Widok
ja tez robię zwykle gulasz , robię go tez z szynki -kulki wtedy jest najlepszy bo ja musze miec samo chude mięso :-)
ja kroję mięsko w niezbyt dużą kostkę , obsmażam na patelni i wrzucam go gara , potem na patelni smażę pieczarki, cebulę, paprykę i dodaję do mięsa - wszystko podewam woda i duszę /gotuję na niewielkim ogniu - uzywam fixu do gulaszu ew. smietany , dodaję tez trochę ogorka konserwowego , można tez zagęścić mąką , śmietaną , dodac przecieru pomidorowego ...jak kto lubi
ja kroję mięsko w niezbyt dużą kostkę , obsmażam na patelni i wrzucam go gara , potem na patelni smażę pieczarki, cebulę, paprykę i dodaję do mięsa - wszystko podewam woda i duszę /gotuję na niewielkim ogniu - uzywam fixu do gulaszu ew. smietany , dodaję tez trochę ogorka konserwowego , można tez zagęścić mąką , śmietaną , dodac przecieru pomidorowego ...jak kto lubi
Ja robię pociętą w kostkę, z kwaśnymi jabłkami i miodem i jakąś przyprawą, najczęściej rozmarynem albo bazylią; można też dodać odrobinę alkoholu, ja akurat miałam kiedyś pod ręką metaxę, innym razem dolałam trochę wina.
Poza tym zwykły gulasz z marchewką wzbogacam o koperek albo chrzan, sos z mąką i śmietaną.
W sezonie robię też marynowaną w przyprawach i oleju na grilla, miła odmiana po karkówce.
Poza tym zwykły gulasz z marchewką wzbogacam o koperek albo chrzan, sos z mąką i śmietaną.
W sezonie robię też marynowaną w przyprawach i oleju na grilla, miła odmiana po karkówce.