Widok

czy któraś robiła kuchnię na wymiar....?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poszukuję namiarów na słownych i w miarę tanich wykonawców kuchni na zamówienie.
Będzimy mieć małą kuchnię i trzeba wykorzystać całą dostępną przestrzeń.
Dużo jest takich firm na giłdzie w Pruszczu np. ale czy są dobrzy nie mam pojęcia-na zdjęciu zawsze wszystko ekstra wygląda....

imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm, ja robiłam kuchnię na wymiar z BRW
ale... mieszkanie mam w Gliwicach ;)

za to w domciu w Gdyni robiliśmy kuchnie-firma jest z Żelistrzewa, to jak sie jedzie do Pucka, polecam-duży wybór szafek, sprzęt po atrakcyjnych cenach, kuchnia jest już z 5 lat i wszystko się trzyma

kurcze Puck to daleko...

a jak meble BRW? tez mi się podobają niektóre pomysły...

imageimage
meble z BRW jak na razie sprawują się dobrze; ładnie wyglądają, szybciutko zamontowali-nie narzekam

a Ci z Żelistrzewa to www.elendt.pl - naprawdę polecam, są sprawdzeni

My także kupiliśmy kuchnię w BRW :) i nawet udało się nam ją kupić bez wymiarów, po prostu pasowały do naszego ustawienia :)

Myślę, że w tym sklepie warto się rozejrzeć. Sklep chyba na każdą kieszeń :)

meble classic z kosakowa. maja swoj oddzial na kartuskiej niedaleko domu chylonia. bogata paleta kolorow, bardzo trwale i naprawde maja swietne pomysly na wykorzystanie przestrzeni. no i nie sa drodzy!

jeżeli ma być tanio to napewno nie żelistrzewo. Myśmy robili 2 lata temu i cena była jeszcze ok -płaciliśmy 5 tys. za kuchnię 9 m, polecaliśmy to miejsce w zeszłym roku mojej siostrze i za zabudowę kuchni 7-metrowej chcieli od niej 9 tys. , tą samą kuchnię zrobiła gdzie indziej za 3,5 tys.

hmm, my płaciliśmy za większą kuchnię 12 m razem ze sprzętem 11 tys.

o kurcze, niezłe przebicie

ja mam kuchnie gdzies około 4,6 m2

sama przestawiam sciany i projektuje bo adaptujemy pietro mojego rodzinnego domku

firma musi miec rozne patenty na szafki narożne (by był dostęp) szuflady na prowadnicach...

poza tym myśle o podświetleniu by rozjasnić i nadać nastrój:)

imageimage
a to teraz sie nie kupuje oddzielnie kuchenki, lodówki i zlewozmywaka tylko razem z meblami?

imageimage
kupujesz oddzielnie ale pod zabudowę

my za naszą kuchnię z BRW zapłaciliśmy ok 4 tys. a wymiar... koło 6 m, może mniej

no ale sprzet pod zabudowe jest dużo droższy, przynajmniej jak się orientowałam ceny urządzeń o podobnych klasach zużycia i możliwościach....:(
imageimage
nie jest tak źle, trzeba wychaczyć promocje-my akurat mamy lodówkę wolnostojącą, ale płytę gazową i piecyk elektryczny kupiliśmy jako komplet za 900 zł

no ja gazu mieć nie będę a kuchenke elektryczną chcę mieć z pełną płytą i szerokości 50cm nie 60:)
mało miejsca i dlatego nie da rady inaczej

imageimage
warto też sprawdzić w sklepach internetowych ze sprzętem

musisz zrobić rajd po sklepach i zobaczyć jakie sa ceny i czy nie szykują sie promocje
drugie wyjście zamówić sprzet przez firme która Ci bedzie robic kuchnie na wymiar-oni zwykle maja znizki i taniej wychodzi niż w sklepie

fajne promocje ma częto też Domar

polecam kupno sprzętów w hurtowni - naprawdę można kupic taniej (sami tak robilismy, a kupowalismy wszystko pod zabudowę!), a kuchnię też robilismy poza Trójmiastem i na wymiar i wyszło nam znacznie taniej niż tutaj, a mamy różne udogodnienia, o których piszesz, pzdr
a ianiestety najwięcej płaci się za te "patenty", o których wspominasz, bo meble, jak to meble, powodzenia
no wiem, że za patenty trzeba dołożyć, dlatego nie chcę przepłacać za standardy:))

z tego co się orientowałam to pod zabudowę kuchenki sa tylko 60 cm szerokości.

