Widok

co oznacza "zgładzona szyjka macicy"?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
lekarz powiedział ze 20% porodu za mna, jak spytałam o rozwarcie to powiedział że brak i szyjka jest zgładzona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to oznacza ze juz nie masz szyjki i ze zaraz zacznie sie rozwierac czyli juz coraz bliżej

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tak miałam i jak pojechałam do szpitala to już mnie nie wypuścili ale urodziłam dopiero po dwóch dniach
image
Mnie nie chciala się szyjka wygladzic i położna wygładzała ją ręcznie podczas porodu, ból nie do opisania dla mnie to wygladzanie było koszmarem ale jak juz sie szyjka wygładziła od razu rodziłam wiec najgorsze juz za Tobą:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oswiećcie mnie proszę, co to znaczy wygładzać szyjkę macicy? Wybaczcie za porównanie ale wygładzanie kojarzy mi się tylko z polerowaniem deski papierem ściernym. Słyszałam też o czyms takim jak masaż szyjki macicy. Czy to ta sama tortura czy coś innego? A znieczulenia nie dają do tegó??? Zastanawia mnie tylko fakt że moja lekarka powiedziała mi (przed zabiegiem wymrażania) abym nie bała sie bólu przy dotykaniu azotem do szyjki bo szyjka macicy jest nieunerwiona (dlatego też kobiety chore na raka tego narządu z początku nie czują bólu). Nic mnie nie bolało, więc czemu boli to "gładzenie"???
image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
Masarz szyjki mnie wogóle nie bolał , tak samo jak zszywanie szyjki bo mi popękała podczas porodu , nie wiem czemu dziewczyny mówia ze to boli bo szyjka jest nieunerwiona

dzięki za oświecenie:)więc tylko teraz czekam na dalszy rozwój wypadków.
ja miałam zgładzoną szyjkę na 3 -4 tyg przed porodem
image
Zaraz, zaraz, Evilek to ty to piszesz podczas porodu? Bo juz głupiałam
nie:)czeksam sobie w domku na rozpoczęcie akcji, włąśnie wybieram się nad morze bo lekarz kazał dużo chodzić więc sie stosuje:)
zgladzona szyjka macicy?rety nie mam pojecia co to jest bo moja gin wogole nie uzyla tego terminu.na izbie wczoraj uslyszalam tylko ze szyjka krotka i miekka i rozwarcie na 1 palec.czy to to samo?bo sie zakrecilam juz;)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zgładzona tzn że jej już nie ma :)
image
image
aaa rozumiem:D
image
hmmmm szyjki nie ma, to co mi się będzie rozwierało?boże zwariować można
hmm....fakt dobre pytanie evilku...... I czy to norma ze szyjka musi sie wygladzic do porodu?
image
justi to oczekiwanie jest najgorsze, ja tak jak Ty chciałabym żeby juz było po. Dzidziołki donoszone zdrowe no i tylko czekanie zostało
dokladnie evilku.ja juz jestem naprawde zmeczona i jeszcze te nogi daja mi popalic...Marze zeby juz bylo po wszystkim ale jakos sie nie zanosi ...cos czuję ze przeterminuje..oby tylko kilka dni nie wiecej.A jak u Ciebie?Masz wogole jakies rozwarcie?
image
szyjka się zgładza tzn, że zanika
i wygląda jak mocno napompowany balon-bez dzyndzelka i wtym miejscu gdzie jest wejście do tego dzyndzelka musi się rozwirac aby dzidzia mogła wyjsć. To tak na chłopski rozum, obrazowo:) Mam nadzieję,że trochę pomogłam:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
yyyyhyyy.....tak obrazowo rybkogd,ze wole sobie tego jednak nie wyobrazac hehe;D
image
rybka dzięki już teraz na 100% wiem na czym stoję:)
Justi u mnie rozwarcia brak, skurczy przepowiadających BRAK
Glupoty

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

do góry