Widok

czy conversy mają "typowe rozmiary"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Macie jakieś doświadczenia? Chcę kupić, ale na stronie mają tylko pół numeru większe niż mój rozmiar, myślicie, że będą ok?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj z conversami jest różnie - wszystko zależy od modelu: raz miałam 37,5 innym razem 38 były za małe a teraz mam 39 i są akurat - najlepiej albo zmierzyć w sklepie wybrany model albo mieć opcję zwrotu.
A i warto poprosić sprzedawcę aby sam zmierzył wkładkę bo na stronie conversa rozmiar 38,5 i 29 mają niby taką samą długość a różnią się o 5-6 milimetrów.
Rozmiarowka jest bardzo dziwna mierzylam w niedziele i np rozm 38 ma podane 24,5cm (jest dla mnie za mały) a rozmiar 39 rowniez ma podane 24,5cm i jest ok. Rozmiar 39,5 niby podana roznica jedynie 0,5cm (25cm) a jest ogromny. Najlepiej podjechac do sklepu i zmierzyc.
a gdzie stacjonarnie w gdańsku dorwę te trampki?
mi marzą się czerwone ale chyba jak na 32 latkę nie za obciachowo?
W GB sa dwa sklepy gdzie maja Conversy
a ze sklepów internetowych polecam gdański Eastend bo mają zwroty za darmo :)
http://www.eastend.pl/index/strona/szybkie_zwroty
Ja mam typową nogę rozmiaru 40. Conversy mam rozmiaru 39 i są idealne także moim zdaniem są zaniżone o numer. Niby na pudełku jest napisae że mają 25,5 cm wkładki ale nie mogą tyle mieć bo ja mam długość nogi 26,4cm. Z kolei na tym samym pudełku angielski rozmiar to 6 czyli polska 40 więc można się pogubić :P
image
image

image
6 to polskie 39, ja takie nosze.
a dlaczego obciach, mi sie bardzo podobaja zielone, fajne butki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

do góry