Też chciałam wziać ludzi nie z Gdanska bo pewnie tu jest drożej....

imageimage
najlepiej poprosić którąś z firm żeby zrobili projekt, albo sama zrób na www.ikea.pl jest bezpłatny programik do projektowania kuchni

W naszym obecnym mieszkanku są mebelki na wymiar robione właśnie przez firmę z giełdy w Pruszczu. Przez cztery lata nic się nie poniszczyły,nic sie nie poodklejało,więc może warto i tam popytać,bo ceny są przystępniejsze niz w sklepach.
poki co bawiłam się w AutoCadzie ale może zobaczę rzeczywiście ten programik....

imageimage
no własnie mój Wojtek chciał wziąć firmę z Pruszcza a masz jakieś namiary?

miałas jakieś patenty w kuchni, czy raczej bez udziwnień?

imageimage
Jak chcesz to podam ci namiar na stolarzy z Rumii. Robili mi kuchnie dokladnie m-c temu. Sa to dwaj mlodzi faceci (przed 30) i sa rewelacyjni i nie drodzy. Wszystko z nimi mozna ustalic, robia projekt graficzny i sa cholernie dokladni. Nam robil kuchnie jeden z nich i montowal ja 5 dni po ok 10 godzin...ale za to teraz nie ma sie do czego przyczepiec. Mamy kuchnie standardowa blokowa z lat 70-tych. Czyli sciany sa cholernie krzywe, kuchnia malo ustawna bo w waskim prostokące i na dodatek nisko osadzone okno-czyli nie mozna zabudowac. Wie duzego pola do popisu nie bylo. Ale tak fajnie wszytsko wymyslilismy z tym stolarzem, ze mam naprawde duzo miejsca - szafki do samego sufitu, jest narozna szafka, zabudowane wszystkie okropne rury i licznik gazowy, malutki stoliczek - naprawde wyszlo super! Kosztowalo nas to 4 tys juz z oswietleniem (halogeniki). Maja duzy wybor wzorow i kolorow. Ja mam z plyty, kolor grusza! Polecam! Moge ci nawet przyslac zdjecie mailem!
Namiarów niestety nie mam,meble były montowane 4 lata temu,ale dwie szafki wiszącą i stojacą mam narożne,a szuflady na prowadnicach.
Michalowa wysłałam Ci maila:)

imageimage
a możesz podać na więcej szczegółów ? na forum albo na priva ?
oczywiście razem ze zdjęciem Twojej dopieszczonej kuchni :)
pozdrawiam !!

asia1980, ja też będę robiła u stolarza z Elbląga, już u nas był, jest sprawdzony, bardzo dokładny...zrobilismy sobie wstępnie projekt, taki prowizoryczny, on przyjechał, popatrzył, pomierzył, podpowiedział, miał ze soba dużo próbek blatów, szafek itd...ale my sami objechalismy wszystkie hurtownie, sklepy i wszystkie kolory powybieralismy, on wycenił nam kuchnię na 4 tysiące, ale ona ma 14 m...w tym wszystkie bajery typu kosze, rolki i inne pierdoły. Wszystkie fronty i blaty, które wybralismy można zobaczyć np w matarni w znanym studio kuchennym, tam nam wyceniona taką kuchnię na 10 tysięcy...a my wiemy już skąd oni zamawiają te wszystkie blaty, fronty i kupimy je bezpośrednio od producenta i jest o ponad połowę taniej...nie wliczam w tą cenę sprzętów typu lodówka, pralka, kuchenka. Część z tych rzeczy już kupiliśmy i polecam sklep w hali oliwii, fajni ludzie i można się potargować, dowiozą, zamówią jak czegoś nie maja. Polecam
Michałowa, możesz mi też przesłac foto??pewnie masz kolor grusza polna co?:)))
nie doszedl...
o kurcze z Elbląga to kawał drogi, bo rozumiem, że mieszkacie tutaj?
W Gdańsku?

niezłe przebice z ta ceną, kiedy będziesz mieć gotową kuchnię?

imageimage
ok, przesle...ale czy ona polne ;-) tego nie wiem! ;-) Zobacz sama!
mi sie niesamowicie podoba kolor venge - przedstawiany przez kolezanke w innym wątku...ale łamię się bo kuchnia jak przedziął kolejowy:))))))

imageimage
Asia tak,mieszkamy w Gdańsku, ale ten facet tu przyjeżdża, więc nie ma problemu...my natomiast byliśmy w Elblągu w poszukiwaniu blatów, frontów:)ka mam o tyle problem z kuchnią, że ona jest w skosach i też myszę mieć kombinowane wymiarowo mebelki:) typu szafki rogowe, niestandardowe i dużo innych takich...
nieprawda, ja chciałam koniecznie venge do małej kuchni i zrobiłam górne szafki jasne a dolne ciemne, do tego jasna podłoga i wygląda super, wcale nie widac ze to mała kuchnia

aha, facet przychodzi w poniedziałek dogadamy szczegóły i myśle, że jakiś miesiąc i będzie gotowa (tyle się czeka na elementy kuchni:)
a to ciekawa jestem jak Ci wyjdzie my bedziemy podchodzic do tematu pewnie za 3 miesiace najwczesniej wiec moze bedziesz miec gotowe....:))))

imageimage
wiper a masz może zdjęcie swojej kuchenki? jestm ciekawa jak to wygląda na zdjęciu...:)

imageimage
SPOKO, BEDĘ PAMIĘTAŁA O tOBIE, JAK BĘDZIESZ CHCIAŁA TO WYŚLĘ cI FOTKI
gdzieś mam, tylko w końcu wenge nie zrobiłam bo trzeba było na to czekać ze 2 miesiace a mi zależało na czasie i mam jakąś czereśnię czy cóś

mam zdjątka zaraz po zamontowaniu jeszcze bez lodówki, wyślę Ci na maila

tylko podaj mi adres ;)

oki mail: jondan@gazeta.pl
bede wdzieczna za zdjecia bo sie juz gubie:)))

imageimage
Michalowa, poproszę namiar na stolarzy z Rumi: karinkabo@interia.pl

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
jak na razie nic nie doszło Michalowa...:(

imageimage
ja dostałam już
ja tez od ciebie nie dostalam Asiu...nic nie doszlo!
a do mnie doszło !!
Dzięki :)

Michalowa napisz prosze na jondan@gazeta.pl
Mam jakieś dziwne komunikaty jak wysyłam pocztę i niby nie wysyła nie wiem o co chodzi-
komp mu chyba siada-system:(((

imageimage
Beniowskiego w gdańsku

juz wysylam! ;-)
dzieki, sciagam poczte

grudnik co to za skrót myślowy?

imageimage
Michalowa rzeczywiście malutka ta kuchenka ale kolor bardzo ładny i wygląda wszystko bardzo elegancko:)
dziękuje za zdjecia:))

imageimage
Michalowa a jaki masz kolor ścian bo ładnie to wygląda?

imageimage
wiper super to wyglada, choć rzeczywiście jest jasniejsza niż venge-a co to za patent przy kuchence? do suszenia recznikow czy jak?

imageimage
Dzieki!
To jest farba dulux - do kuchni i lazienek (do szorowania detergentami nawet) "sloneczny jeczmien".
ale romantycznie się nazywa:))
czyli jest zmywalna....? to pewnie sie ciezko malowalo? mam zmywalna w lazience i malowanie bylo trudne...

imageimage
przy kuchence są szafki cargo, takie wysuwane
polecam, mieszczą sie tam takie pierdoły jak puszki, buteleczki, mąka, cukier i inne tego typu rzeczy

duluxem maluje się super, nie ma żadnych trudności z malowaniem:)
to musze sie przyjrzec...:)

imageimage
wlasnie nie...bardzo lekko sie malowalo!
To jest farba akrylowa, ale o bardzo gestej konsystencji. Takiej jak te silikonowe czy cos tam. Ale wlasnie o dziwo nie bylo w ogole problemu z malowaniem, dwie warstwy i po krzyku. Sciana jest gladka i sliska w dotyku-taki efekt jakby olejnej farby. I oczywiscie juz ja zdazylam wybrudzic - przejechalam niechcacy pierscionkiem i zrobilam szara kreske. Ale wzielam plyn do naczyc i mokra sciereczke i nie ma nawet sladu. Takze jest dobrze!
wiper a to celowo taka szafke wzielas czy mialo to byc wypelnieniem przestrzeni bo pelna szafka za duza...?

imageimage
a nazwy farby maja super...beka na maksa.
no prosze a trudno sie maluje walkiem? nie malowalam nigdy:))
i jakie wałki polecacie jak coś...bo podobno to też ma znaczenie...
imageimage
ja specjalnie wzięłam te szafki cargo bo są bardzo pojemne a przy okazji ładnie to się ułożyło w całości

A tez sioe zgadzam ze duluxem sie super maluje. Malowalismy pokoj i jedna sciane chcialam miec ciemnopomaranczowa a reszta lacznie z sufitem kremowa. Kremowa mielismy duluxa - zero problemow, na cekolowana sciane 2 warstwy i pieknie pokrylo. A pomarancz Dekorala "meksykanskie chilli" - i malowalo sie okropnie. Chociaz farba byla drozsza od duluxa. Mamy 4 warstwy na biala wycekolowana sciane polozeone i jeszcze sa delikatne zaciekie. Balismy sie malowac jeszcze jedna wastwe, bo by jeszcze odpala. Takze tylko dulux!
walek doradza ci w sklepie, bo to zalezy od farby. Jesli bardzo gesta to taki z furekiem ale bardzo gestym, a jak zadsza farba to moze byc gabczasty walek.
walkiem latwiej niz pedzlem! Szybciej!
no prosze, podobno sa takie walki ze farbe wlewa sie do niego polecacie taki patent?

imageimage
nie probowalam, wiec nie moge polecic ;-). asia1980 napisał(a):

> no prosze, podobno sa takie walki ze farbe wlewa sie do niego
> polecacie taki patent?
>
> imageimage
też nie próbowałam, ale my w zasadzie kupiliśmy pierwszy lepszy wałek w castoramie i był git:)
a ile farby na m2? to sie jakos przelicza? no i czy używałeyście podkłądów?
mam kolorek na ścianie i musze go zakryc...
imageimage
liczysz powierzchnię m2 ścian i na każdej farbie masz info na ile wystarczy metrów...a podkładu mieliśmy tzn po ścianach przelecieliśmy białą farbą, to są kartongipsy, ale farba dulux, albo beckers, który jest moim zdaniem jeszcze lepszy pokrywają wszystko
dzieki za info,
to forum jest studnią bardzo pożytecznych informacji:)
i oczywiście można spotkac fajne dziewczyny:)
pozdrawiam i spadam do domku...wreszcie:)
imageimage
ZAZDROSZCZĘ:))JA JESZCZE GODZINKĘ:(((((PAPA
My robiliśmy kuchnie na wymiar ładana i nie za droga :) Wykonanie w Gdańsku. Jak chcesz namiary to napisz do mnie na prywatny e-mail tak około środy :) Podam ci namiary.

my robilismy kuchnie na wymiar

Fajne farby ma nobiles z serii cztery pory roku- bardzo ładne kolory i maluje sie nawet trooche lepiej niż DuluxeM . dULUź MAMY W SALONIE , A NOBILES W SYPIALNII ONBA KOLORY SUPER, TYLKO UWAZAJCIE BO NA SCIANIE WYCHOFDZą INTENSYWNIEJ NIZ NA MAłYM KWADRACIE W SKLEPIE ups pisałam z capsem sorki

Szukam firmy, która robi meble kuchenne na wymiar i współpracuje z firmami produkującymi AGD.
Czy ktoś słyszał o firmie "studio net"?
Będę wdzięczna za informację.
Pozdrawiam

u mnie kuchnia na wymiar wyszła super. robiłam z artcore i jestem zadowolona i z jakości i z ceny
do góry