Widok
Ja w 26dc byłam na imprezie urodzinowej, upiłam się nalewką (i też jestem antyalkoholowa :)) po 4 dniach dowiedziałam się o ciąży...:) na dodatek jakiś tydzień wcześniej byłam dosyć mocno przeziębiona i łykałam wszystkie leki na przeziębienie, które są niedozwolone w ciąży :P
Myślę, że to za wczesna ciąża, żeby mogły być jakieś konsekwencje...
Myślę, że to za wczesna ciąża, żeby mogły być jakieś konsekwencje...
ja o ciąży dowiedziałam się 7-go stycznia a wcześniej był.... sylwester :) i nie powiem że się oszczędzałam... długo staraliśmy się z mężem i jakoś byłam przekonana, ze tym razem też się nie uda dlatego sobie pofolgowałam ale od dnia w którym dowiedziałam się o ciąży nawet ust nie zamoczyłam
moja córcia urodziła się zdrowa i jak na razie rozwija się super więc nie sądzę żeby jej to zaszkodziło - zresztą też się tym martwiłam i pytałam lekarza ale usłyszałam, że więcej szkody przyniesie mi stresowanie się teraz niż wypity wcześniej alkohol
moja córcia urodziła się zdrowa i jak na razie rozwija się super więc nie sądzę żeby jej to zaszkodziło - zresztą też się tym martwiłam i pytałam lekarza ale usłyszałam, że więcej szkody przyniesie mi stresowanie się teraz niż wypity wcześniej alkohol
też miałam taki przypadek - tydzień po owu byliśmy na weselu i wzniosłam kilka toastów
później mega wyrzuty miałam
troche uspokoiło mnie, gdy przeczytałam, że na tak wczesnym etapie, to jest albo, albo - jeśli alkohol zaszkodzi, to następuje samoistne wczesne poronienie
oczywiście nie uważam tego za powód do ostrego picia przed testem ciążowym (zwłaszcza przy staraniach o dziecko)
ale jak ktoś wyżej napisał - nie ma już co o tym myśleć
grunt, ze teraz dbasz o maluszka
później mega wyrzuty miałam
troche uspokoiło mnie, gdy przeczytałam, że na tak wczesnym etapie, to jest albo, albo - jeśli alkohol zaszkodzi, to następuje samoistne wczesne poronienie
oczywiście nie uważam tego za powód do ostrego picia przed testem ciążowym (zwłaszcza przy staraniach o dziecko)
ale jak ktoś wyżej napisał - nie ma już co o tym myśleć
grunt, ze teraz dbasz o maluszka

mój ginek powiedział że jakby takie picie" czyt jeszcze nie wiedząc baardzo wczesna ciąża/ było szkodliwe to by ludzkośc nie przetrwała :0 też spanikowana poleciałam gdy się okazało że jestem w ciąży a tydzień wcześniej miałam takiego smaka na piwo z sokiem malinowym ze wypiłam dwa powinno mnie to zastanowić bo słodkiego nie lubie ;)
Ja dowiedziałam się że jestem w ciąży w 4tyg.. paliłam pół paczki fajek i wypijałam 1l. tigera dziennie, spałam po 4h i żywiłam się kanapkami i jogurtami... w sobotę (dowiedziałam się w poniedziałek) wypiłam prawie 0.5l whiski sama - w ogóle nie poczułam że wypiłam, tak jakbym soczek sączyła... wg lekarza młody da sobie radę. Odstawiłam wszelkie niezdrowe rzeczy z dnia na dzień, papierosy rzuciłam o 6 rano w poniedziałek XD ostatnią fajkę wypaliłam czekając na wynik testu ;) Może bym uważała gdybyśmy z mężem wierzyli w to że "zaskoczę", ale przy moim trybie życia + po 8latach na hormonalnej antykoncepcji, nie wierzyliśmy że zaskoczę za pierwszym razem, po za tym pewności nie było kiedy mam dni płodne, bo po odstawieniu plastrów przez ponad pół roku cykl mi się nie chciał unormować...
Moja koleżanka dowiedziała się 2stycznia że jest w ciąży, w sylwestra popiła ostro, do tego paliła dość sporo - jej młoda ma 3lata i jest zdrowa :)
Moja koleżanka dowiedziała się 2stycznia że jest w ciąży, w sylwestra popiła ostro, do tego paliła dość sporo - jej młoda ma 3lata i jest zdrowa :)