Widok
ja kiedys kiedyś przy pierwszym dziecku używałam tylko huggies bo pampersy uczulały, do 2 lat były tylko huggies a teraz przy drugim dziecku kupuje tylko papersy bo huggies bardzo sie popsuły - były przecieki, są zbyt sztywne, twarde, no i przebierałam dziecko bardzo często bo ciągle miała mokro mimo że zmieniałam czesto - tak że nie polecam
Moja zaczęła chodzić w "4" jak miała 5 miesięcy z hakiem, ale spokojnie jeszcze długo mogła być w "3" i wyszło by taniej, bo im mniejszy rozmiar tym więcej pieluch w opakowaniu, a co za tym idzie jest taniej. Szkoda, że nie pomyślałam o tym wtedy. No nic, trudno.
Teraz ma 1 rok i 8 mies. i nadal chodzi w "4".
"4" są chyba do 18kg, moja Mała ważyła miesiąc temu 9640, myśle że teraz ma nieco ponad 10kg.
"4" u nas się świetnie sprawdzają. Nic nie uwiera, nie przecieka. I na razie jeszcze długo nie będziemy zmieniać na "4+". Tym razem nie będę się spieszyć tak jak w zeszłym roku przy przejściu z "3" na "4".
A co do rozmiarów "4+" i "5" to się nie wypowiem, bo jeszcze nie poznałam.
Teraz ma 1 rok i 8 mies. i nadal chodzi w "4".
"4" są chyba do 18kg, moja Mała ważyła miesiąc temu 9640, myśle że teraz ma nieco ponad 10kg.
"4" u nas się świetnie sprawdzają. Nic nie uwiera, nie przecieka. I na razie jeszcze długo nie będziemy zmieniać na "4+". Tym razem nie będę się spieszyć tak jak w zeszłym roku przy przejściu z "3" na "4".
A co do rozmiarów "4+" i "5" to się nie wypowiem, bo jeszcze nie poznałam.
maritiki@op.pl
no to dobrze ze nie zrobiłam większych zapasów 4 , myślałam że jak są do 18 kg to spokojnie takie 11 kg będzie śmigać w nich . Teraz będę kupować na zapas 4+. Co do różnych marek to wg mnie pampersy są najlepsze (obojetnie czy premium czy active), hugisy wg mnie sa sztywne i denerwuje mnie że po bokach nie mają rościągliwych boczków. Mam teraz wielką pakę i używam zamiennie z pampami , ale moze schodzą mi 2 hugiisy (tak je lubię) a reszta pampy. Pierszą pieluszkę młoda w szpitalu miała bella i one wg mnie są podobne do hagissów jeżeli chodzi o sztywność . Z chłonnością u nas nie ma problemu , ale ja często zmieniam i jak tylko widzę że pielucha mała to wskakujemy na większy rozmiar. Raz mi się kupa wylałą na plecy (w hugissach) ale mała brała wtedy leki i kupa była rzadsza niż zwykle. Generalnie polecam pampersy.
Niewiem jak inne firmy ja uzywalam pampersow hagisow teraz przy corce z racji jej niskiej wagi uzywam bella heppy i jestem zadowolona puki co:) z synkiem mieszkalismy dlugi czas w Szwecji i tam uzywalam pieluszek z lidla na t.... i wersja w szwecji byla naprawde super ale uzywalismy ich tylko w nocy poniewaz synek od 1,5 roku w dzien juz nie wymagal pampersow.Mam kolezanke ktora chwali sobie pieluszki z biedronki i rossmana ale niewypowiem sie na ich temat poniewaz sama ich nie uzywalam Mysle ze kazde moga byc dobre wszystko jest kwestia czestej zmiany i pilegnacji pupki dziecka
dziewczyny chodzi o to ze bobasek 4 msc i wazy np 9 kg jest poprostu ubity i ma wiecej tluszczyku bez obrazy oczywiscie :) a dzidzius ktory ma roczek i wiecej tez moze wazyc okolo 9kg/11 alle jego cialko jest inne bo juz sie rusza i jest aktywny i napewno jest znacznie szczuplejszy wizualnie :)
pampki nie moga byc ani za duze ani za male dla konfortu dziecka to tak samo jak my mamy podczas okresu podpaski nie wyobrazam sobie siebie z wielkim kotem dla mnie musza byc najciensze jakie tylko sa mimo ze mam na czym siedziec :D
pampki nie moga byc ani za duze ani za male dla konfortu dziecka to tak samo jak my mamy podczas okresu podpaski nie wyobrazam sobie siebie z wielkim kotem dla mnie musza byc najciensze jakie tylko sa mimo ze mam na czym siedziec :D