Widok

co zrobić by eks mąż dał mi spokòj

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny nie wiem co mam robić jestem 3 lara po rozwodzie, mamy dziecko 3 letnie, były mąż nie daje mi spokoju, wypisuje smsy ze mnie zniszczy straszy policja, ostatnio wysłał mi zdjęcie mojego taty z podpisem czy twój stary żyje haha a dzis dostałam sms mam zdjęcia twojej matki haha- dobrze wie ze zmarła parę lat temu. Zabolalo mnie to strasznie. Były mąż ma znikomy kontakt z dzieckiem widuje go raz na 3 miesiące, mimo widzeń 3 razy w miesiącu. Nie pomogły prośby ze strony mojego obecnego partnera, ktory dał wyraźnie do zrozumienia żeby dał nam spokój.... Co z tym zrobic policja umorzy postępowanie.... Nie wiem gdzie szukać rady....dodam ze eks ma swoją rodzinę i gromadke dzieci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
groźby jakie stosuje na tobie jak cie nęka należny z dowodami udać się na policje nie zostawiaj tego bez odzewu!walcz o wolność
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nic nie umorzy policja masz sms to napisz zawiadomienie od razu do prokuratury
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a dlaczego policja umorzy? a gdyby nawet, to nie umorzy bez wcześniejszego przesłuchania go; może nieco się wtedy wystraszy?
ja zgłosiłabym nękanie, stalking (bo nie do końca wiem, jak Twój eks się zachowuje, ale na Policji jak im opowiesz to przyjmą jakąś kwalifikację prawną) albo co najmniej złośliwe niepokojenie, załączyłam te mmsy i smsy jako dowód (no chyba że masz coś więcej), podała świadków, którzy mogą potwierdzić jego zachowanie i czekała na dalszy bieg zdarzeń. Co masz co stracenia, skoro i tak eks nie daje Ci spokoju.

A jeżeli obawiasz się, że na policji z marszu odeślą Cię z kwitkiem (choć nie powinni), to napisz pismo z opisem sytuacji do prokuratury. Wtedy prokurator wysyła to na Policję, a oni wzywają cie na przesłuchanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W 2011 zlozylam takie zawiadomienie na policji przesluchali jego i mnie miałam dowody mmsy i sms umorzyli postępowanie. A sytuacja trwa nadal
Moim zdaniem wyjście jest jedno - zgłoś sprawę na policję. Zachowaj wszystkie smsy od niego, maile, połączenia itp. i pokaż to na komisariacie. Powiedz, że się go boisz, że Cię nęka itd. Teraz to się tak ładnie nazywa "stalking" za co grozi kara pozbawienia wolności do 3 lat

tu znajdziesz na ten temat więcej

http://prawo-karne.wieszjak.pl/aktualnosci/282392,Stalking-jest-juz-przestepstwem.html

I nie zwlekaj, bo Ci jeszcze krzywdę zrobi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aa i dodam ze ciagle jestem nagrywana, jak odbiera dziecko, używa do tego tel służbowego. Odkrył nawet nie wiem z kad do kogo należy numer komórki z której korzystam mimo ze danych nie ma w sieci a on takie informacje ma. Szukam naprawdę dobrej mądrej osoby która mi pomoże i da mu nauczkę.... Wiem ze eks sie wyprzedza wszystkiegio a policja zanotuje i umorzy nawet tego nie zbada
Mimo to ja złożyłabym takie zawiadomienie ponownie
W 2011 r. mogło nie być jeszcze w kodeksie karnym stalkingu (dobrze nie pamiętam kiedy wszedł w życie), w każdym razie nawet jeśli już był, to mało który policjant czy prokurator o tym wiedział.
Może teraz trafisz na innego prowadzącego i innego prokuratora, który pchnie sprawę dalej, bo dużo zależy od tego na kogo się trafi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prosze trzymać kciuki
Przepisy weszły w życie chyba w czerwcu 2012 r. na 100 % nie umorzy a jak umorzy musisz zażalić.
http://www.porozumienie.niebieskalinia.pl/index.php?option=com_instytucje&Itemid=65 wejdź zadzwoń opowiedz
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

do góry