Widok

czerwone policzki od mrozu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny nie wychodzimy na dlugo ale Hania ma takie czerwone policzki , smarujemy jej kremem nivea ale może jest coś lepszego , boje się że jej odmrożą sie te policzki , nawet w domu pozostają czerwone , co mam robić ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja corcia tez miala po nivea czerwone poliki,teraz smarujemy Dermobaza z apteki.
A dzis maz niechcacy nasmarował znowu nivea,tyle ze nałozył taka bardzo gruba warstwe i czerwonych polików nie ma.
to może za cienka wartswa ale ja tak dosyć smarowałam , sama już nie wiem , może zmienie krem poprostu na jakiś lepszy ,
czy to zejdzie bo wlaściwie ma takie poliki od kilku dni ?
Tylko czy użyłaś kremu przeznaczonego na mróz?? bo jesli to jakiś zwykły nivea to może zamiast porządnie natłuścić i ochronić, nawilżył skóre i na mrozię powstały podraznienia ?
uzywałam tego nivea na każda pogodę który chroni przed mrozem , wiatrem i chlodem , i wlasnie boje sie ze to jakies podraznienia , jak dluzej jest w domu w cieplym to to zanika , ale nie do końca . nie bede z nia chodzila na dwor , tyle co trzeba tylko, inny krem jakis dobry i moze zejdzie
tylko jaki krem ?
może ktos ma jakis dobry krem godny polecenia ?
moze spróbuj ta dermobaze ona jest tłusta i bez wody,http://forum.trojmiasto.pl/Jakim-kremem-smarujecie-buzke-dzieciom-przed-wyjsciem-na-mroz-t305997,1,16.html moze ten wątek ci pomorze.
Nivea ma wode w sobie! Koniecznie musi byc krem bez wody. My smarujemy Babydream i zero czerwonych polików
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ale tam jest napisane ze nie zawiera wody
a to nie wiem ale słyszałam własnie że Nivea jest do d***
imageimage
no własnie , i dlatego musze go jak najszybciej zmienic tylko najgorsze ze ile ludzi tyle opini o kremach i chyba trzeba poprostu probowac , mam nadzieje tylko ze zejda jej te zcerwone policzki , bo bardzo sie martwie
babydream ma wodę, bo właśnie po nim moja miała strasznie czerwone policzki, dopiero wtedy wpadłam na pomysł, żeby sprawdzić .. no i Aqua jak wół ..

a nivea ten na każdą pogodę nie ma
imageimage
image
no ale po tym nivea ma właśnie czerwone policzki
hmm Madzia po babydream nie ma czerwonych polików więc dla nas jest ok
imageimage
może sprobuje tego babydream , teraz najwazniejsze zeby te czerwone policzki zeszly
każde dziecko reaguje inaczej ;)

w zeszłym roku, hmm.. albo wcześniej, stosowaliśmy w domu dużo oilatum bo Młoda miała podejrzenie odmrożonych policzków, i wszystko było super ..

w tym roku kupiłam też na te czerwone poliki i co? po każdym posmarowaniu jakby ktoś ją wystrzelał po pyszczku ;)
imageimage
image
no wlasnie bo ja w zeszłym roku tez uzywalam nivea i bylo wszystko ok , poprostu bede probowala , a co najlepiej teraz na te czerwone policzki czy jest jakis krem specjalny ?
my smarujemy nivea i młodszy ma zawsze czerwone poliki a starszy nie ma w ogóle czerwonych.
ale w domu jak cieplo tez maja czerwone bo wlasnie córci nie chca zejść te czerwone policzki i martwie się żeby to nie bylo wiadomo lekkie ale jednak odmrożenie , a czy to schodzi ? bo boję się zeby nie zostały ślady jakies po tym
ja stosuje cały czas krem bambino i jest ok działa na wszystko
jeśli ma tak cały czas i nic się nie dzieje, żeby było lepiej to może idź do dermatologa??

my byliśmy, bo pediatra wkręcała nam skazę białkową, dermatolog to wyśmiał i powiedział, że policzki są odmrożone ... dostała oilatum właśnie na to i przeszło ..

także w naszym przypadku, nic więcej się nie dzieje ;)

a może, jest to oznaka ząbkowania? Bo moja ma tak ostatnio, że nawet jak nie wychodzimy na dwór to raz ma normalne, raz czerwone i u nas chyba zęby idą właśnie
imageimage
image
to może spróbuje ten oilatum może zejdzie a wrazie czego do lekarza pójdziemy
Krem z rossmana ten w niebieskiej tubce zawiera wodę i jest wymieniona jako pierwsza czyli jest jej tam najwięcej tego kremu używam przy pogodzie na plusie i jak nie ma wiatru a tak to wazelina linomag
image
chyba kupie oilatum , czy to o ten chodzi ? http://allegro.pl/oilatum-krem-75g-dla-dzieci-apteka-radix-i2097658155.html
ja ostatnio czytałam o tym kremie że idealny na mrozy i ogólnie na co dzień ale nie wiem od jakiego wieku można stosować http://www.apteka-zielona.pl/oillan-forte-krem-do-twarzy-40-ml-p-56876.html
Tak to ten, w rossmanie kosztuje 17 czy 18 zł.
imageimage
image
A czy ten oilatum moze byc stosowany na mrozie ,bo ja juz zglupialam..
Kiedys go stosowalam jak mala byla malutka .
I dopiero jak weszlam w ten watek zdalam sobie sprawe ze te czerwone poliki,mala ma od mrozu ,a ja myslam ze od mleka...

My stosujemy niva i bambino i na to wygl;ada ze sa do d****.
image
image
Posmaruj Dermobaza z apteki, ew. maść witaminową.
my smarujemy Ivostinem tłustym i tez jest do d upy
image
image
Stosuję Iwostin Lipidia (u siebie) i niestety dzisiaj mnie zawiódł- po powrocie do domu w lustrze ujrzałam coś na wzor matrioszki.
Ten krem Nivea Baby Krem na każdą pogodę bez wody - to jakaś porażka!
Byłam w ndz. na krótkim spacerze przy -9, i od tamtej pory maluchy mają mocno czerwone nieregularne wzory na policzkach, po przebudzeniu to wręcz bordowe, w środku są bledsze plamki!

Nie wychodzę teraz z nimi nigdzie, nawilżam dom, aby było powyżej 50% wilgotności i smaruję Emolium krem specjalny na zmianę z Alantanem, jest ciut lepiej

Rina - maść witaminowa i Dermobaza, jak rozumiem polecasz na zniwelowanie czerwonych policzków?

Co w takim razie sprawdzonego na mróz, smalec za przeproszeniem? :-(
Edit: doczytałam to i owo, chwilę pomyślałam logicznie i myślę, że :

Na mróz: wazelina, linomag, lub naturalne - masło shea, masło kokosowe,
Na złagodzenie 'przemrożeń': Oilatum, Emolium, Alantan

Polecam tez lekturkę artykułu
(ale proponowany tam krem nr 1, NiveaBaby osobiście odradzam!!!)

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79409,4752602.html
Byliśmy dziś u pediatry i niestety, ale takie zmiany spowodowane same nie przechodzą;/ poradzono nam maść tranową na odmrożenia i ochronnie na mróz, a także krem Ziaji dla dzieci na mroźne dni. U nas nie obędzie się też bez konsultacji dermatologa.
kilka dni w domu , smarowałam oliwka i linomagiem i przeszlo , juz nie ma takich czerwonych policzkow , Hania nie miala tak mocno i przeszlo
kilka dni , właściwie dwa , całe szczęście że przeszło :)
U nas nie przechodzi, bo mały ząbkuje, ślini się i cały czas podrażnia.
Kupiłam mu tą maść tranową i lepiej natłuszcza od wazeliny. Zobaczymy co za tydzień powie dermatolog.
A ktory to jest krem Ziaji na mróz?jakos znalezc nie moge.
Czy ktoras stosowala moze ten krem ??
http://allegro.pl/bubchen-krem-na-kazda-pogode-mroz-wiatr-deszcz-i2090276078.html
i czy faktycznie chroni buzke przed mrozem??
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

do góry