Widok

czym sie roznią pampersy ...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czym sie rózna pieluszki te 4, 4+ i 5 ?? generalnie mają duzy przedział wagowy, w ktorym sie duzo pokrywają wiec gdzie ta róznica? doswiadczone mamy co powiecie na ten temat z praktyki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kiedys kiedyś przy pierwszym dziecku używałam tylko huggies bo pampersy uczulały, do 2 lat były tylko huggies a teraz przy drugim dziecku kupuje tylko papersy bo huggies bardzo sie popsuły - były przecieki, są zbyt sztywne, twarde, no i przebierałam dziecko bardzo często bo ciągle miała mokro mimo że zmieniałam czesto - tak że nie polecam
Moja zaczęła chodzić w "4" jak miała 5 miesięcy z hakiem, ale spokojnie jeszcze długo mogła być w "3" i wyszło by taniej, bo im mniejszy rozmiar tym więcej pieluch w opakowaniu, a co za tym idzie jest taniej. Szkoda, że nie pomyślałam o tym wtedy. No nic, trudno.

Teraz ma 1 rok i 8 mies. i nadal chodzi w "4".
"4" są chyba do 18kg, moja Mała ważyła miesiąc temu 9640, myśle że teraz ma nieco ponad 10kg.
"4" u nas się świetnie sprawdzają. Nic nie uwiera, nie przecieka. I na razie jeszcze długo nie będziemy zmieniać na "4+". Tym razem nie będę się spieszyć tak jak w zeszłym roku przy przejściu z "3" na "4".

A co do rozmiarów "4+" i "5" to się nie wypowiem, bo jeszcze nie poznałam.
maritiki@op.pl
U mnie pampersy uczulały - więc nie polecam robić zapasów - w przypadku przyszłych Mam :). Zawsze można później dokupić kolejne opakowanie.
Używamy Happy 1 - na razie sprawdzają się rewelacyjnie.
a ja polecam pampers sleep&play są cieniutkie, dobrze chłoną i rozmiar 4 tych jest troszkę większy niż 4 baby activ, mimo że chyba przedział wagowy jest ten sam, Hania ma prawie 14 msc waga 11-12 kg i nosimy 4 sleep&play bo jak baby activ to musi być 4+
no to dobrze ze nie zrobiłam większych zapasów 4 , myślałam że jak są do 18 kg to spokojnie takie 11 kg będzie śmigać w nich . Teraz będę kupować na zapas 4+. Co do różnych marek to wg mnie pampersy są najlepsze (obojetnie czy premium czy active), hugisy wg mnie sa sztywne i denerwuje mnie że po bokach nie mają rościągliwych boczków. Mam teraz wielką pakę i używam zamiennie z pampami , ale moze schodzą mi 2 hugiisy (tak je lubię) a reszta pampy. Pierszą pieluszkę młoda w szpitalu miała bella i one wg mnie są podobne do hagissów jeżeli chodzi o sztywność . Z chłonnością u nas nie ma problemu , ale ja często zmieniam i jak tylko widzę że pielucha mała to wskakujemy na większy rozmiar. Raz mi się kupa wylałą na plecy (w hugissach) ale mała brała wtedy leki i kupa była rzadsza niż zwykle. Generalnie polecam pampersy.
Niewiem jak inne firmy ja uzywalam pampersow hagisow teraz przy corce z racji jej niskiej wagi uzywam bella heppy i jestem zadowolona puki co:) z synkiem mieszkalismy dlugi czas w Szwecji i tam uzywalam pieluszek z lidla na t.... i wersja w szwecji byla naprawde super ale uzywalismy ich tylko w nocy poniewaz synek od 1,5 roku w dzien juz nie wymagal pampersow.Mam kolezanke ktora chwali sobie pieluszki z biedronki i rossmana ale niewypowiem sie na ich temat poniewaz sama ich nie uzywalam Mysle ze kazde moga byc dobre wszystko jest kwestia czestej zmiany i pilegnacji pupki dziecka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny chodzi o to ze bobasek 4 msc i wazy np 9 kg jest poprostu ubity i ma wiecej tluszczyku bez obrazy oczywiscie :) a dzidzius ktory ma roczek i wiecej tez moze wazyc okolo 9kg/11 alle jego cialko jest inne bo juz sie rusza i jest aktywny i napewno jest znacznie szczuplejszy wizualnie :)
pampki nie moga byc ani za duze ani za male dla konfortu dziecka to tak samo jak my mamy podczas okresu podpaski nie wyobrazam sobie siebie z wielkim kotem dla mnie musza byc najciensze jakie tylko sa mimo ze mam na czym siedziec :D
a ja jako niedoświadczona jeszcze mama mam pytanko - czym się różnią pampki różnych firm.
Słyszałam, że większość używa pampersów i huggiesów.
A jak się mają do nich te mniej znane marki - jak jakieś marketowe, lub bella happy? Pewnie ceny troche nizsze?czy sie myle? A jak z jakością..?
no wlasnie, dziecko moze miec 4 m-ce i 9 kg (moje :P) a rownie dobrze prawie rok i 9 kg!! mi tez uciskaja pachwinki i jak mala prostuje nozki to nie obejmuje udka
no moja ma lekko ponad 9 kg, i też przejdziemy już z 4 na większe
4ki odciskają się już w pachwinkach i przeciekają
przetestowaliśmy 5 i jednak są troszkę przyduże więc teraz przetestujemy 4+
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
no co ty :) moja ma 8 kilo i 4,5 mies i dopiero zmieniliśmy na 4 niedawno, liczę że do 11 kg pochodzi w 4
hmmm moje dziecie ma prawie 9 kg i 4 miesiace i wydaje mi sie ze te pampersy 4 sa za male bo ledwo juz "obejmuja" bioderko ... myslicie ze chodzi o budowe cialka ze kazde dziecko ma inaczej i starsze moze nosic mniejszy rozmiar niz mlodsze? i zmienic mam na wieksze? hmm
my uzywamy 4+ ( 15 m-cy i 12 kg) ale pampresy bo ciekawostka huggiesy czesto nam przeciekaja i tak wogóle jakos słabo trzymaja zawartosc...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój 12 kilowy śmigał już dawno w 4 plus, teraz ma ponad 13 i już ma 5. Ale to też zależy od budowy dziecka.
no wlasnie my uzywamy 4 i przeciekaja niby sa od 7 do 18 maly wazy z 12kilo ale kupilam r 5 i one sa troszke za duze ale nie przeciekaja i wydaje mi sie ze w tych wiekszych synkowi sie lepiej chodzi biega
Po prostu warto przechodzić te rozmiary kolejno. 4 różni się mocno od 5, długo używaliśmy 4 plus. Za mała pielucha nam przeciekała, za duża źle się zapina i też czasem coś wyleci przez "luzy".

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry