Widok

od kiedy serek wiejski??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, od kiedy można dać dziecku serek wiejski? Tyśka w listopadzie skończy rok i zastanawiam się czy mogę jej juz dać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Danonki to faktycznie szajs i tez nie rozumiem tego porównania :d

Z tego co pamiętam to moja córka po roku dostawała do spróbowania prawie wszystko ( wyłączając smażone potrawy i czekoladę), ale nie wszystko chciała jeść - była strasznym niejadkiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
w zyciu twarogu... trzmac dzieci z daleka od tego swinstwa :D :D

Nie wiem jak wiejski, ale ja zwykly twarog w kostce tlusty lub poltlusty zmiksowany z jogurtem naturalnym i owocami dawalam juz na pewno w okolicy roku :)

Mysle, ze wiejski tez mozna, a jak dziecko polubi smak twarogu naturalnego nie slodzonego to juz w ogole super :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Bez przesady...
Jasiek zaczął jeść serek wiejski jak skończył rok, ale przed rokiem dostawał już jogurty naturalne i kefiry owocowe i inne produkty mleczne i nic mu nie jest
a parówki uwielbia :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie... też nie kumam tego porównania.. ani do danonków, ani do parówek? rozumiem, że parówki to śmietnik, a danonki sam cukier..ale ludzie, nie popadajcie w przesadyzm..dziewczyna zapytała o twarożek.. z takich paranoi, potem dzieciak pójdzie do przedszkola i na widok cukierka urodzinowego, czy nawet czegoś na obiad co ma trochę cukru wpadnie w płacz, bo mamusia mu nigdy w życiu nic takiego nie dała czy nie pokazała...patrzcie trochę realniej na świat :]

Wracając do tematu - TWAROGU, to chyba ogólnie piszą, że można podawać od 10go miesiąca. Jak się boisz dać serek wiejski, kup trochę twarogu, albo nawet zrób 'swojski'.. jak nie chcesz mieszać ze śmietaną, daj jogurt naturalny.. i tyle.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
no właśnie...co ma serek wiejski wspólnego z danonkami??
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co ma serek wiejski wspolnego z danonkami?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
W życiu!
Danonki są od 3 roku życia - sprzwdź sama na opakowaniu!
A niby dla dzieci.

Do serka wiejskiego to jeszcze daleko.

No chyba, że ktoś daje dziecku parówki - to mu już nic nie zaszkodzi :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
niby po roku może już większość rzeczy jeść, mój ma prawie 1,5 ale jeszcze serka wiejskiego mu nie dawałam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry