Widok

czy któraś robiła kuchnię na wymiar....?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poszukuję namiarów na słownych i w miarę tanich wykonawców kuchni na zamówienie.
Będzimy mieć małą kuchnię i trzeba wykorzystać całą dostępną przestrzeń.
Dużo jest takich firm na giłdzie w Pruszczu np. ale czy są dobrzy nie mam pojęcia-na zdjęciu zawsze wszystko ekstra wygląda....

imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm, ja robiłam kuchnię na wymiar z BRW
ale... mieszkanie mam w Gliwicach ;)

za to w domciu w Gdyni robiliśmy kuchnie-firma jest z Żelistrzewa, to jak sie jedzie do Pucka, polecam-duży wybór szafek, sprzęt po atrakcyjnych cenach, kuchnia jest już z 5 lat i wszystko się trzyma

kurcze Puck to daleko...

a jak meble BRW? tez mi się podobają niektóre pomysły...

imageimage
jeżeli ma być tanio to napewno nie żelistrzewo. Myśmy robili 2 lata temu i cena była jeszcze ok -płaciliśmy 5 tys. za kuchnię 9 m, polecaliśmy to miejsce w zeszłym roku mojej siostrze i za zabudowę kuchni 7-metrowej chcieli od niej 9 tys. , tą samą kuchnię zrobiła gdzie indziej za 3,5 tys.

meble z BRW jak na razie sprawują się dobrze; ładnie wyglądają, szybciutko zamontowali-nie narzekam

a Ci z Żelistrzewa to www.elendt.pl - naprawdę polecam, są sprawdzeni

My także kupiliśmy kuchnię w BRW :) i nawet udało się nam ją kupić bez wymiarów, po prostu pasowały do naszego ustawienia :)

Myślę, że w tym sklepie warto się rozejrzeć. Sklep chyba na każdą kieszeń :)

hmm, my płaciliśmy za większą kuchnię 12 m razem ze sprzętem 11 tys.

o kurcze, niezłe przebicie

ja mam kuchnie gdzies około 4,6 m2

sama przestawiam sciany i projektuje bo adaptujemy pietro mojego rodzinnego domku

firma musi miec rozne patenty na szafki narożne (by był dostęp) szuflady na prowadnicach...

poza tym myśle o podświetleniu by rozjasnić i nadać nastrój:)

imageimage
a to teraz sie nie kupuje oddzielnie kuchenki, lodówki i zlewozmywaka tylko razem z meblami?

imageimage
kupujesz oddzielnie ale pod zabudowę

my za naszą kuchnię z BRW zapłaciliśmy ok 4 tys. a wymiar... koło 6 m, może mniej

no ale sprzet pod zabudowe jest dużo droższy, przynajmniej jak się orientowałam ceny urządzeń o podobnych klasach zużycia i możliwościach....:(
imageimage
nie jest tak źle, trzeba wychaczyć promocje-my akurat mamy lodówkę wolnostojącą, ale płytę gazową i piecyk elektryczny kupiliśmy jako komplet za 900 zł

no ja gazu mieć nie będę a kuchenke elektryczną chcę mieć z pełną płytą i szerokości 50cm nie 60:)
mało miejsca i dlatego nie da rady inaczej

imageimage
meble classic z kosakowa. maja swoj oddzial na kartuskiej niedaleko domu chylonia. bogata paleta kolorow, bardzo trwale i naprawde maja swietne pomysly na wykorzystanie przestrzeni. no i nie sa drodzy!

warto też sprawdzić w sklepach internetowych ze sprzętem

polecam kupno sprzętów w hurtowni - naprawdę można kupic taniej (sami tak robilismy, a kupowalismy wszystko pod zabudowę!), a kuchnię też robilismy poza Trójmiastem i na wymiar i wyszło nam znacznie taniej niż tutaj, a mamy różne udogodnienia, o których piszesz, pzdr
musisz zrobić rajd po sklepach i zobaczyć jakie sa ceny i czy nie szykują sie promocje
drugie wyjście zamówić sprzet przez firme która Ci bedzie robic kuchnie na wymiar-oni zwykle maja znizki i taniej wychodzi niż w sklepie

fajne promocje ma częto też Domar

a ianiestety najwięcej płaci się za te "patenty", o których wspominasz, bo meble, jak to meble, powodzenia
no wiem, że za patenty trzeba dołożyć, dlatego nie chcę przepłacać za standardy:))

z tego co się orientowałam to pod zabudowę kuchenki sa tylko 60 cm szerokości.

Też chciałam wziać ludzi nie z Gdanska bo pewnie tu jest drożej....

imageimage
do góry