Widok
Jeżeli chodzi o jogurty to producenci po prostu nie mogą dodawać do nich konserwantów, ponieważ nie wymagają one konserwacji. Śladowa ilość substancji konserwujących może trafić do jogurtu wraz z wsadem owocowym, ale ich stężenie jest minimalne. Żaden z jogurtów Danone nie zawiera konserwantów.
http://www.danone-zdrowie.pl/wiesz_co_kupujesz.html
a o serkach nic nie ma :)
http://www.danone-zdrowie.pl/wiesz_co_kupujesz.html
a o serkach nic nie ma :)
danonki są dla maluchów po 3 urodzinach ze wzgledu na ilosć witaminy D, której nie powinno się przedawkowywać.
Jedzenie dla niemowląt i dzieci do 3 roku życia musi być dużo szczegółowiej badane i nie może zawierac sztuczności. Potem kontrola jest słabsza. Poza tym to dla dzieci , a nie dla niemowląt.
Tośka jada jogurty naturalne albo deserki słoiczkowe.
Jedzenie dla niemowląt i dzieci do 3 roku życia musi być dużo szczegółowiej badane i nie może zawierac sztuczności. Potem kontrola jest słabsza. Poza tym to dla dzieci , a nie dla niemowląt.
Tośka jada jogurty naturalne albo deserki słoiczkowe.
Danonki można podawać powyżej 3 rż., mają bardzo dużo cukru, obciążają organy dziecka, to opinia wielu specjalistów od żywienia dziecka. Na stronie danonków czy w reklamie oczywiście nikt się na ten temat nawet nie zająknie. Najlepiej podawać naturalne jogurty bez konserwantów, serek Bieluch.
To tyle teorii. Mój synek (2lata, 2 m-ce) dostaje od czasu do czasu danonka jako rarytas i rzadkość. Wiem, że to to samo jak miałabym mu dać słodycze, więc robię z tego wyjątki.
To tyle teorii. Mój synek (2lata, 2 m-ce) dostaje od czasu do czasu danonka jako rarytas i rzadkość. Wiem, że to to samo jak miałabym mu dać słodycze, więc robię z tego wyjątki.
Przyznam, że kupiłam wczoraj i dałam na spróbowania małej danonka. Zjadła parę łyżeczek i nie chciała więcej. Poeksperymentować można... Choć próbowałam i rzeczywiście słodkie jak cholera.
Za to Misiowe jogurty i jogurty z Hippa uwielbia... Może zacznę kupować jogurt naturalny i dodam owoce ze słoika??? Albo świeże??? Choć to za kwaśne może być...
Za to Misiowe jogurty i jogurty z Hippa uwielbia... Może zacznę kupować jogurt naturalny i dodam owoce ze słoika??? Albo świeże??? Choć to za kwaśne może być...