Widok

od kiedy smoczek "2" w butelkach MAM

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
córa ma 10 tyg próbowałam zmienić smoczek 1 na 2 - wg informacji na smoczku jest on od 2 mies życia ale teraz młoda połyka dużo więcej powietrza (wnioskuje na podstawie odbicia-jest głosniejsze i mocniejsze) , kiedy wy przeszłyście z 1 na 2 ? nie wiem moze jeszcze poczekać ze zmianą ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Borówka, moją córeczkę na "2" przestawiłam jak miała jakieś 6 miesiecy, wcześniej krztusiła się pijąc z "2"
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapomniałam napisać, również używamy butelek i smoczków MAM
Wodę nadal pije z "1" bo z "2" krztusi sie do tej pory
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
moje wodę z "1", mleko z "2" od kilku dni. Mają po 4 miesiące. Tez używamy MAM
Musisz chyba próbować, jak widzisz ze się krztusi i nie radzi sobie z połykaniem to poczekaj jeszcze. Ja zwróciłam uwagę ze moja córa mocno się wysila pijąc z 1 wiec przeszłam na 2. Miała wtedy jakoś 3 miesiące. Teraz ma prawie 6 miesięcy i pije z 3 a zagęszczone z x.

Ja wciąż Ksawka mam na 1 i nie planuje zmian bo pije mu się dobrze.Jak zobaczę że ciężko idzie to wtedy zmienię.
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

uhhh, moja jak miala rowno 2 miesiace to 2, jak 4 to na 3.musiala sie przyzwyczaic, ale nie krztusila sie, a jak zaczynala, to prrzerywalam podanie mleka, az przelknie spokojnie...
image

image
moja się nie krztusi , nie w tym rzecz bo wodę podaje jej z 2 bo z 1 chyba nic by nie wypiła bo jej nie smakuje , chodzi o to że ona się nałyka więcej powietrza pijąc z 2 i tak się zastanawiam czy nie nadąża z połykaniem czy co. Na razie wróciłam do 1 zobaczę za jakiś czas , ale widzę z powyższych wypowiedzi że zmiana smoczka to bardzo indywidualna sprawa :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

do góry