Widok

czym zlikwidować plamę od pomidora????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, słuchajcie, słynny vanisch nie pomógł a na mojej białej ulubionej koszulce dalej jest plama od pomidora :/ Macie jakieś sposoby?????? z góry wielkie dzięki!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop, na pewno macie jakieś sposoby :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nożyczkami ...

a tak na powazne też jestem ciekawa ... :)

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
moczę ciuszki w ciepłej wodzie z dodatkiem vanisha w proszku-potem piore w pralce-jestem w szoku bo play nawet stare z córeczki bluzek poschodziły m.in marchew jabłko itp
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
doczytałam ,że vanish próbowałaś no to nie wiem...słyszałam o odplamiach firmy dr becman czy coś takiego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie tez nie wiem o co chodzi bo najpierw nalałam na plamę, potem pomoczyłam a jeszcze potem wyprałam w pralce i... dupa! Dalej plama! A moze kupic ten vanisch w proszku? Bo ja mam teraz w płynie. Czy to bez różnicy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Usuwanie plam pochodzących z czerwonych soków owocowych możemy wykonać posypując je dużą ilością soli i trzeć. Brudną sól strzepywać i ponownie świeżą solą posypywać i wcierać w plamę aż do skutku. Kiedy sól już będzie tylko biała, można wyprać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
może spróbuje płynem do mycia naczyń Ludwik, ale tym miętowym zielonym, powinno zejść
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
wyczytalam zeby natrzec ziemniakiem...
http://www.c-and-a.pl/service/customer/lexicon/index.php/24
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi każde "ciężkie" plamy schodzą, jak poleję je persilem w żelu i zostawię na dobę tak polane.
Następnego dnia do pralki i ani śladu, ale z pomidorem nie kombinowałam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cytryna jest naturalnym wybielaczem.
Jak dodasz do niej sól lub sodę oczyszczoną zwiększysz jej działanie.

(to info z książki PERFEKCYJNA PANI DOMU).

Może warto spróbować ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oki, spróbuje i tego bo poprzednie metody nie pomogły-zmutowany jakiś ten pomidor chyba był ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to 3mam kciuki :)
dziewczyny...czasem szuka się tak daleko...za radą mamy wrzuciłam bluzeczkę do ACE... od razu zeszło :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
jak ciuszki białe to ace działa na wszystko gorzej jak kolorowe - bo wtedy usunie tez kolor
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No własnie z ACE sprawa wyglada tak-że pozostaje blady żółty slad na tkaninie.Ledwie dostrzegalny-ale jest..Wiem-bo próbowałam wybielić w ACE białą trykotową koszulkę..Inne reklamowane środki jak Wanish cudownie wybielaja tylko w Reklamach.
Kochana!
To bez róznicy!-Normalnie Centralnie Vanish nie działa.
Dziadostwo przereklamowane!!!-Szkoda Kasy !
ACE tez nie działa-owszem wybieli-ale pozostawi blade żółte plamsko.
Ledwie widoczne-ale jednak.
Tez zniszczyłam bluzkę pomidorem.
Kaplica po prostu:(
bo pomidor to nagorssze plamy !!

moje dziecko kocha pomodora i je go albo w specjanej poplamionej bluzce domowej albo NAGO !!

teściowa się smiała jak M jadla pomidora a ja wpadłam i kazalam jej bluzkę ściagnąć!:)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
sprobowalam cytrynr i jeszcze gorzej,bo zrobily sie zolte plamy,ja wlozylam do chloru i w koncu mam biala bluzke:)pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam podobne doświadczenia:( dlatego przetestowałam swój sposób: proponuję plamy potraktować płynem Ludwik najlepiej miętowym, lekko je namoczyć, dobrze rozprowadzić płyn po plamach, zostawić na jakąś godzinkę i uprać. u mnie poskutkowało..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry