Widok

co za fochy...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dobijaja mnie fochy rodziny od strony mojego narzyczonego...robimy malutkie wesele na 35 osob ustalilsmy wczesniej ze zapraszamy najblizsze osoby ale bez dzieci poniewaz lokal jest doslownie na 35 osob. i tu sie zaczol foch dlaczego bez dzieci,tlumacze kazdemu ze nie robie kinder balu tylko wesele ,i tak jest malo osob a chce aby byly tance w koncu placilam 1600 zyla za dj .no to tesciowa pszyszla powiedzial ze ona przyjdzie ze swoim stolikiem turystycznym ...zapowiedzilam ze noclegow nie gwarantuje ale moj dom jest do dyspozycji gosci wiec oni stwierdzili ze wezma koldry do samochodow...juz nie mam sily walczyc z ta rodzinka ...tak mi przykro ze ludzie robia takie problemy i nie potrafia uszanowac czyjejs decyzji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zorientuję sie co jeszcze jest na topie ;)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
ja nie mysle o prezentach badz o kasie jaka dostane od gosci od nikogo naprawde niczego nie oczekuje ale znam swoja rodzine i wiem ze dostane kase ...malo czy duzo nie ma znaczenia ale napewno bedzie wiec mimo wolnie pomyslalam ze pojedziemy na wycieczke moze bedzie taka sytuacja ze bede dokladac do wycieczki nie ma dla nie najmniejszego problemu...a co do dzieci komunijnych to moja corka nic nie mowi o prezentach tylko cieszy sie ze bedzie tyle ludzi i ze bedzie miala extra tort ...w ciagu 29 lat bylam doslownie na 5 weslach i za kazdym razem spotykalam sie z tematem czy" zwroci sie nam za wesele "...
Widać masz wyjątkowo dojrzała córeczkę naoomi. Co do wycieczki i prezentów... Mimo wszystko nie czuję Twojego podejścia, ogólnie, samego rozważania, ale cóż. Wszyscy jesteśmy inni, i grunt to umieć się ładnie różnić, dyskutować o tym i nie obrażać. Pozdrowionka
Zgadzam sie z naoomi :)

ja mojej corce kupuje osobistego laptopa bo komputer jest caly czas blokowany oczywiscie przeze mnie :)
dobra dziewczyny to sobie pogadlysmy a teraz lece cos na obiad wyczarowac bo zaraz jamochlony sie zleca do domu:) pozdrawiam
A ja myslalam ze w komunii to chodzi o przyjecie Chrystusa do swojego serca...
No ale w dzisiejszych czasach to chyba chodzi o liczbe gosci, torty i osobiste komputery... Dziewczynki szyja sobie suknie na zamowienie, ida na solarium, potem wizazystka i pod kosciol podjezdzaja limuzyna...
Ach....
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
(wiele z moich postów proszę czytać z przymrużeniem oka ;)
...a potem przyjdą noce
Ja wiem Kreska, ale jest cala masa takich rodzicow co z komputerami osobistymi to na zupelnie serio...
Komunia ma w dzisiejszych czasam bardzo malo wspolnego z religijnoscia... I to nawet nie jest wina dzieci, tylko ich rodzicow dla ktorych wazniejsze jest zamowic tort niz przygotowac dziecko duchowo na przyjecie Chrystusa....
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
rozumiem.ten świat pędzi, tylko nie wiadomo dokąd.
...a potem przyjdą noce
w temacie - oto jak wygląda oferta komunijna w empiku:
http://www.joemonster.org/art/11413/Najnowsza_oferta_komunijna_EMPiK-u
w tamtym roku w knajpie, którą oglądałam pod kątem wesela, prawie wszystkie majowe terminy były zajęte przez komunię- do 2011:)
Rodzice są bardzo zapobiegawczy;)
oczywiscie zegarki i medaliki są juz passe, jezeli chodzi o prezenty:)
cóż za pakiet !
...a potem przyjdą noce
ej ostola mam wrazenie ze sie mnie czepiasz ...sluczaj moje dziecko jest doskonale przygotowane do przyjecia chrystusa i o to sie nie martw ...rozmawialam z nia wczesniej na temat prezentow i dzieki temu na dzien dzisiejszy nie slysze od niej tematu prezenty....a o laptopie nic nie wie bo to jest prezent...
Sorry bardzo,ale w tym wieku dziecko nie jest nawet gotowe na przyjęcie zwierzątka.
Cały szum wokoł tej uroczystości to po prostu kolejna mozliwość do "pokazania się".
Dzieciaki są tu niestety najmniej ważne.
Myślę, że Ostola wcale się nie czepia. Nie bez powodu w tej chwili chyba już we wszystkich kościołach komunię przyjmuje się w albach. Kto wie, może alby na ślubie też by były rozwiązaniem?:P
a po za tym jak ty mnie atakujesz to prosze bardzo ...przeczytaj kilka swoich wypowiedzi ....irlandia to w irlandii tamto a ja mieszkam w POlsce i taka jest moja droga szara rzeczywistosc...a do zwyczajow irlandzkich mi daleko ....i zabolalo mnie to ze napisalas ze dla mnie jako dla matki jest laptop wazniejszy niz przygotowanie dziecka do przyjecia Chrystusa....
nnt. moja katechetka powiedziala mi ze godzine przed przyjeciem Komunii Sw nie wolno nic jeść na godzine przed mszą.
mama w ten dzień dała mi ananasa do ręki przed wyjściem do kościoła. cała mszę myślalam, ze pójdę do piekła bo go zjadłam.
...a potem przyjdą noce
*proszę wyciąc "na godzine przed msza" ;)
...a potem przyjdą noce
100 :)

do góry