Widok

czy można dwać rocznemu dziecku herbatkę z szałwi?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mała wprost zasmakowała w niej, ale nie wiem czy tak małe dzieci mogą pić szałwię taką z torebki + trochę cukru?? coś wiecie? jakie zioła są bezpieczne do picia dla maluchów?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
szałwia ma baaaardzo wiele zastosowań lekarskich,bez potrzeby nie podawaj .
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bezpieczne rumianek i koper wloski ale nie przesadzalabym z ziolowymi herbatkami. roczne dziecko troszke male zeby je poic takimi napojami moze lipa ale ona jest napotna na przeziebienia wiec tez kiszka. lepiej ucz pic wode najzdrowiej.
"Duże dawki wyciągu podawane doustnie przez dłuższy czas mogą wołać wymioty, otępienie, a nawet skurcze kloniczne. Jest to związane z obecnością tujonu w olejku eterycznym. "

codziennie bym nie podawała jako herbatki do picia ....wymyśl cos innego do picia :-)
ogólnie wszystki ziołowe od czasu do czasu najlepeij ...za dużo koperkowej powioduje tez ból brzucha i gazy nadmierne więc nawet z ta nie można przesadzać np. przy kolkach bo efekt jest odwrotny od zamierzonego
http://fajnamama.pl/ziola-w-diecie-niemowlaka/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

do góry