Widok

czy to kolka??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, mój mały chyba zaczął miec kolki :((
karmie go mlekiem sztucznym , nie wiem dokładnie czy to sa kolki, bo raz je ma a raz nie tzn. potrafi przespac całą noc i w dzien dopiero sie zaczyna lub w nocy płacze przy jednym karmieniu, przez pól dnia jest dobrze i potem znowu
chwile po jedzeniu zaczyna sie prezyc , płakac, tak mocno, ze az sie zanosi i trudno go uspkoic , robi sie czerwony,po jakims czasie dopiero sie uspakaja, nieraz nawet nic nie chce zjesc, tylko zaczyna płakac

czy to jest kolka??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pije bebilon pepti
zaparcia to nie sa bo kupki robi regularnie i i normalne

a z odbijaniem to jest róóznie, nosimy Go nieraz po 30 minut zanim odbije, a nieraz wogóle mu sie nie odbije , dopiero po 2 h ;///
Jeśli to będą kolki to w sytuacjak ekstrymanych polecam czopki virbucol. To zwykła homeopatia i do tego skuteczna, pomaga nawet przy lekkich zaparciach bo jak się rozpuści to dzidzi łatwiej wydalić poo.
A to mleko to może bebilon? Moja tak miała po bebilonie jak zmieniłam na Nan to jej przeszło.
Pozatym może jesteś troskliwa mamą i sypiesz ciut więcej mleczka? Jeśli tak robisz to byc może to jest własnie wynik tej troski.
Podajesz coś do picia ?

Może to zaparcia albo dzidzia źle odbija?
mamcia a ile twoj malutki dokladnie ma? probowalas cieplego powietrza z suszarki? moja to uspokajalo i troche lagodzilo brzuszek
moja ma tak samo i to są kolki , tak stwierdził lekarz, wiem też że podobne objawy są przy nietolerancji laktozy ale wtedy kupki są nieprawidłowe i często występuje wysypka na policzkach. Jeżeli tych objawów nie ma to raczej jest to kolka.
pomyliłam wątki hahah :)
DAWKOWANIE: 0,6 ml=15 kropel do każdego mleka/posiłku*.
*Dawka dla dzieci od 3 tygodnia życia*

u mojej pierwszej córki sprawdził się od razu były rezultaty, teraz druga też ma kolki i nie widzę żadnej poprawy :/ zależy od dziecka :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry