Widok

co robicie w takie upały? :/

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie da sie wytrzymac :/ spedzimy caly dzien siedzac w domu bo inaczej sie nie da , a jak nad morze to albo o 6 rano albo o 6 wieczorem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W hipermarketach są, jakiś czas także także w Lidlu widziałam:)
Agitka, ja kupiłam w leclerku za 25zł ale użyłam raz i popękały wszystkie gumki od pałąków :/

Teraz planuję kupić taki namiot
http://allegro.pl/item1108606958_namiot_plazowy_w_etui_pomaranczowy_kurier.html
Jest super, bo żadnych pałąków nie trzeba wpinać :)
Kasia no wlasnie tez chcialam ten kupic tylko sie zastanwaim czy to nie jakis szajs :)
mayasum wszystko sie zgadza ale jak juz tez napisalas , nie kazdy tak samo znosi takie extremalne upaly - ja naleze do tych wlasnie osob ktore w taka temperature zdychaja i nic na to nie poradze - nie bede sobie wmawiac metoda autosugestii ze jest super i nie czuje tego straszliwego goraca kiedy boli mnie glowa ciagnie na wymioty itd -

owszem sa kraje gdzie taka pogoda to standart ale tam to naturalne!
u nas - nie
jedni nie moga zrozumiec jak inni w taka pogode moga sie prazyc na sloncu , drudzy nie pojmuja jak mozna caly dzien siedziec w taka pogode w domu , tak to juz bywa ...;)
JA uciekam zaraz nad morze :) W domu usiedzieć się nie da, ale za to nad morzem jest fajny wiaterek i do tego woda, w której można się chłodzić. Ponadto w zacienionych miejsach też jest bardzo przyjemnie. Osobiście nie wyobrażam sobie siedzenia w domu, bo ugotować się można:)
My dzisiaj siedzimy w zacienionym mieszkaniu. Też bym pojechała nad jezioka, jednak teraz jesteśmy z córką same i nie damy rady. W naszym samochodzie nie można wyłączyć poduszki powietrznej z przodu więc musiałbym jechać sama z małą przypiętą z tyłu a to odpada.
MgdaIngula - ja tez myslalam ze taka opcja z moja mala to nie przejdzie, ale nie wiem czy probowlas juz różnych metod :-) , ja moja wpinam do tyłu i daje jej szczeniaczka uczniaczka ma zajecie a pozniej potrafi usnac
Dziewczyny poradzcie gdzie mozna jechac z 5 miesieczym dzieckiem. U mnie w domu jest teraz 26 stopni i nie daje juz rady.
Plaza raczej odpada bo tam nie ma cienia, moze jakies jezioro. Tak zeby byl cien i drzewa. Nie jestem stad i w ogole nie znam okolic.

namiot kupowalam 2 lata temu za 15PLN w Realu. Pałąki nie popękały, a uzywamy go dosć często. A co do tego namiotu z allegro, co podałyście link, to moja cora ma tego typu "basen" japoński na piłki. Te trzymania są elastyczne, Młoda je wygina i nic się z nimi nie dzieje. Minus teg - jest lekkie i nie wiem w jaki sposób ten namiot z allegro jest mocowany do podłoża (nie czytałam tam opisu :)) Bo jeśli nie jest mocowany, to wiaterek siup i namiociku nie ma.
jezdze z mezem i rodzinka wszyscy maja dzieci ,komarow o dziwo nie bylo nad jednym jeziorem gryzly mneszki ,ale nie bylo takiej tragedi,ostatnia sobotnia noc ,wszyscy spali bez spiworow mala tez tak goraco
ja kupiłam taki namiot tydzień temu w selgrosie za 18 zł i spisuje się OK
ehhh...ja to bym chćetnie nad morzem siedziała ale niestety...mam do niego 600km :]
tu jeziorka tak obsadzone, ze strach jechać z miesiecznym maluchem, dlatego odpuściłam
ciepłe dni spędzamy na działeczce, jest cienik, baseniki z wodą, hamaczek, huśtawka itp.-żyć nie umierać
Miśka przesiaduje tam z nianią lub dziadkami całe dnie a my z Maurycym dołączamy po 15
mymble wybierz sie do parku oliwskiego - tam sporo cienia , duzo drzew i mozna sobie pospacerowac
Jeśli chcesz cień i drzewa to polecam Matemblewo. Dziś koleżanka wybrała się do zoo i mówiła, że tam cień i wiaterek więc też przyjemnie
Wczoraj byłam z dzieciakami w Sopocie, jest tam fajny, duzy park, cien w alejkach ciagnacy sie wzdłuz plazy wiec i wiaterek od morza - jedynie miejsce w ktorym szło oddychac:-)

W domu temperatura bije u mnie rekordy. Wczoraj o 18.00 bylo wew. 31 stopni! Mieszkam na ostatnim pietrze i mam okna na 3 strony: polnoc, poludnie, zachod, Rewelacja:-) Tez myslimy o klimatyzatorze.

Poki co na balkonie stoi basenik dla corci, cały dzien sie mozna moczyc, duzy parasol nad glowa i jest super:-)

A Wy ile macie stopni w domach?
a mój mały śpi w takie upały w domu po 2-3 godziny o czym wcześniej nie było mowy wasze dzieci też częściej śpią ?

a ja umieram-już mam dośc!!!Przecież to nie idzie wyrobic:(
Wczoraj przed 21 miałam w domu 30 stopni i tyle samo było na dworze,dziś na zewnątrz 26 a w domu 29!

Moje dziecko głowę ma jak spod prysznica:( a śpi odkryta i przy otwartym oknie.
Nie powinnam narzekać, bo uwielbiam lato, ale powoli wymiękam :(
u mnie na dworze 23 st.C, a w chacie 29
chyba wykituję
dziecko śpi mokre

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry