Widok

czy pilyscie alkohol nie weidzac ze jestescie w ciazy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
w 24dc bylam na imprezie i wypilam 3 piwa a w 30 dc okazalo sie ze jesetm w ciazy i teraz sie martwie czy nie zrobilam dziecku krzywdy? moze komus tez cos takiego sie przytrafilo a z dzieckiem bylo wszystko ok?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
ja tak miałam, nie masz czym się martwić :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
ufff bo strasznie sie boje, ja generalnie jestem nie pijaca a tu jak na zlosc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tak samo:) antyalkoholowa a akurat się taka imprezka trafiła, że coś tam wypiłam :)
Pamiętam jak byłam u koleżanki i miałyśmy mały damski wieczór.Piłyśmy Martini które generalnie lubię.Tego dnia ledwo wypiłam pół drinka bo było mi niedobrze.Jeszcze potem wracałam samochodem z kolegą i myślałam że wyzionę ducha tak mi było niedobrze.co się okazało... ciąża:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja w 26dc byłam na imprezie urodzinowej, upiłam się nalewką (i też jestem antyalkoholowa :)) po 4 dniach dowiedziałam się o ciąży...:) na dodatek jakiś tydzień wcześniej byłam dosyć mocno przeziębiona i łykałam wszystkie leki na przeziębienie, które są niedozwolone w ciąży :P

Myślę, że to za wczesna ciąża, żeby mogły być jakieś konsekwencje...
image
Ja dlugo nie wiedzialam ze jestem w ciazy (myslalam ze mam dalszy ciąg problemów hormonalnych) i piłam kilka razy, lekarz mi tlumaczyl ze to nie miało wpływu (w sensie w tak wczesny etapie) i faktycznie synek caly i zdrowy :)
gdzieś czytałam, że do daty miesiączki jeśli jakaś komórka się uszkodzi przez % np to się niszczy i powstaje nowa - tak mądrze to ponoć jest stworzone:D nie masz się czym przejmować
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też będąc w ciązy nie raz piłam,mój synek ma już 9 mc super się rozwija już chodzi,nigdy nie chorował więc nie ma czym się martwić.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja tez pilam zanim dowiedzialam sie o ciazy
niestety tez paliłam, rzuciłam dopiero jak test wyszedł pozytywny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja też zanim się dowiedziała że jestem w ciąży to bylam na imprezie urodzinowe i piłam cytrynówkę a że wchodziła dobrze to nie był to 1 czy 2 kieliszki :) też się martwilam jak się dowiedziałam że w ciąży jestem tym incydentem z cytrynówką ale mam fajnego zdrowego synka :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny nie martwicie się, to nie zaszkodzi. Gorzej pić jak już się wie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja o ciąży dowiedziałam się 7-go stycznia a wcześniej był.... sylwester :) i nie powiem że się oszczędzałam... długo staraliśmy się z mężem i jakoś byłam przekonana, ze tym razem też się nie uda dlatego sobie pofolgowałam ale od dnia w którym dowiedziałam się o ciąży nawet ust nie zamoczyłam
moja córcia urodziła się zdrowa i jak na razie rozwija się super więc nie sądzę żeby jej to zaszkodziło - zresztą też się tym martwiłam i pytałam lekarza ale usłyszałam, że więcej szkody przyniesie mi stresowanie się teraz niż wypity wcześniej alkohol
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki dziewczyny troche mi lepiej:)
komorka sie zagniezdza przez 7 dni i w tak wczesnym okresie gdyby cos bylo nie tak to by doszlo do poronienia bardzo wczesnego wiec sie nie przejmuj bo nie ma to wplywu. zwlaszca ze nie poszlaw w ciag parodniowy. ja tez sie upilam tydzien zanim sie dowiedzialam ze jestem w ciazy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ojjj, ja to zaliczylam weselna impreze do rana przy mocnych trunkach! Jeszcze rano przed weselem specjalnie zrobilam test zeby sie upewnic czy przypadkiem nie jestem w ciazy, ktory wyszedl negatywnie, a to bylo poprostu za wczesnie. Po tygodniu wyszedl juz pozytywny.
imageimage
Ja tak samo, zaliczyłam wakacyjną imprezę przy sporej ilości piwa i fajek, po kilku dniach przypomniałam sobie, że przecież ominął mnie termin okresu... i to była ciąża. Później było i jest wszystko Ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
też miałam taki przypadek - tydzień po owu byliśmy na weselu i wzniosłam kilka toastów
później mega wyrzuty miałam
troche uspokoiło mnie, gdy przeczytałam, że na tak wczesnym etapie, to jest albo, albo - jeśli alkohol zaszkodzi, to następuje samoistne wczesne poronienie
oczywiście nie uważam tego za powód do ostrego picia przed testem ciążowym (zwłaszcza przy staraniach o dziecko)
ale jak ktoś wyżej napisał - nie ma już co o tym myśleć
grunt, ze teraz dbasz o maluszka
image
mój ginek powiedział że jakby takie picie" czyt jeszcze nie wiedząc baardzo wczesna ciąża/ było szkodliwe to by ludzkośc nie przetrwała :0 też spanikowana poleciałam gdy się okazało że jestem w ciąży a tydzień wcześniej miałam takiego smaka na piwo z sokiem malinowym ze wypiłam dwa powinno mnie to zastanowić bo słodkiego nie lubie ;)
nie martw się nic maluszkowi nie będzie. Ja też piłam bo geenralnie byłam w cyklu bez owu heeh
Ja dowiedziałam się że jestem w ciąży w 4tyg.. paliłam pół paczki fajek i wypijałam 1l. tigera dziennie, spałam po 4h i żywiłam się kanapkami i jogurtami... w sobotę (dowiedziałam się w poniedziałek) wypiłam prawie 0.5l whiski sama - w ogóle nie poczułam że wypiłam, tak jakbym soczek sączyła... wg lekarza młody da sobie radę. Odstawiłam wszelkie niezdrowe rzeczy z dnia na dzień, papierosy rzuciłam o 6 rano w poniedziałek XD ostatnią fajkę wypaliłam czekając na wynik testu ;) Może bym uważała gdybyśmy z mężem wierzyli w to że "zaskoczę", ale przy moim trybie życia + po 8latach na hormonalnej antykoncepcji, nie wierzyliśmy że zaskoczę za pierwszym razem, po za tym pewności nie było kiedy mam dni płodne, bo po odstawieniu plastrów przez ponad pół roku cykl mi się nie chciał unormować...

Moja koleżanka dowiedziała się 2stycznia że jest w ciąży, w sylwestra popiła ostro, do tego paliła dość sporo - jej młoda ma 3lata i jest zdrowa :)
image
Iwitaj, Twoje dziecko jest już duże . Jak się rozwija?
Wybrał dziewczyny serio się martwicie? Lekarz wam nie powiedział że w pierwszych tygodniach nic do płodu nie przenika? Natura jest bardzo mądra. Jeśli w pierwszych kilku tyg nie wiecie o ciąży i wypijcie alkohol albo palicie faje to nic się nie stanie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

do góry