Widok

co zrobic wszy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj zauważyłam u córki gnidy zrobiłam zaraz paranit ( dwa tyg wcześniej u dziewczynki w przedszkolu znaleziono) we wtorek ma urodziny nie wiem co robić czy odwoływać czy nie bo pierwszy raz się z tym spotkałam. Gdy wyczesywalam to ładnie się usunęły chcę przez te dwa dni ja wyczesywac i zapobiegawczo cos używać, jak sadzicie co robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Żmudne i małoefektywne, jak używanie pieluch tetrowych w dzisiejszych czasach. W PRL-u zwalczało się octem. Nie dość, że okropnie swędziało, to jeszcze śmierdziało. :) Koszmar dziecięcych wspomnień. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W XXI wieku, w centrum Europy można to paskudztwo złapać chociażby w komunikacji miejskiej. :( Na długie włosy polecam sprawdzony Paranit Lotion (nie ma problemu z rozczesywaniem jak po innych preparatach, lub szamponach). Kuracja powinna przebiegać według zaleceń na ulotce, z jednym zastrzeżeniem (o czym producent nie informuję, bo to nie leży w jego interesie :) : dla zwiększenia skuteczności warto użyć gumowego, dobrze przylegającego czepka i wydłużyć dwukrotnie czas ekspozycji lotionu. Tak potraktowane pasożyty należy po umyciu włosów wyczesać i po wysuszeniu włosów dodatkowo ,,przeprasować" je możliwie długo rozgrzaną lokosuszarką, począwszy od nasady włosów, aż po same końce. Efekty (bez nadmiaru chemii i niekończącej się serii wydatków będą spektakularne! :) Wypróbowane i zdumiewająco skuteczne, po kilku tygodniach nierównej i wyczerpującej walki o powrót do normalności. P.S. To nieprawda, że obcięcie długich włosów rozwiązuje problem. On leży głównie u nasady włosów, warto mieć tego świadomość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jet kilka domowych sposobów aby pozbyć się problemu. Np napar z rozmarynu, Nawet sól na wszy daje rezultat. Jeżeli nowoczesna medycyna zawodzi warto skorzystać ze sposobów naszych babć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Noooo niestety....tak to wygląda. Przykre to ale prawdziwe. Niestety.

XXI wiek... Centrum Europy...

Kiedyś miałam nieprzyjemność mieć, kupiłam taki mocny preparat w aptece, chyba na occie. Pomogło, choć musiałam powtórzyć kurację.
Cześć a można wiedzieć co stosowałaś?Moja córa niestety już walczę z tym długo....było już lepiej dziś przeczesuje jej włosy i znowu ma pełno....:(:(:( Ręce opadają....

Soda oczyszczona z wodą. I tym się wymyć.
Potem mydło siarkowe.

Wszy to trudny temat.

Trudno się z tym nie zgodzić.

I co jeden raz wystarczy ??

No ja na szczęście na tyle szybko zauważyłam, ze nic nie zdążył przenieść na innych, ale oczywiście wszystkie głowy dokładnie sprawdziłam, pościele wyprałam, wygotowałam dla pewności. Póki co powtórki z rozrywki nie było i mam nadzieję, ze nie będzie ;)

My też zastosowaliśmy Parasidose ale u całej rodziny bo wiadomo że wszy to lubią się przenosić. I faktycznie po jednym razie już wszystko było ok.

Ja mam syna, więc gumki tak czy siak odpadają. No ale odpukać póki co złapał wszy tylko raz, na szczęście szybko zauważyłam, kupiłam od razy parasidose i wyczesałam wszystko. Nie musiałam powtarzać kuracji, a szamponu mi jeszcze sporo zostało na czarną godzinę (oby nie nastąpiła)

No właśnie mi w aptece farmaceutka poleciła Parasidose, z tego względu, że działa szybko i jest skuteczny. U nas się sprawdził, zrobiłam u córki, pozbyliśmy się wszy, ale też na wszelki wypadek zastosowaliśmy u całej rodziny.

Tak, ten płyn działa ochronnie i warto zastosować go prewencyjnie. Na same wszy u nas sprawdził się spray Pipi Nitolic, skutecznie wyeliminował wszystkie wszy. Nie trzeba było powtarzać zabiegu, co dla mnie też jest plusem.

Z moich informacji wynika, że dla dziecka o wrażliwej, alergicznej skórze do zwalczania wszawicy skuteczny będzie Pipi Nitolic, który pokrywa skórę i włosy niszcząc wszy i gnidy. Wysoki wynik testu wydajności dowodzi, że technologia O-effect® wykorzystana w Nitolic jest kluczowym elementem warunkującym skuteczność działania preparatów niezawierających substancji o działaniu neurotoksycznym (np. insektycydów).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mogę polecić CichoWsza u mojej córki gumeczki się bardzo dobrze sprawdzają, na tą chwilę udało nam się uniknąć wszy mimo, że już pojawiły się u niektórych dzieci w przedszkolu w innych grupach, ale również pierwsze osoby też mają w grupie u córki więc warto taką ochronę zastosować.

Najlepsze są gumki Cichowsza , jak w każdym razie nie znam wygodniejszego sposobu żeby się jakoś zabezpieczyć przed wszami.

Również doradzę Cichowsza. Fajna prosta metoda, nietoksyczna, niczego się nie wciera w skórę głowy dziecka, olejki są naturalne, nie podrażniają, przyjemnie pachną.

Inne tematy z forum Zdrowie

Gdzie przyjmuje Dr Narożańska (7 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś się orientuje gdzie przyjmuje neurolog Ewa Narożańska?

Środki na erekcję dla osoby po 60 (7 odpowiedzi)

Jestem po 60tce... ale nada z żoną prowadzimy jak mi się wydaje bujne pożycie. Od pewnego czasu...

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

do góry