Widok

czy 3-migdał odrasta?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamy wskazania do wycięcia migdałka i drenażu uszu. Syn od września non stop chory. Zawsze zaczyna się katarem, który nie można wydmuchać przez nos, a kończy się na chorych uszach. Już trzeci miesiąc utrzymuje się wysięk w uszach. Tympanometrioa płaska. 6 antybiotyków. Leczenie farmokologiczne nie pomogło.

Pytanie do mam, których dzieci miały wycinany migdał i drenaż uszu.

Czy trzeci migdał nie odrósł ?
Czy rzeczywiście z uszami było lepiej?
Czy dziecko mniej chorowało?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dr Mikaszewski robil wtedy zabiegi w soboty, wiec wybralismy taka jaka nam pasowala, mozna powiedziec ze termin byl od reki.
Wyszlismy tego samego dnia po 14.00, zabieg byl ok. 9 rano.
Mielismy wszystkie badania dotyczace samego sluchu, plus wskazanie 3 niezaleznych lekarzy do zabiegu, oprocz dr Mikaszewskiego. Z innych badan to chyba zwykla morfologia, ale tego nie pamietam. Na pewno w szpitalu badan krwi juz nie robia.
Jedyna wada jest koszt tego zabiegu, bo sam pobyt w szpitalu mega komfortowy, w sobote ogolnie tam pustki byly, wszyscy dla nas ;) . Synek bardzo dobrze to wszystko wspomina, zero traumy, juz tego samego dnia mial bardzo dobry humor.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
white_rabbit Czy długo czekaliście na zabieg? Czy wychodziliście tego samego dnia? Czy trzeba zrobić jakieś badania przed zabiegiem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
White_rabbit - mój brat mieszka we Wrocławiu, też robili prywatnie w jakiejś klinice. Może akurat ma takiego pecha. Co do chorób, powtarzam - u niego to wiele kwestii poza tym migdałem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba mial zle zrobiony zabieg, a przynajmniej zalozenie drenow. U jakiego lekarza? W ktorym szpitalu? Jako przestroga sie przyda.
Synek mial ten zabieg poltora roku temu. Praktycznie przestal chorowac, dreny nigdy nie wypadly, bez problemu korzystal z basenu, tylko z zatyczkami, to samo dotyczy mycia glowy. Po pol roku juz nic nie bylo potrzebne. Zabieg robil dr Mikaszewski, my wybralismy Swissmed, moja przyjaciolka u tego samego lekarza robila zabieg na Klinicznej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak - mi odrósł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powtórzoną operację a nie sytuację :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój chrześniak miał taki przypadek, że migdał mu odrósł i musiał mieć powtórzoną sytuację.
Co do chorób, to nadal strasznie choruje, ale to pewnie ma związek z jego dietą (nie je praktycznie owoców i warzyw, żyje chlebem z masłem i parówkami + ziemniaki z mięsem, ew. pomidorowa jako jedyna zupa.)

Uszy - było lepiej, ale trzeba było bardzo uważać z drenem, raz mu nawet wypadł i trzeba było powtarzać. Jak jest dren to zero basenu i trzeba uważać, żeby uszu nie zamoczyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry