Widok

czy na macierzyńskim otrzymam trzynastkę??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w temacie jak myślicie czy na urlopie macierzyńskim przysługuje mi 13 sta pensja??? dodam, że normalnie jest jeszcze wypłacana w mojej firmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie ja tez nie dostałam

nie do konca prawda ze zawsze sie nie dostaje 13
jezeli to prywatny zklad pracy a nie buzetowka to wszystko zalezy od wewnetrznych uregulowan i zakladowego ukladu zbiorowego
najlepiej zapytac kadrowej jak jest
to zalezy ile dni efektywnie przepracowalas w tym roku, bo jest coś takiego żeby dostać 13 to trzeba efektywnie przepracować 182 lub 183 dni (dokładnie nie pamiętam) a jeśli przed macierzyńskim byłas długo na zwolnieniu to raczej nie dostaniesz. Ja niestety tez nie dostanę.
a w budzetówce dostanę jak przepracowałam odpowiedznią iloś dni?
Ja zaszłam w ciążę we wrześniu 2004 z terminem na czerwiec 2005. Od grudnia byłam na zwolnieniu lekarskim do dnia porodu. Po urlopie macierzyńskim poszłam na urlop wychowawczy. Trzynastkę dostałam i w 2005 i 2006 roku a przez cały czas urlopu wychowawczego dostawałam też wczasy pod gruszą i bony na święta. Pracowałam w buzdżetówce- gimnazjum.
pracuję w budżetówce ale byłam ok 180 dni na zwolnieniu więc może ktoś wie??
Olu- a w miejscu Twojej pracy nie wiedzą?księgowa moze by wiedziała?
image
ostatnio jak się o coś za wcześnie spytałam potraktowali mnie....hmmm że martwię się na zapas. Po co w ogóle głowę zawracam.
ojojoj..to niemiłe "kierownictwo" niemiłe...Ja nie mam takich problemów...Moge pytac o wszystko i w kazdej chwili.A może w zusie bys po prostu zapytala...?
image
Akurat pytałam dzisiaj księgowej na ten temat, za urlop macierzyński oraz za zwolnienia lekarskie w trakcie ciązy nie przysługuje mi "13".Pracuję w budżetówce- Szkoła Podstawowa.
a może wiesz dlaczego??
13 dostaje się za dni przepracowane i w zależności od tego ile przepracowało się w roku za ktory naliczana jest 13 tyle proporcjonalnie się jej dostaje. W roku 2007 pracowałam do końca czerwca czyli 6 miesięcy więc dostałam polowe 13. Podobnie u mnie będzie za rok 2008. Do pracy wróciłam pod koniec czerwca więc znowu dostanę połowę 13. Za każde zwolnienie lekarskie jest odliczany jakiś procent 13, nawet jak ktoś jest chory tydzień czy dwa.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

do góry