Widok
u nas koszty zarzadu nieruchomością za metr kwadratowy:
zarzadzanie 0,45
czystość 0,18
przegląd okresowy 0,05
media części wspólne 0,35
konto bankowe 0,03
konserwacja 0,12
pielegnacja terenu zewnetrznego 0,15
koszty zarządu 0,11
pogotowie awaryjne 0,04
do tego woda od zużycia, śmieci od osób, winda
razem latem mniej niż 200 zł, zimą około 300zł
mieszkanie 48m2, wspólnota 55 mieszkań
z tego co wiem mamy tanio:-)
mój mąż jest w zarządzie:-)
zarzadzanie 0,45
czystość 0,18
przegląd okresowy 0,05
media części wspólne 0,35
konto bankowe 0,03
konserwacja 0,12
pielegnacja terenu zewnetrznego 0,15
koszty zarządu 0,11
pogotowie awaryjne 0,04
do tego woda od zużycia, śmieci od osób, winda
razem latem mniej niż 200 zł, zimą około 300zł
mieszkanie 48m2, wspólnota 55 mieszkań
z tego co wiem mamy tanio:-)
mój mąż jest w zarządzie:-)
Ja też mieszkam w bloku z 93 i za 64m2 płacę 700zł :(
Natomiast co do czynszu. larisa deweloper powinien wiedzieć ile kosztuje czynsz za m2
Budynek już jest oddany do użytku ?
Jak chcesz napisz co to za deweloper, jaki budynek itd. to się postaram dowiedzieć o dziewczyn z pracy co i jak
ale z tego co ja sprzedawałam to 2 pokoje około 50m2 to koszt 220zł latem max 350 zimą
Natomiast co do czynszu. larisa deweloper powinien wiedzieć ile kosztuje czynsz za m2
Budynek już jest oddany do użytku ?
Jak chcesz napisz co to za deweloper, jaki budynek itd. to się postaram dowiedzieć o dziewczyn z pracy co i jak
ale z tego co ja sprzedawałam to 2 pokoje około 50m2 to koszt 220zł latem max 350 zimą
Kasia31 jak dobrze, ze tu piszesz, bo w innym wątku prosiłam o namiar na kogoś od kredytów i na cholerę nie mogę znaleźć tego wątku :(
chyba już nie będzie potrzebny bo już mąż zaczął załatwiać formalności z jakąś babką i mam nadzieję, że będzie dobrze- wygląda na kompetentną, jeśli będą jakieś problemy to na pewno poproszę o namiar :)
co do tej sprawy to jest to Domesta, osiedle Leszczynowe, budynek nr 5 :)
z góry wielkie dzięki !!!
aha gdyby było tak jak piszesz to byłoby cudnie ! bo z tego co zdążyłam na razie ustalić to wychodziłoby jakieś 370 zł za 53m więc trochę dużo :(
chyba już nie będzie potrzebny bo już mąż zaczął załatwiać formalności z jakąś babką i mam nadzieję, że będzie dobrze- wygląda na kompetentną, jeśli będą jakieś problemy to na pewno poproszę o namiar :)
co do tej sprawy to jest to Domesta, osiedle Leszczynowe, budynek nr 5 :)
z góry wielkie dzięki !!!
aha gdyby było tak jak piszesz to byłoby cudnie ! bo z tego co zdążyłam na razie ustalić to wychodziłoby jakieś 370 zł za 53m więc trochę dużo :(
Larisa, napisałam do koleżanki i dostałam odpowiedź. Budynek ok :) Koleżanki mąż tam wentylację robił :)
Czynsz może być taki na początku póki nie zostanie utworzona wspólnota.
Przykład koleżanki. Na początku póki wszystkie mieszkanie nie były sprzedane i nie było wspólnoty, za 50m płacili prawie 400zł. teraz latem płacą 180zł ale jest już wspólnota mieszkaniowa
Czynsz może być taki na początku póki nie zostanie utworzona wspólnota.
Przykład koleżanki. Na początku póki wszystkie mieszkanie nie były sprzedane i nie było wspólnoty, za 50m płacili prawie 400zł. teraz latem płacą 180zł ale jest już wspólnota mieszkaniowa