Widok

cytomegalia wysokie IgG czy ktoś miał?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam jestem w 12 tyg ciąży odebrałam wyniki na cytomegalię

CMV IgG 590 wychodzi dodatni

CNV IgM 0,221 wychodzi ujemny

czyli teoretycznie nie powinnam się niczym martwić, ale jak czytam to ciężarne mają CMV IgG 60 do 80 , a ja aż 590 o czym to może świadczyć , wizytę u gina mam w piątek ale bardzo się denerwuję , może ktoś też tak miał i coś podpowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie przejmuj się ja miałam Igg około 1000 badając w 10 tc, zas IGM ujemny....gin mi wyjasnil, ze oznacza to ze nie dawno musiałam to przechodzić, ale IGM ujemne świadczy o tym ze juz jest ok. więc powinno być ok.
Pati ale w wyniku IgM masz napisane ujemne czy sama tak wnioskujesz?
CMV IgM mój wynik 0,221

normy podane w badaniu
>1 dodatni
0,7-1 wątpliwy
IgG poza granicami normy oznacza że przebyłaś chorobę. Wszystko ok, nie masz się co przejmować:) Miałam to samo.
< 0,7 ujemny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
IgG to nabyte p/ciała przeciwko CMV, który przechorowałas czli to dobrze, przy kolejnej inf cmv masz się czym bronic:)
tak dziewczyny tylko martwi mnie to CMV IgG 590 że jest wysokie , a

to 12 tydzień ciąż , więc czy chorobę mogłam przechodzić dwa

miesiące temu czy rok temu?
Hej

Też tak miałam.
Jeśli się boisz zrób awidność przeciwciał IGG - będziesz wiedziała czy do zarażenia doszło w przeciągu ostatnich 3 miesięcy (czyli akurat w czasie twojej ciąży)

http://www.invicta.pl/1198/bad,178/awidnosc_przeciwcial_igg_przeciwko_wirusowi_cytomegalii.html

Pozdrawiam
Ja zaraziłam się pierwszy raz cytomegalią w ciąży więcej się dowiesz na stronce, którą prowadzę, http://www.emilkamarciniak.jimdo.com w zakładce CMV, ale też mozesz poczytac co to cholerstwo spowodowało - mogę też odpowiedzieć na pytania pisz- emilka032007@wp.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

do góry