Widok
czy 8 miesięczne dziecko je w nocy ?
mój 8 misieczny synek karmiony jest piersia. w ciagu dnia podaje mu jeszcze owoce lub obiadek.
przed snem dostaje cycka :)
niestety budzi sie w nocy na jedzenie czasami nawet trzy razy. podaje mu smoczka ale dalej placze ?
czy wasze maluszki w tym wieku tez jedza tyle w nocy ?
czy tak powinno byc ?
przed snem dostaje cycka :)
niestety budzi sie w nocy na jedzenie czasami nawet trzy razy. podaje mu smoczka ale dalej placze ?
czy wasze maluszki w tym wieku tez jedza tyle w nocy ?
czy tak powinno byc ?
Nie wiem,czy Ci pomoge ale napisze ile jadl Tomus w tym wieku. Ok 6 rano-cycus, ok 8 kaszka manna+owoce ze sloiczka, 10-cycus, 12-obiadek zupka/lub danie (duzy sloiczek), 15-cycus, ok 17-kaszka mleczno-ryzowa, 19 cycus. I spal do rana! Nocne karmienia zaczely ustawac w 7 miesiacu,jak zaczelam rozszerzac mu diete. Moze wprowadz kaszki,bo z Twojego wpisu rozumiem,ze jeszcze ich nie dajesz. Ale jak ktos juz napisal nie ma reguly.Kazde dziecko jest inne.
Mój synek ma 8 mc, nie je w nocy, ale karmie go sztucznie. Od około 5-6mc nie je w nocy. W tej chwili prawie w ogóle nie budzi się w nocy, ale jak się zdarzy, to pogłaszcze po głowce, czasem dam smoczek, odczekam chwile, żeby mu go zabrac i juz spi.
Myślę ze Twoja dzidzia po prostu jest głodna. Jak karmiłam piersią, to jadł, raz bądź 2 w nocy. Mało tego spał z nami. Teraz zasypia sam, i przesypia cało noc budząc się koło 7 -8.
Myślę ze Twoja dzidzia po prostu jest głodna. Jak karmiłam piersią, to jadł, raz bądź 2 w nocy. Mało tego spał z nami. Teraz zasypia sam, i przesypia cało noc budząc się koło 7 -8.
To chyba faktycznie jest kwestia karmienia piersią. Mój synek ma 7 miesięcy, stopniowo go odstawiam od cycka, do tej pory budził się dwa razy w nocy. Jak ostatni posiłek mu zaczęłam dawać z butli, to budzi się raz i to mam wrażenie nie z głodu, tylko z potrzeby bliskości jeszcze... Poza tym podaję mu w nocy wodę, jak się przebudzi i to bardzo pomaga - ssie, coś tam leci, czasem może mu się pewnie chcieć po prostu pić, i śpi dalej. Z tego co się orientuję, to im więcej będzie innych posiłków w ciągu dnia, tym mniejszy głód w nocy : Powodzenia