Widok

od kiedy smoczek "2" w butelkach MAM

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
córa ma 10 tyg próbowałam zmienić smoczek 1 na 2 - wg informacji na smoczku jest on od 2 mies życia ale teraz młoda połyka dużo więcej powietrza (wnioskuje na podstawie odbicia-jest głosniejsze i mocniejsze) , kiedy wy przeszłyście z 1 na 2 ? nie wiem moze jeszcze poczekać ze zmianą ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Borówka, moją córeczkę na "2" przestawiłam jak miała jakieś 6 miesiecy, wcześniej krztusiła się pijąc z "2"
Zapomniałam napisać, również używamy butelek i smoczków MAM
Wodę nadal pije z "1" bo z "2" krztusi sie do tej pory
moje wodę z "1", mleko z "2" od kilku dni. Mają po 4 miesiące. Tez używamy MAM
Musisz chyba próbować, jak widzisz ze się krztusi i nie radzi sobie z połykaniem to poczekaj jeszcze. Ja zwróciłam uwagę ze moja córa mocno się wysila pijąc z 1 wiec przeszłam na 2. Miała wtedy jakoś 3 miesiące. Teraz ma prawie 6 miesięcy i pije z 3 a zagęszczone z x.

Ja wciąż Ksawka mam na 1 i nie planuje zmian bo pije mu się dobrze.Jak zobaczę że ciężko idzie to wtedy zmienię.
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

uhhh, moja jak miala rowno 2 miesiace to 2, jak 4 to na 3.musiala sie przyzwyczaic, ale nie krztusila sie, a jak zaczynala, to prrzerywalam podanie mleka, az przelknie spokojnie...
moja się nie krztusi , nie w tym rzecz bo wodę podaje jej z 2 bo z 1 chyba nic by nie wypiła bo jej nie smakuje , chodzi o to że ona się nałyka więcej powietrza pijąc z 2 i tak się zastanawiam czy nie nadąża z połykaniem czy co. Na razie wróciłam do 1 zobaczę za jakiś czas , ale widzę z powyższych wypowiedzi że zmiana smoczka to bardzo indywidualna sprawa :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry