Widok
czy któraś z Was zna się na klasyfikacji środków trwałych?
hejka
mam taki problem, poszukuję nr KŚT na odkurzacz piorący.
czy któraś z Was jest biegła albo przypadkiem wie jakie KŚT by było odpowiednie? przejglądnęłam tą klasyfikację ale nigdzie w nazwie nie ma o urządzeniach do ekstrakcyjnego czyszczenia dywanów itp.
oczywiście urzędy statystyczne tylko odpłatnie udzielają informacji. chory kraj swoją drogą, żeby tak napisać klasyfikację, żeby nic nie można było odszukać i jeszcze sobie każą płacić za pomoc w interpretacji!
pomocy!
mam taki problem, poszukuję nr KŚT na odkurzacz piorący.
czy któraś z Was jest biegła albo przypadkiem wie jakie KŚT by było odpowiednie? przejglądnęłam tą klasyfikację ale nigdzie w nazwie nie ma o urządzeniach do ekstrakcyjnego czyszczenia dywanów itp.
oczywiście urzędy statystyczne tylko odpłatnie udzielają informacji. chory kraj swoją drogą, żeby tak napisać klasyfikację, żeby nic nie można było odszukać i jeszcze sobie każą płacić za pomoc w interpretacji!
pomocy!
Do użytku domowego czy przemysłowy?
Domowego:
29.71.21-13.00 Odkurzacze na napięcie większe lub równe 100V do użytku w gospodarstwie domowym
lub
29.71.21-15.00 Odkurzacze na napięcie mniejsze niż 100V do użytku w gospodarstwie domowym
Przemysłowe (tu nie jestem pewna ale z naciskiem na 808):
808 Narzędzia, przyrządy ruchomości i wyposażenie pozostałe
lub
800 Narzędzia, przyrządy, sprawdziany itp.
Domowego:
29.71.21-13.00 Odkurzacze na napięcie większe lub równe 100V do użytku w gospodarstwie domowym
lub
29.71.21-15.00 Odkurzacze na napięcie mniejsze niż 100V do użytku w gospodarstwie domowym
Przemysłowe (tu nie jestem pewna ale z naciskiem na 808):
808 Narzędzia, przyrządy ruchomości i wyposażenie pozostałe
lub
800 Narzędzia, przyrządy, sprawdziany itp.