Widok

co przed ciążą?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Planujemy dzidzie:)wiem,że obowiązkowo kwas foliowy, wiem że badania,ale jakie?chciałabym wszsytko wiedzieć najpierw od was bo doswiadcozne mamusie jesteście a potem to skonfronotować z lekarzem:)poza tym martwi mnie jedna rzecz jakis czas temu maiłam torbiel,dostawałam tabletki i jest ok,ale czy coś takiego nie ma wpływu na czas poczęcia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo milo, ze jestes na forum rodzina;) kiedy dzidzia?? My jak widzisz sie Postaralismy i na 2 miesiace bedziemy mieli naszego Jasieńka*******A jutro nasza 1-sza rocznica slubu!!!!!!
Ogladałam ostatnio suknie, tak z ciekawosci naallegro i dziewczyna psrzedawała naszą Mitsuki, az mi się łezka zakręciła w oku!!!!!

:)))) ja czasem wspominam sobie nasz slub.. lubie wracac do niego myslami.
co do dziecka to my dopiero zaczelismy nasze starania, mam nadzieje ze szybko nam pojdzie:)
a Tobie gratuluje, ze juz niedlugo zostaniesz mamusia :)) Szczesciarze szybko Wam poszlo hehe.

W trakcie przygotowań do ciąży kwas foliowy to podstawa. Najlepiej przyjmować go już 3 miesiące przed poczęciem. Dzięki temu zmniejszymy ryzyko wystąpienia wad cewy nerwowej, a także polepszymy produkcję krwi i samopoczucie. Dodatkowo można wprowadzić inozytol, który wyreguluje pracę hormonów i zwiększy szanse na szybkie zajście w ciążę.
Jeśli chcecie wiedzieć więcej na temat odpowiedniej suplementacji diety w trakcie przygotowań do ciąży zapraszam do rozmowy.

Pozdrawiam.
Ania,
doradca online Inofolic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Koniecznie badanie na toksoplazmozę.
1) brać kwas foliowy
2) pójść na wizytę do gina najlepiej ok owulacji aby mieć pewność, że jajeczko rośnie itd (znam parę która po roku starań poszła do gina a tu się okazało, że jej wcale pęcherzyki nie rosną)
3) na tej wizycie wziąć skierowanie na badania takie jak TSH (znam parę która nie mogła zajść przez problemy z tarczycą, po leczeniu od razu się udało)

tak więc lepiej sprawdzić rzeczy które można sprawdzić prosto i szybko no bo po co tracić czas :)

no i oczywiście reszta tak jak piszą dziewczyny :)
kwas foliowy
badania na tsh,morfologia,cytologia

nie pamietam co dokladnie jeszcze bylo :) poszlam do mojej ginekolog i powiedzialam,ze zaczynam z mezem starania o dziecko i lekarka zlecila podstawowe badania,zeby sprawdzic czy wszystko ok, zalecila kwas folowy -powiedziala zebym zadnych innych witamin nie brala(bo z badan wynikalo,ze nie ma takiej potrzeby) mysle,ze to jest rozsadne i nie zaszkodzi pojsc do lekarza i sie zbadac.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry