Widok

od kiedy mozna podawać dziecku danonki???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j.w

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A po co w ogóle podawać dziecku takie słodkie g...?

popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
sa tez danonki ale jogurt daje sie od 6mca, serek po 1 ur

agatha, jogurty sa bardzo wazne w diecie dziecka są lepiej przyswajane niż mleko krowie, zawierają dużo białka, wapnia i fosforu.

natomiast serki zawierają wapń i wit D,

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja daje danonki synkowi odkad skonczyl 1 rok życia i nigdy nie mial po nich żadnych zaparć.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja podaję po ukończeniu 10-go miesiaca i żadnych zaparć nie ma
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja Wiki miała jakieś 6 miesięcy jak zaczełam dawać jej Danonki

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jogurt - tak. Ale nie to słodkie świństwo. Ja nie jestem w stanie przełknąć ani łyżeczki. Nikt mi nie wmówi, że coś, co ma w sobie łyżkę cukru na dwie łyżki pseudojogurtowej papki, jest zdrowe.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli chodzi o jogurty to producenci po prostu nie mogą dodawać do nich konserwantów, ponieważ nie wymagają one konserwacji. Śladowa ilość substancji konserwujących może trafić do jogurtu wraz z wsadem owocowym, ale ich stężenie jest minimalne. Żaden z jogurtów Danone nie zawiera konserwantów.

http://www.danone-zdrowie.pl/wiesz_co_kupujesz.html

a o serkach nic nie ma :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podobno danonki tak samo jak actimel- tylko wiadomo że nie dla bobasów to jedno wielkie g... :(( także generalnie nie wiadomo co jest ok -ale to podobno szczególnie ://
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agatha napisał(a):

> A po co w ogóle podawać dziecku takie słodkie g...?
>
>

dokładnie :) są owoce, twarożek itp.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja nie mam zamiaru dawac Danonków małej tylko zwykłe owocowe jogurty

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
magda, a czemu?

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo Danonki sa przereklamowane i zgadzam sie zAgatha ze sa słotkie i niestety tyle cukru psuje zeby

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja dawałam i daję jogobelli z duzymi kawałkami owoców
no to w takim razie jogurty "dla dorosłych" są odpowiednie dla dzieci??? chętnie podam dziecku jogurt zamiast danonków tylko czy mam czekać aż skończy roczek czy mogę wcześniej- chce podawać codziennie...

ja zaczełąm podawac danonki jak moja juleczka skonczyła 6 miesiecy zadnych zaparc nie było.
te jogurty co sa od 5 czy 6 miesiaca z nestle np sa OKROPNE!! Smakuja jak maślanka polecam danonki;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
mi powiedziana ze danonki można dawać dopiero po 3 roku życia, poza tym czy widzicie na reklamach takie małe brzdące jedzące je? nie tylko starsze dzieci. Lepiej dać danio
danonki są dla maluchów po 3 urodzinach ze wzgledu na ilosć witaminy D, której nie powinno się przedawkowywać.
Jedzenie dla niemowląt i dzieci do 3 roku życia musi być dużo szczegółowiej badane i nie może zawierac sztuczności. Potem kontrola jest słabsza. Poza tym to dla dzieci , a nie dla niemowląt.
Tośka jada jogurty naturalne albo deserki słoiczkowe.
Danonki można podawać powyżej 3 rż., mają bardzo dużo cukru, obciążają organy dziecka, to opinia wielu specjalistów od żywienia dziecka. Na stronie danonków czy w reklamie oczywiście nikt się na ten temat nawet nie zająknie. Najlepiej podawać naturalne jogurty bez konserwantów, serek Bieluch.
To tyle teorii. Mój synek (2lata, 2 m-ce) dostaje od czasu do czasu danonka jako rarytas i rzadkość. Wiem, że to to samo jak miałabym mu dać słodycze, więc robię z tego wyjątki.
Przyznam, że kupiłam wczoraj i dałam na spróbowania małej danonka. Zjadła parę łyżeczek i nie chciała więcej. Poeksperymentować można... Choć próbowałam i rzeczywiście słodkie jak cholera.
Za to Misiowe jogurty i jogurty z Hippa uwielbia... Może zacznę kupować jogurt naturalny i dodam owoce ze słoika??? Albo świeże??? Choć to za kwaśne może być...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry