Widok

czernina

macie jakiś dobry przepis na czerninę?? Gdzie w Gdańsku można kupić krew z kaczki??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja mama robi rosół z kaczki z suszonymi owocami i dodaje krew, krew czasem można kupić w sklepach mięsnych - zamrożoną.
ja krew kupuje na rynku w Rumi od gospodarza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a gdzie w Gdańsku kupić krew?? Pamiętam jak moja babcia właśnie robiła z owocami (jabłka, wiśnie), ale rosół robiła czasem na gęsi albo indyku, bo mówiła, że z kaczki jest mało mięsa. Chodzi już za mną od pewnego czasu ta czernina, ale nie wiem jak dokładnie ją zrobić, no i skąd wziąć tę krew.
moja mama kupuje kaczke i krew na rynku na Przymorzu
Abstrahując od tematu - Oj, też bym sobie zjadła...
W mojej rodzinie dodawało się np śliwki z octu, pochodzę w Kujaw i tam to dosyc popularne danie, do tego jeszcze np kluski krajane (makaron domowy) lub ziemniaczane. Mniam!
A to pisałam ja, zalogowana, nie wiem czemu anonim...:(
Krew ale z gęsi!!! Na rynku na Przymorzu często stoją panie, u których mozna kupić i gęś i krew
a gdzie jest rynek na przymorzu? Na jakiej ulicy? W gdańsku mieszkam krótko i nie bardzo się orientuje, bo wynajmujemy mieszkanie na chełmie.
Praktycznie na kazdym rynku sprzedaja kaczki i krew nawet na gieldzie w Pruszczu mozna kupic kaczke i krew
Jeśli mieszkasz na Chełmie to jeszcze jest rynek na Elbląskiej w Gdańsku Gł, przy stadionie żuzlowym
...zaraz zwymiotuję!!!... a feeeeee...., wychowałam się na wsi i jadłam ro świństwo..., całkiem dobre było kiedyś a teraz jak pomyślę o tym, to wymiotuję!!!...,

...śmieszna sytuacja..., kiedyś mój chłopak (wtedy jeszcze), przybył do mnie w odwiedziny a moja mamusia poczęstowała Go obiadkiem ( :) )..., czarnina..., przypomnijcie sobie Pana Tadeusza..., czarna polewka..., faktycznie "polewamy" do dnia dzisiejszego :) a mój Małż kocha ogromnie swoją druga mamę!

... w życiu czegoś takiego nie wezmę do ust...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry