Widok
co podać gościom na roczek?
dziewczyny robimy bardzo skromny roczek synka.
W sumie kilka osób-babcia,chrzestni(małżeństwo),kilkoro dzieci i wsio.
Nie wiem czy włączyć obiad?chciałam tylko tort,ciasta,owoce,moze jakiś deser na zimno.
Czy moze jakieś mięsko,sałatki?
Będzie to pora popołudniowa ok.15-16 więc w sumie nie wiem.Chrzestni twierdzą,że kawa i ciacho wystarczy,ale nie chcę potem mieś dupy obgadanej a i z kasą też ciężko,więc coś wymyślnego odpada.
W sumie kilka osób-babcia,chrzestni(małżeństwo),kilkoro dzieci i wsio.
Nie wiem czy włączyć obiad?chciałam tylko tort,ciasta,owoce,moze jakiś deser na zimno.
Czy moze jakieś mięsko,sałatki?
Będzie to pora popołudniowa ok.15-16 więc w sumie nie wiem.Chrzestni twierdzą,że kawa i ciacho wystarczy,ale nie chcę potem mieś dupy obgadanej a i z kasą też ciężko,więc coś wymyślnego odpada.
aj tam, każdy powinien uszanować twój wybór czy to tylko kawa i ciasto czy coś jeszcze; proponuje tort jak ktoś napisał wyżej z kremem i truskawkami, do tego np. dwa mniejsze ciacha albo ciacho i babeczki, jak chcesz do tego lody z bitą śmietaną i owocami, ale innymi niż truskawki, posypane kakaem - i masz super imprezkę ;)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
taka godzina to zdecydowanie obiadowa - więc coś na ciepło by się przydało :) nie musisz robić 2 zup do wyboru i 4 rodzajów mięsa ;)
wystarczy 1 zupa, ryż/ziemniaki, np. kotlety schabowe/pieczone udka czy cokolwiek co łatwo podgrzać ;) 2 surówki i gotowe :)
na forum pisałyśmy propozycje menu domowego przyjęcia ;)
wystarczy 1 zupa, ryż/ziemniaki, np. kotlety schabowe/pieczone udka czy cokolwiek co łatwo podgrzać ;) 2 surówki i gotowe :)
na forum pisałyśmy propozycje menu domowego przyjęcia ;)
ja miałam roczek Maksia rozwalony na 2 dni z racji duzych rodzin
kazda impreza na 15 czyli po obiedzie
i miałam tylko i wyłącznie same słodkości
tort 3 rodzaje ciast cieple lody sałatkę owocowa owoce galaredki jabłka nadziewane lizakami ciasteczka cukierki itp typowy kinder bal pełno balonów serpentyn girlandy muzyka dzieciowa :)
do picia kawa herbata napoje soczki
i teraz u Poli zrobie dokladnie to samo :)
kazda impreza na 15 czyli po obiedzie
i miałam tylko i wyłącznie same słodkości
tort 3 rodzaje ciast cieple lody sałatkę owocowa owoce galaredki jabłka nadziewane lizakami ciasteczka cukierki itp typowy kinder bal pełno balonów serpentyn girlandy muzyka dzieciowa :)
do picia kawa herbata napoje soczki
i teraz u Poli zrobie dokladnie to samo :)
myślę, że jak zapraszasz na 15-16 w weekend a goście nie jadą 200km, to mozna uprzedzić, że będzie "ciastowo", że zapraszacie na "kawę"
każdy może zjeść obiad we własnym zakresie, a u was tylko deser:)
byliśmy w tym roku na dwóch roczkach
i zdecydowanie lepiej było na tym "ciastowym" - rodzice z nami siedzieli a nie latali, bo talerze, bo coś tam...
do tego jeszcze na tym z obiadem pojawił się mocny alkohol (już wiem, po co był ten obiad) i nie czuło się atmosfery przyjęcia dla dziecka, tylko taki spęd dorosłych "przy okazji"
4 litery zawsze ktoś obrobić może... zrobisz obiad, to ciocia genowefa uzna, że nie było przystawek, będzie obiad z przystawkami, to bez sensu wydałaś $$$ itd...
zrób tak, żeby Wam było wygodnie, byście spędzili ten wyjątkowy dzień w pogodnej atmosferze...
kawa i ciacho jak najbardziej mogą być!
każdy może zjeść obiad we własnym zakresie, a u was tylko deser:)
byliśmy w tym roku na dwóch roczkach
i zdecydowanie lepiej było na tym "ciastowym" - rodzice z nami siedzieli a nie latali, bo talerze, bo coś tam...
do tego jeszcze na tym z obiadem pojawił się mocny alkohol (już wiem, po co był ten obiad) i nie czuło się atmosfery przyjęcia dla dziecka, tylko taki spęd dorosłych "przy okazji"
4 litery zawsze ktoś obrobić może... zrobisz obiad, to ciocia genowefa uzna, że nie było przystawek, będzie obiad z przystawkami, to bez sensu wydałaś $$$ itd...
zrób tak, żeby Wam było wygodnie, byście spędzili ten wyjątkowy dzień w pogodnej atmosferze...
kawa i ciacho jak najbardziej mogą być!

u nas imprezka była na 15.30 i nie robiłam obiadu zaczęliśmy od kawy do tego był tort + sernik + ciasto wiśniowa pychotka ( wszystko oprócz tortu robiłam sama). zrobiłam za to kolację ok, 18: sałatka z zupek chińskich, sałatka grecka, mielone z fetą, kotleciki w płatkach i orzechach, kurczak z brokułami w sosie cebulowym, krokieciki z ciasta francuskiego z farszem z pieczarek, jajka i szczypiorku i to zdecydowanie zrobiło furrorę, oczywiście była masa balonów i serpentyn
sałatka z zupek chinskich ( to w sumie tradycyjna sałatka warzywna robiona na szybko i dla leniuchów ) czyli 2 zupki Viffon zalac makaron wrzątkiem żeby zmiękł, ja nie daje tych przypraw z zupki, do tego słoik z gotową mieszanką marchew+ groszek+ kukurydza, por + 1 jabłko + 4- 5 ogórków kiszonych + 4 jajka ( przyprawić sól, pieprz, musztarda wymieszać z majonezem)
kotleciki w płatkach i migdałach ( teraz sie zorientowałam że sie pomyliłam) to poprostu kotlety drobiowe ( ja zrobiłam takie małe na 2 kęsy) w panierce z pokruszonych płatków kukurydzianych + migdały takie kuleczki + mąka i bułka tarta, robimy normalnie jak schabowe
kotleciki w płatkach i migdałach ( teraz sie zorientowałam że sie pomyliłam) to poprostu kotlety drobiowe ( ja zrobiłam takie małe na 2 kęsy) w panierce z pokruszonych płatków kukurydzianych + migdały takie kuleczki + mąka i bułka tarta, robimy normalnie jak schabowe