Widok

uczulenie na pampersy :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny!

nie sądziłam, że mnie to spotka, bo mały dotychczas dobrze znosił różne rodzaje pampków (pampersy, huggiesy, belle) i nie miałam problemów. ale ostatnio na jego pupie zrobiła się masakra :( jest w krostkach. w akcie desperacji pozostała tetra i tak na niej na razie jedziemy, ale zastanawiam się czy jeszcze jakoś można pomóc. wizytę u pediatry mamy dopiero w środę, a głowa wiadomo duża.... no i zastanawiam się czy macie może jakieś doświadczenia? co jeszcze można zrobić poza tą tetrą by mały szybciej z tego wyszedł?

pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
julka jak nosiłam pieluchy, to raz uczuliły ją tak sleep and play. smarowałam putę sudocremem, "wietrzyłam" pupę - zostawiałam bez pieluchy i pomogło
w jej wypadku to było uczulenie na rumianek, zawarty w tych pieluchach
paulka dzięki :)

nie wiem czy to uczulenie na rumianek, bo dostał go od nierumiankowych... ale smarujemy oczywiście poza tetrą i zobaczymy jak będzie.... ;)
U nas pomogło częste wietrzenie pupki i zasypywanie zwykłym talkiem z apteki,mały dostał mega wysypkę po DADA i Fitti z biedronki i po pampersach ,od 2 lat używamy Touyours z Lidla i nic po nich nie ma,dla córki tez i nic jej nie jest .
iciak calkiem niedawno mialam ten sam problem. Sudocrem, wietrzenie pupy, kąpiel w nadmanganianie potasu, mąka ziemniaczana itd., nic nie pomagało. Pediatra zaleciła nam maść Clotrimazolum rano i wieczorem, po jej nalozeniu powietrzyc pupe ok.5-10 minut i na to maść pośladkową. No i przy każdym przewijaniu smarować maść pośladkową. Pomogło dość szybko.

Na maść pośladkową dostałam receptę, ale w aptece chyba można kupić też bez, tylko wtedy inna cena. Klotrymazol bez recepty.
image
a i nie przechodziliśmy na tetrę tylko wróciliśmy do pieluch, które stosowaliśmy wcześniej i nie uczulały
image
dzięki dziewczyny :) wietrzenie to faktycznie dobra myśl :) tylko będę musiała tego mojego wiecipięta jakoś na kanapie zatrzymać, bo na podłodze panele a wiadomo za ciepłe to one nie są ;) a bąbel już chodzi więc jest co pilnować ;)
Dokładnie nasza mała miała to samo. Opisywałam nawet na forum. Uczuliła się na Pampers Premium Care i na chusteczki sensitive. Niestety ten beznadziejny balsam jest tez w pampers new baby (tez uczuliły ją) i nawet w active baby. Prześliśmy na Huggiesy i już następnego dnia była poprawa a po 2 dniach pupka jak nowa. A jak była pupka cąła w krostkach to sudocrem okazał się do bani a pomógł zwykły LINOMAG:)
[url:]http://lilypie.com/">
tak samo polecam linomag i bepanthen - na zmianę.
Sudocrem bardzo wysusza skórę - tak nam powiedziała rodzinna neonatolog i kupione pudełko jeszcze przed porodem leży nieotwarte ...

Zamiast tetry zawsze wygodniejsze są wielorazówki - zresztą i lepsze dla skóry - bo polarek nie przepuszcza wilgoci i dziecko ma sucho ...Może warto kupić na takie kryzysowe sytuacje kilka sztuk?
U mnie z kremów ulubiony zwykły alantan plus ;) i nawet na odparzenia pomagał zawsze :) sudocrem na odparzenia stosowałam czasem ale jakoś bez przekonania i żeby był rewelacyjny jakiś nie zauważyłam, a teraz to po prostu krostki uczuleniowe bardziej niż zaczerwienienie.

no i chyba faktycznie wrócę do huggiesów, bo jakoś nie przypominam sobie by z nimi był kłopot ;)

dzięki za rady! :)
my na początku używaliśmy pieluchy Bella Happy (1) i Dady :) właśnie bałam się ewentualnego uczulenia na balsam z pieluch ;)

ponoć dobrze też robi na taką biedną pupcię kąpiel z nadmanganianem potasu - woda lekko fioletowa :] ale to bardziej by musiała być nasiadówka chyba - żeby nie wysuszyć reszty ciałka :P

mąka ziemniaczana albo zrobiony z niej krochmal - do kąpieli lub jako okład na pupkę :] stare sprawdzone sposoby :)
AguciaGda póki co kąpiel w emoli\um ale krochmal też można sprawdzić :D żeby tylko młay chciał siedzieć w wodzie, a ten agent mały uwielbia stać i wrzucać do wody różne przedmioty i kosmetyki (wszystko, co mu się pod rączki nawinie :P )

ale zobaczę, może się się uda :D
potwierdzam linomag zielony jest niezawodny
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Dobry ortodonta (37 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

do góry