Widok

czy 3-migdał odrasta?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamy wskazania do wycięcia migdałka i drenażu uszu. Syn od września non stop chory. Zawsze zaczyna się katarem, który nie można wydmuchać przez nos, a kończy się na chorych uszach. Już trzeci miesiąc utrzymuje się wysięk w uszach. Tympanometrioa płaska. 6 antybiotyków. Leczenie farmokologiczne nie pomogło.

Pytanie do mam, których dzieci miały wycinany migdał i drenaż uszu.

Czy trzeci migdał nie odrósł ?
Czy rzeczywiście z uszami było lepiej?
Czy dziecko mniej chorowało?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dr Mikaszewski robil wtedy zabiegi w soboty, wiec wybralismy taka jaka nam pasowala, mozna powiedziec ze termin byl od reki.
Wyszlismy tego samego dnia po 14.00, zabieg byl ok. 9 rano.
Mielismy wszystkie badania dotyczace samego sluchu, plus wskazanie 3 niezaleznych lekarzy do zabiegu, oprocz dr Mikaszewskiego. Z innych badan to chyba zwykla morfologia, ale tego nie pamietam. Na pewno w szpitalu badan krwi juz nie robia.
Jedyna wada jest koszt tego zabiegu, bo sam pobyt w szpitalu mega komfortowy, w sobote ogolnie tam pustki byly, wszyscy dla nas ;) . Synek bardzo dobrze to wszystko wspomina, zero traumy, juz tego samego dnia mial bardzo dobry humor.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
white_rabbit Czy długo czekaliście na zabieg? Czy wychodziliście tego samego dnia? Czy trzeba zrobić jakieś badania przed zabiegiem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
White_rabbit - mój brat mieszka we Wrocławiu, też robili prywatnie w jakiejś klinice. Może akurat ma takiego pecha. Co do chorób, powtarzam - u niego to wiele kwestii poza tym migdałem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba mial zle zrobiony zabieg, a przynajmniej zalozenie drenow. U jakiego lekarza? W ktorym szpitalu? Jako przestroga sie przyda.
Synek mial ten zabieg poltora roku temu. Praktycznie przestal chorowac, dreny nigdy nie wypadly, bez problemu korzystal z basenu, tylko z zatyczkami, to samo dotyczy mycia glowy. Po pol roku juz nic nie bylo potrzebne. Zabieg robil dr Mikaszewski, my wybralismy Swissmed, moja przyjaciolka u tego samego lekarza robila zabieg na Klinicznej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak - mi odrósł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powtórzoną operację a nie sytuację :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój chrześniak miał taki przypadek, że migdał mu odrósł i musiał mieć powtórzoną sytuację.
Co do chorób, to nadal strasznie choruje, ale to pewnie ma związek z jego dietą (nie je praktycznie owoców i warzyw, żyje chlebem z masłem i parówkami + ziemniaki z mięsem, ew. pomidorowa jako jedyna zupa.)

Uszy - było lepiej, ale trzeba było bardzo uważać z drenem, raz mu nawet wypadł i trzeba było powtarzać. Jak jest dren to zero basenu i trzeba uważać, żeby uszu nie zamoczyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry