Widok

czeska a niemiecka wersja sab simplex

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy jest między nimi różnica? ktoś powiedział mi, że czeski lek to marna podróba- zastanawiam się czy to prawda. Zakupiłam właśnie ten czeski i nie wiem czy go podać dziecku. Zauważyłam też, że zawiera benzoesan sodu, co mnie trochę martwi...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim zdaniem jest ogromna różnica, my najpierw podawaliśmy niemiecki i suuuper poprawa, potem coś mnie podkusiło i zakupilam czeską wersję, i to był błąd, już pierwszego dnia było duże pogorszenie, żałowałam bardzo i natychmiast wrócilismy do niemieckiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny,gdzie można kupić ten specyfik?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
podawalam i niemiecki i czeski.
efekt identyczny czyli REWELACJA!
image
Opinia została zablokowana przez moderatora
U nas też bez rożnicy. Niemiecki jest nieco gęstszy i ma inny smak ale sklad identyczny... Oba dobrze pomagały i były lepsze od Infacolu czy Espumisanu.
witam ja używałam jedne i drugie efekt był taki sam są delikatnie słabsze ale efekt również dobry i szczerze te czeskie są połowę tańsze od niemieckich mój syn miał kolki przez trzy miesiące musiałam mu dawać po 15 kropel wiec poszło mi aż 12 buteleczek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do tej pory synkowi podawałam infacol (trochę zadzaiałał), espunisan (u nas się nie sprawdził), dopiero sab siplex pomógł i to bardzo - zgodnie z zaleceniem lekarki dawkuję max 7 kropel. Mam kropelki zakupione w aptece w Czechach i są jak najbardziej OK. Na ulotce jest napisane, że zostały wyprodukowane we Francji przez Farmar Orleans - Orleans Cedex, a dystrybucja Pfizer Czechy. Wcześniej też spotkałam się z opinią, że niemieckie kropelki 'tylko działaja' - może na takiej zależało tym, co sprzedają je w Polsce...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja w czeskiej aptece kupuję pewien preparat, bo nawet z przesyłką taniej niż w Polsce.
Widzę, że mają też Sab Simplex
http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml

Strona jest po polsku, ale apteka jest czeska i leki też.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lekarz wytlumaczyl mi to tak:
Polacy kupuja z Niemiec
Niemcy z Francji
Fancja z Czech
Czechy z Wloch
A Wlosi juz nie maja skad. To takie bledne kolo. Tak czy siak, to jedno i to samo, raz na dziecko zadziala raz nie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja polecam kropelki bio gaja w aptece mozna zakupic
Opinia została zablokowana przez moderatora
Przypominam wszystkim Paniom, że obrót lekami przez osoby prywatne jest zabroniony przez polskie prawo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

do góry