Widok

czy 3-migdał odrasta?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamy wskazania do wycięcia migdałka i drenażu uszu. Syn od września non stop chory. Zawsze zaczyna się katarem, który nie można wydmuchać przez nos, a kończy się na chorych uszach. Już trzeci miesiąc utrzymuje się wysięk w uszach. Tympanometrioa płaska. 6 antybiotyków. Leczenie farmokologiczne nie pomogło.

Pytanie do mam, których dzieci miały wycinany migdał i drenaż uszu.

Czy trzeci migdał nie odrósł ?
Czy rzeczywiście z uszami było lepiej?
Czy dziecko mniej chorowało?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wycięłam migdały u dwójki moich dzieci 6 lat temu i nie odrosły.Nie pamiętam również kiedy chorowały.Polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Clinkikę Medicę.Mój synek w lutym miał tam zabieg.Usunięcie 3 migdałka.Polecam.Super opieka.czekaliśmy miesiąc,ale tylko dlatego bo był to początek roku i wiele zabiegów własnie z tego względu było przesuniętych.
U synka na razie ok.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córeczka ma 7 lat i miała wycinany 3 migdał 4 lata temu i odrósł jej i teraz czekamy na miejsce, miałysmy wycinany w ciechanowie i nie polecam tego oddziału laryngologicznego z wielu powodów , za to bardzo polecam medic w legionowie i kajetany i dziekanów leśny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja córka po wycięciu migdałka w lipcu i drenażu uszu ani razu jeszcze nie zachorowała, a w zeszłym roku od października do marca non stop katar i infekcje, także polecam( oczywiście jeśli wszystkie inne metody już były wypróbowane), poza tym nie za bardzo masz wyjście bo jak tympanometria płaska i nie pomaga leczenie, dmuchanie w balonik to nie ma innego sposobu jak usunięcie płynów z ucha, w przeciwnym razie może to skutkować nawet utratą słuchu, a jak już będą robione uszy, to migdał (jak są wskazania) też należy zrobić. Czy odrosnie- nigdy nie będziesz pewna niestety , ale zabieg bardzo pomaga
Corka miala wyciety trzeci migdal bo miala bezdechy i chorowala lepiej bylo przez miesiac potem bezdechy wrucily poszlam do lekarza ktory wycinal migdal a on z glupim usmiechem no tak sie zdarza trzecie migdaly odrastaja
Migdał wycięty w wieku 5 lat u syna, po pół roku zaczęły się znów problemy z uszami (prawdopodobnie alergia krzyżowa z kurzem, bo uszy ma tylko wiosną) wtedy lekarz sugerował, że mogło zacząć się odrastanie. Pierwszy rok po usuwaniu, chorował tak samo dużo jak wcześniej - DUŻO. Po roku od usuwania zaczęliśmy odczulanie szczepionką podjęzykową na kurz. Czekamy na efekty.
wątek stary,ale skoro odświeżamy to i ja dopiszę: synowi migdał nie odrósł,ale dość szybko wróciły problemy z uszami. Rok po wycinaniu migdałów, miał ponowny zabieg-zakładanie drenów. Żałuję, że nie miał ich zakładanych od razu w pierwszym zabiegu.Dreny wypadły w pół roku po założeniu. Teraz mija rok od wypadnięcia drenów i jest spokój, badania w czerwcu w normie, kolejne w grudniu i mam nadzieję, że nie będzie gorzej. Choruje zdecydowanie mniej i lżej niż przed zabiegami .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moja córka ma 12 lat,gdy miała 5 latek miała wycięty i wszystko było dobrze do tej chwili,od początku roku bez przerwy choruje,katar,kaszel,uszy.Oby tylko znowu nie powrócił migdał,jest podejrzenie że może zatoki lub alergia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry