Widok
Co może pomóc to likwidacja dywanów, firan (lub wymienić na lżejsze, krótsze), zasłon, kap i kocy z kanap. Częste mycie podług i ścieranie kurzy wilgotną ścierką. Nie latają wtedy i nie osiadają od nowa tylko wszystko zostaje na szmatce.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Ja pozbyłam się wszelkich dywanów, grubych firanek, codziennie odkurzam a meble czyszczę pronto przeciw kurzowi.
Zmniejszyła się ilość kurzu niż miałam w poprzednim mieszkaniu, ale nadal się osadza.
Wszystko też zależne pewne gdzie mieszkasz, czy przy głównej ulicy, czy od jakiejś zacisznej strony bez większego ruchu.
Zmniejszyła się ilość kurzu niż miałam w poprzednim mieszkaniu, ale nadal się osadza.
Wszystko też zależne pewne gdzie mieszkasz, czy przy głównej ulicy, czy od jakiejś zacisznej strony bez większego ruchu.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
No i powiem Wam cos jeszcze. Graty graty graty....
Niestety wiem coś o tym. W jednym pokoju jest du zo szafek, pudełek dwa fotele łóżko itp, w pokoju obok jest kanapa i jedna komoda+ tv. U mnie kurzu co niemiara a obok wcale. Oba tak samo duże, z tej samej strony od ulicy, okna są otwierane z taką samą częstotliwością....
Niestety wiem coś o tym. W jednym pokoju jest du zo szafek, pudełek dwa fotele łóżko itp, w pokoju obok jest kanapa i jedna komoda+ tv. U mnie kurzu co niemiara a obok wcale. Oba tak samo duże, z tej samej strony od ulicy, okna są otwierane z taką samą częstotliwością....
MamaMarty, dokładnie. Ja naprawdę pozbyłam się wszystkiego co zbiera kurz :)
Tylko jakieś komody, szafa pod zabudowę, co się nie kurzy.
Jednak nie zawsze istnieje taka możliwość i pozbycie się połowy mieszkania :)
Tylko jakieś komody, szafa pod zabudowę, co się nie kurzy.
Jednak nie zawsze istnieje taka możliwość i pozbycie się połowy mieszkania :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Wiem to po sobie :)
okna od ulicy- wietrzyc tylko po 20:00 wieczorem, gdy ruch uliczny sie zmniejsza - u mnie roznica w kurzu- spadek o 50 %
wycieranie kurzu co 2 dni, tylko pronto lub inny zamiennik
wykladzina - usunac, mopem codzien sie super zbiera kurz z parkietu, zajmuje to 5 minut i mozna to zamienic ze sprzatnia w poranna gminastyke :)
a najlepiej wyprowdzic sie w Bory Tucholskie i zamiast na kurz- narzekac na komary latem :)
wycieranie kurzu co 2 dni, tylko pronto lub inny zamiennik
wykladzina - usunac, mopem codzien sie super zbiera kurz z parkietu, zajmuje to 5 minut i mozna to zamienic ze sprzatnia w poranna gminastyke :)
a najlepiej wyprowdzic sie w Bory Tucholskie i zamiast na kurz- narzekac na komary latem :)