Widok

czy 8 miesięczne dziecko je w nocy ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mój 8 misieczny synek karmiony jest piersia. w ciagu dnia podaje mu jeszcze owoce lub obiadek.
przed snem dostaje cycka :)
niestety budzi sie w nocy na jedzenie czasami nawet trzy razy. podaje mu smoczka ale dalej placze ?

czy wasze maluszki w tym wieku tez jedza tyle w nocy ?
czy tak powinno byc ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieci piersiowe tak maja ja corke karmilam 20 msc i do tej pory sie budzila odstawialm od piersi zaczelam sie wysypiac:)
każde dziecko jest inne widocznie twój synek potrzebuje... a może to też jest kwestia poczucia bezpieczeństwa...
ciężko mi poradzić bo mój synek ma już 11 m-cy a karmoniy piersią był tylko przez 4m
image

image
Niektore dzieci jedza inne nie. nie ma na to reguły
Nie wiem,czy Ci pomoge ale napisze ile jadl Tomus w tym wieku. Ok 6 rano-cycus, ok 8 kaszka manna+owoce ze sloiczka, 10-cycus, 12-obiadek zupka/lub danie (duzy sloiczek), 15-cycus, ok 17-kaszka mleczno-ryzowa, 19 cycus. I spal do rana! Nocne karmienia zaczely ustawac w 7 miesiacu,jak zaczelam rozszerzac mu diete. Moze wprowadz kaszki,bo z Twojego wpisu rozumiem,ze jeszcze ich nie dajesz. Ale jak ktos juz napisal nie ma reguly.Kazde dziecko jest inne.
Mój synek ma 8 mc, nie je w nocy, ale karmie go sztucznie. Od około 5-6mc nie je w nocy. W tej chwili prawie w ogóle nie budzi się w nocy, ale jak się zdarzy, to pogłaszcze po głowce, czasem dam smoczek, odczekam chwile, żeby mu go zabrac i juz spi.
Myślę ze Twoja dzidzia po prostu jest głodna. Jak karmiłam piersią, to jadł, raz bądź 2 w nocy. Mało tego spał z nami. Teraz zasypia sam, i przesypia cało noc budząc się koło 7 -8.
moja jeszcze nie skończyła 8 miesięcy ale też się budzi w nocy, raz ok. północy na jedzenie i potem potrafi się obudzić i trzeba ją ululać z powrotem :-) Ostatnio mało je w dzień i nadrabia w nocy. Czasem potrafi tak co pół godziny się budzić i trzeba ciągle wstawać. Też jestem zmęczona tym :-(
To chyba faktycznie jest kwestia karmienia piersią. Mój synek ma 7 miesięcy, stopniowo go odstawiam od cycka, do tej pory budził się dwa razy w nocy. Jak ostatni posiłek mu zaczęłam dawać z butli, to budzi się raz i to mam wrażenie nie z głodu, tylko z potrzeby bliskości jeszcze... Poza tym podaję mu w nocy wodę, jak się przebudzi i to bardzo pomaga - ssie, coś tam leci, czasem może mu się pewnie chcieć po prostu pić, i śpi dalej. Z tego co się orientuję, to im więcej będzie innych posiłków w ciągu dnia, tym mniejszy głód w nocy : Powodzenia
A moja jest na piersi nie dostaje zadnych kaszek ma 9 miesiecy a od 3 miesiaca przesypia noce i nie budzi sie na jaedzenie - wiec reguły nie ma :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

do góry