Widok

co za fochy...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dobijaja mnie fochy rodziny od strony mojego narzyczonego...robimy malutkie wesele na 35 osob ustalilsmy wczesniej ze zapraszamy najblizsze osoby ale bez dzieci poniewaz lokal jest doslownie na 35 osob. i tu sie zaczol foch dlaczego bez dzieci,tlumacze kazdemu ze nie robie kinder balu tylko wesele ,i tak jest malo osob a chce aby byly tance w koncu placilam 1600 zyla za dj .no to tesciowa pszyszla powiedzial ze ona przyjdzie ze swoim stolikiem turystycznym ...zapowiedzilam ze noclegow nie gwarantuje ale moj dom jest do dyspozycji gosci wiec oni stwierdzili ze wezma koldry do samochodow...juz nie mam sily walczyc z ta rodzinka ...tak mi przykro ze ludzie robia takie problemy i nie potrafia uszanowac czyjejs decyzji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
osobiście nie znosze "dopraszania" moim zdaniem to takie "przyjdz przynajmniej sie nie zmarnuje" jak ostateczna liczbe gosci podalam do kanjpy tydzien przed i jeszcze 2 dni przed zadzwonilam bo kuzynka zachorowala i odbukowalam 2 miejsca ... ale dopraszanie nie cierpie ...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny napisalam ze moj dom jest do ich dyspozycjii ..oni o tym wiedzieli..ale i tak robia problemy ...gdybym zamowila pokoje to by gadali ze nie szanujemy pieniedzy ...ciezki przypadek ta rodzinka
Zgadzam sie z panama. Tak sie powinno planowac...
Ja osobiscie uwazam ze niezbyt grzecznie jest zaprosic gosci bez dzieci. Zwlaszcza jesli ludzie maja male dzieci, bo to przeciez nie takie proste z kims zostawic. Wiec jesli ktos ma takie malenstwo i jest zaproszony bez dziecka to nic dziwnego ze nie chce przyjechac... Ja bym pewnie zareagowala tak samo. Nie po to zeby strzelac focha tylko ze wzgledow czysto praktycznych..
A co do noclegow to juz sie wypowiadalam na ten temat. Uwazam, ze ta tradycja jest przestarzala i mocno przesadzona. My naszym gosciom nie zapewniamy hoteli i nikt nie mial o to do nas pretensji... Ktos tu powiedzial, ze jak ktos nie placi za noclegi to jakby chcial wesele bez kosztow ale z kopertami... Samo wesele jest wystarczajaco duzym kosztem. Nie wiem jak to jest u autorki tej wypowiedzi, ale mi zajelo 4 lata zeby zaoszczedzic pieniadze na wesele. I nie mam zamiaru odkladac wesela o nastepne 4 zeby zaoszczedzic na noclegi dla gosci.. A co do kopert, to poniewaz wszyscy nasi goscie beda dosc daleko podrozowac na nasz wielki dzien, wiec powiedzielismy im zeby prezenty sobie podarowali. My nie dla prezenotow robimy wesele. Stac nas na to zeby je wyprawic i nie musi nam sie "zwrocic" w kopertach.
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
zesikam sie ze smiechu za ten tekst! Carrie mistrzostwo świata!!!
Ty naoomi czym ty w takim razie sobie glowe zawracasz ??
wez wrzuc na luz i chrzan to skoro oni nie kumaja ty tez udawaj ze nie kumasz
...

glupota na glupote i 0 stresuuu

zawsze coś :) jak nie chcą u Ciebie w domu przenocować to niech sobie na własną rękę organizują nocleg i sami za niego płacą,
szukam żony jak szalony podpisano narzyczony :D:D sory dziewczyny nie mogłam się powstrzymać aż mnie skręca jak widzę takie byki :))

debatujcie sobie dalej, ogólnie to współczuję sfochowanej (przyszłej) rodzinki i życzę dużo cierpliwości. przyda się :)
ja tez nie lubie ale jezli jakas ciotka z niewiadomych mi przyczyn walnie focha to dlaczego nie mam zaprosic mojej najblizszej kolezanki ...do lipca jeszcze troche czasu takze nikt na ostatnia chwile zaproszenia nie dostanie
HA!!
Ostola!! Kto przyjedzie na wesele/slub/obiad bez prezentu !! gdac to mozna bo to "tak ladnie "

lepiej chyba napisac wierszy ze kcemy kase zamiast prezentow i te kase przeznaczyc na nocleg ...

heh, u mnie ostatnio wyskoczyla taka para z tekstem,ze zapraszaja duzo osób, bo im sie cale wesele zwroci z kopert.
Byli w glebokim szoku kiedy "serdecznie" podziekowalam im za takie zaproszenie. To jest dopiero szacuneczek dla gości...
Zgadzam się z Tobą Ostola. Mówimy, że cięzkie czasy i ludzi nie stać na hotel, sukienkę i prezent. Ale Narzeczeni też się muszą nieźle wykosztować, żeby urządzić wesele. I nie mówcie, że przecież nie muszą... tradycję mamy taką a nie inną i mało w której rodzinie zupełny brak wesela przeszedłby bez echa ;)
osola na weslu beda tylko moje 2 corcie ...nikt z rodziny nie ma malusich dzieci ...dzieci kuzynek maja po 13 14 lat to prosze cie chyba to nie problem zorganizowac opieke dla takiego badz co badz dziecka....
Tak sie sklada ze mieszkamy w Irlandii a tu recesja szaleje na maxa i wyobraz sobie duzo ludzi przyjedzie na wesele bez prezentow. Bo nasi przyjaciele chca byc z nami w tym dniu a nie chca sie zapedzac w koszta... I nie ma w tym nic dziwnego. Jest to jak najbardziej ogolnie przyjeta zasada ze jesli ktos postanawia sie chajtac za granica to prezentow sie nie robi...
A nie jak w Polsce zastaw sie a postaw sie...
no jak ja slysze takie teksty to tez w duchu wybucham dzikim i jakże ironicznym smiechem ...

:)) znajoma też robiła wesele i wiecie co policzyła sobie kto ile prawdopodobnie jej da w kopertę i wyszło jej że dostanie, załóżmy 30tys. i za taką kasę przygotowała wesele. I bardzo się zdziwiła że jej się nie zwróciło :D widocznie pomyliła się w rachowaniu ;)
A ja nie mam obowiazku znac zwyczajow panujacych zagranica szczegolnie gdy pisze na polskim forum ...

echhhhhhh z jednej strony ze za hotel to same placimy - jakie to nowoczesne, a z drugiej "nie no wesele musi byc bo co ludzie powiedza " ... zdecydyjcie sie kobiety :)

ja tez nie robie wesla dla prezentow poniewaz juz sie prawie wszystiego dorobilismy...chcemy poprostu zalegalizowac nasz zwiazek ..fakt jest to bardzo wazny dzien w zyciu lecz nie najwazniejszy wazniejsze bylo dla mnie narodziny moich dziewczyn...napewno goscie nie przyjda z pusta reka szczerze licze ze nikt nie wyskoczy mi z posciela lub z zelazkiem ...za pieniadze jakie dostaniemy chcemy pojechac na wycieczke we dwoje bez naszych dzieciakow :)nalezy nam sie taka krotka podroz poslubna
Dejwi, ale co ma jedno do drugiego, bo nie bardzo rozumiem? To, że jestem w stanie zrozumieć sytuację Narzeczonych, którzy nie fundują swoim gościom hotelu i załatwić sobie nocleg we własnym zakresie to jedno, natomiast fakt, że większość społeczeństwa podziela opinię iż po ślubie należy zrobić wesele to zupełnie odrębna kwestia :)
Dejwi, to nie zwyczaje panujace za granica, tylko wszedzie. Poza tym, polecam szczerze ZDROWY ROZSADEK!!!
do góry