo dobrze, jeśli przeciwciała są niskie. Wysokie są np. podczas autoimmunologicznego zapalenia tarczycy.
image
to się cieszę dziewczyny, bo pozostałe w normie uufff
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to badanie ma pokazac ilośc przeciwciał przeciwtarczycowych czyli takich, które niszczą ten gruczoł - wysoki wynik jest przy zapaleniach tarczycy, z tego co wiem powinien być poniżej 34 - ja np mam 660
Przeciwciała aTPO stosuje się w celu potwierdzenia, lub wykluczenia zapalenia tarczycy. Ich wynik jest znacznie podwyższony w zapaleniu tarczycy typu Hashimoto, a jak jest niski to nie masz co się martwić:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

do góry