Widok

czym jeździcie kobietki?:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To ja pociągnę dalej watek samochodowy ihihi czym jeździcie kobietki,jakie autka? ja finansów nie mam za wiele na pierwsze auto i tak się zastanwiam może któras z was jeździ bo podobają mi się Renault Twingoo,Matiz,Punto ale z tych pierwszych,Ford Ka,chce małe auto żeby wszedzie się zmieścić na mieście,myślę że jak na pierwsze może któreś z powyższych,może macie inne propozycje?które są z tych awaryjnych bardziej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też mam samochód ubezpieczony w PZM-ocie, pełen pakiet wyniósł nas 2100zł za rok, w przypadku kolizji powinniśmy otrzymać bez problemu rekompensatę w postaci oryginalnych części, jednakże nic z tego ponieważ jak pisałam wyżej sprawca kolizji był ubezpieczony w PZU i jeśli bym chciała zwrot za części oryginalne to muszę się prosić o łaskę i przedstawić faktury w PZU że zakupiłam oryginalne części,czego nie będę robić, bo nie będę się przed nikim płaszczyć i udowadniać, jak powinnam dostać zwrócone "od ręki". Mają swoje przepisy i wypłacają 50% wartości oryginalnych części. Oczywiście zaproponowali w PZU formę bezgotówkowej naprawy, ale wybrałam gotówkową i powinni zapłacić bez żadnego problemu, tak jak to robi np Allianz.Także ostrzegam wszystkich przed PZU, przemyślcie 2 razy zanim wybierzecie :)
Właśnie szukamy auta i chyba kupimy Nissana Primerę. Jeździ tym któraś z Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my od wielu lat jestesmy ubezpieczeni w allianzie i bardzo sobie chwalimy, we wrzeszczu koło dawnej galerii jest punkt allianzu - pracuje tam świetna babka która zawsze nam doradza i odpowiada na każde pytanie;)

co do samochodu to jeżdżę fordem mondeo, teraz mam MkIII wcześniej MkI i gdyby nie to, że pali jak smok to nie zmieniłabym go na żaden inny;) bardzo pakowny i tym samochodem po prostu się płynie;) no i fakt, że miejsce do parkowania to duże trzeba szukać:)))
ale zgadzam się też z dziewczynami które pisały, że duży samochód to większe bezpieczenstwo
My mamy w PZMocie i to była dla nas najlepsza oferta. Byliśmy w CUKu i tam pani wylicza najtańszą opcję z różnych ubezpieczalni więc warto się wybrać.
My płacimy dość dużo bo 900zł(OC, AC, NW),ale to przeze mnie, bo jestem młoda i prawko mam dopiero 4 lata więc zawyżam składkę.
Zdecydowanie odradzam ubezpieczenie w PZU!!!! ostatnio miałam kolizję nie z mojej winy(sprawca był ubezpieczonyw PZU) i sposób traktowania poszkodowanych jest karygodny! trzeba się wykłócać o każdą złotówkę!
a ja jeżdzę najlepszym autem na świecie ;)
Cieniaskiem :) komfort jazdy pozostaaiwa wiele do życzenia, ale leje i jade nic sie nie psuje

w najbliższym czasie przesiadam sie do renault megane
No to chyba się dołączę do Mam samochodowych :).Mam pytanko :) jesli możecie napisać gdzie ubezpieczone jest auto i ile płacicie za rok.Ja zakupuje opla astre kombi 1999r może któraś takim autkiem jeździ.Dzięki za odpowiedzi.
Nie mam zastrzeżen co do jego wygladu. Dla mnie liczy sie niebywala funkcjonalnosc tego auta.
Nie mam stresa - z radością wsiądę na jakiejś polnej drodze - jak już będę miała w co :D
Agusia, Martek: wykupcie pare dodatkowych lekcji i po krzyku-a i mobilne będziecie.
Ja np. zrobiłam sobie przerwę w zdawaniu egzaminu na prawko 4 lata-po tkim czasie miałam stresa, że hej aby wsiąść za kierownicę. Ale te lekacje mnie upewniły i było ok.
Oczywiście jak już się rozpakujecie :-)
Domi,
mógłby jeszcze jakoś wyglądać. ;-)
Ale fakt, autko zaskakująco pakowne. :o)
Ja bardzo polecam opla agile, ale tą starszą wersję. Na zewnatrz maly a w środku tak duzy i pakowny jak żaden inny. Mało pali. Bardzo wygodny. Czego chcieć więcej.
mąż na urodziny zafundował mi Forda Focusa Kombi (ze względu na powiększającą się w lipcu rodzinkę) - piękne autko, wczesniej jeździłam Oplem Calibrą automatem, samochód nie do zdarcia..., chcieliśmy kupić Hyundaya Getza bo b. nam się podobał jego ekonomiczny silnik i cena :) ale byłby zdecydowanie za mały dla nas więc wybraliśmy Forda-jestem mega zadowolona....
Agusia, ze mną było tak, że jak zdałam egzamin to byłam "zdana" na rodziców i ich samochód, a oni uważali, zresztą całkiem słusznie, że bez nich na początku mam nie jeździć. No to pojeździłam parę razy z tatą, i skutecznie mi się odechciało. Tata jest dość wybuchowy, a ja nerwowa - pewnie po nim :) Nie będę zdradzać szczegółów jak wygladało to nasze wspólne jeżdżenie :)

A teraz, już z mężem, uznaliśmy że pora sobie ułatwić życie i kupić autko. Mąż ma podobną sytuację, też za często nie jeździ, ale przynajmniej pamięta gdzie który pedał i jak wsiądzie to pojedzie, w przeciwieństwie do mnie. Więc on spokojnie i pomału będzie sobie zdobywał doświadczenie, a ja się wezmę za to po urodzeniu dziecka.
Taki mamy plan. I czekamy na autko dla nas :)
Agusia, nie przejmuj sie. Moja mama przez 20 lat nie jezdzila praktycznie samochodem. Zaczela jezdzic pod koniec mojej ciazy - postanowila, ze w koncu musi zaczac, zeby mogla z wnuczkiem jezdzic. Zawziela sie i sie udalo :)

Ja za to jezdze tylko autobusami (albo z mezem samochodem), bo sama prawka jeszcze nie mam. Dopiero przymierzam sie do zrobienia.

Martek - chociaż nie jestem osamotniona ;P
a też masz tak, że bardzo byś chciała ale za nic w świecie nie jesteś w stanie przełamać się?

Dziewczyny - jeśli dopiero robicie prawo jazdy to proszę, nie popełnijcie mojego błędu i zacznijcie jeździć jak najszybciej :)
No to jak po mieście, to faktycznie mniejsze autko. Ja sama wolę duże auta z mocnym silnikiem. Prawko mam 15 lat i za civica płacę 300 zł rocznie oc, więc malutko. Ale mam 60 % zniżki za bezszkodową jazdę i 10 % zniżki za kontynuację polisy.
W trasę tylko Legend, ale po mieście pali 16 lekko, a nawet i więcej, z to ma 300 koników, więc jazda to bajka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ech Agusia mam dokładnie to samo, prawko od 6 lat i ciągle nieużywane :D
Jeżdzę starym mondkiem, wygodny duży, rodzinny samochód.
Na początku trochę mnie przerastały gabaraty, ale kilka walniętych zderzaków i już jakoś się oswoiłam. ;-)
Moje marzenie to Mercedes A klasa,ale na razie za drogie poza tym jako pierwsze auto nie chcialabym go zabić:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry