Widok
czym smarujecie dziecko po kąpieli?
wg mnjego dermatologa dzieciecego Oilatum jest dla dzieci ze skłonnościami do podraznień i alergicznymi z sucha skórą
Nie nalezy smarowac zbytnio dziecka !!!
Wystarczy płyn do kąpieli z oliwka - ja myłam małego płynem z Nivea z oliwką - jest świetny i pozostawia iewielką wartewkę nawilżenia/natłuszcenia na skórze. I to w zupełności wystarczy.
Nie nalezy smarowac zbytnio dziecka !!!
Wystarczy płyn do kąpieli z oliwka - ja myłam małego płynem z Nivea z oliwką - jest świetny i pozostawia iewielką wartewkę nawilżenia/natłuszcenia na skórze. I to w zupełności wystarczy.
no widzisz, ja mylam wodą z olilatum i w szpitalu nie kazali mi juz niczym samorwac, ale pediatra teraz kazał - cała jestem głupia, bo nie chce pakować na małą za dużo kosmetyków
wyczaiłam, że linomag robi emuslję, spróbuje tym (jeśli dostanę) - linomag był zawsze uważany za leczniczy i nieuczulający, ale maść jest za tłusta i brudzi
wyczaiłam, że linomag robi emuslję, spróbuje tym (jeśli dostanę) - linomag był zawsze uważany za leczniczy i nieuczulający, ale maść jest za tłusta i brudzi
według mojego matczynego instynktu, to skoro skórka jest zdrowa i dobrze nawilżona, to po co ją dziecku przeciążać. Oliwka nie jest obowiązkowa, ja zamiast niej stosuję krem - cienką warstwę i przede wszystkim na fałdki, gdzie najczęściej występują podrażnienia. Gdybym zauważyła, że to nie wystarcza, zmieniłabym sposób pielęgnacji, ale póki co nie ma ku temu żadnych powodów. Sama emulsja Oilatum bardzo dobrze zabezpiecza skórę, próbowałam też na sobie :)))