Widok

depo provera

Czy ktoras z Was brala zastrzyk antykoncepcyjny? Jak sie czujecie po nim?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
zgadzam się w zupełności, waga skoczyła o 10kg, już od roku po odstawieniu nie mam miesiączki, nadal puchnę mimo ograniczenia jedzenia, a lekarz po prostu karze czekać, ile można czekać i tyć?
Nie polecam, szczególnie że depo provera całkowicie zabija libido, co z tego że możesz jak Ci się w ogóle nie chce :(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mój ginekolog to nawet o ttm słyszeć nie chce. Podobno gorszego syfu jak to cholerstwo nie ma i lepiej unikać tego jak diabeł wody święconej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A powiedział dlaczego? Wytłumaczył działanie tego specyfiku?
To może dał szklankę wody i różaniec zamiast?
DP ma silne działanie, nie każdej babce dobrze służy, podaje się domięśniowo i w razie złego samopoczucia czy wystąpienia efektów ubocznych nie ma odwrotu. Czekasz aż przestanie działać, a działa długo..
Kocham takich lekarzy. Nie, bo bo nie i foch :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Cześć , ja jestem po 3 zastrzykach , i więcej nie wezmę , objawy mam takie same jak ty i również 8 kg przytyłam :( .Na jakich plastrach jesteś ? Napisz coś więcej :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja depo provera dostałam w szpitalu miało mi to pomóc w leczeniu tylko szkoda że mój lekarz mnie nie poinformował o jego skutkach ubocznych zorientowałam się że coś jest nie tak jak nie dostałam miesiączki jak bym wiedziała o tym nigdy nie zgodziłabym się na niego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja wzielam derpo
Miesiac temu nie zaluje najlepsza decyzja jaka podjelam ! Od miesiaca waga nie wskoczyla na wyzszy pulam wrecz prZeciwnie -2kg zero obiawow przez was opisywanych brak miesiaczki i dlugotrwale problemy z zajaciem w ciaze dla mnje to plus wielki plus (mam dzieci) wiecej nie planuje !!! Jak nie zaryzykujesz sie nie przekonasz (sama myslalam2 miechy) i to w moim przypadku byl blad Ze tak dlugo zwlekalam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy któras z Was ma pozytywne doświadczenia z depo? Ja juz brałam 2 lata temu, dobrze ie czułam, potem odstawiłam , bo jestem w okresie menopauzy i się wystraszyłam że mi zaszkodzi.Teraz chcę wrócić bo lekarz mowi że to dobrze wpływa na mieśniaka no i wreszcie koniec z dziwacznym jak u mnie okresem.Aż sie boję jak to czytam ,ale jak brałam to czułam sie świetnie i nie tyłam. Ktos ma jakieś pozytywne doświadczenia?
Ja jestem przed druga dawka.czuje sie bardzo dobrze mialam przez 3mies. przez tydzien plamienia i tyle.jestem na diecie wiec schudlam mimo zastrzyku.dla mnie po 2 dzieci to super rozwiazanie a okres nie jest mi do niczego potrzebny
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
A po co komus plodnosc jak nie chce miec dzieci?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brałam zastrzyki przez 3 lata, nie przytyłam ani kg. Mało tego-zastrzyk utrzymywał mi wagę stałą. Nie miałam wyprysków, zachcianek, bóli piersi, humorków z którymi się teraz borykam przy braniu tabletek. Jestem 100% zadowolona. POLecAM. Tabletki odstawiłam i po 3 msc bez problemu zaszłam w ciążę. ciąża przebiegła bez komplikacji. Urodziłam 56cm dziecko o wadzę 3880 :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie da się was słuchać nie wiem skąd wy bierzecie takie głupoty ja biorą ia czas i bardzo dobrze się czuję każdy organizm jest inny ale bez przesady
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wszystkie objawy wyskakują na już.. ja biore ją od 1.5roku, dopiero teraz zdałam sobie sprawe ze przytylam ok 8kg, co akurat w mojej wadze nie jest jakąś straszną rzeczą. Cera jest strasznie ruchliwa. Suchość wieczna. Libido brak. A jeszcze co jakiś czas włosy lecą mi naprawdę garsciami.. myśle nad rezygnacją.. o stanach załamania nawet nie będe wspominać.. katorga.. nie koniecznie wszystko pokazuje się przy 1 kłuciu, przy kolejnych dopiero orgaznim może pokazać co mu nie pasuje..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie, każdy organizm jest inny i jeśli coś jest nie tak, trzeba zmienić specyfik...może akurat twoja gospodarka hormonalna teraz inaczej funkcjonuje i bardziej optymalne będzie zmiana środka
P.S. Przepraszam za moje wcześniejsze wypowiedzi, mogły zostać odebrane jako napastliwe, treść pozostaje bez zmian ale pracuję nad zmianą jakości swojej komunikacji werbalnej

Ja miałam raz i to była masakra, mega przytyłam i zle się czułam, teraz założyłam spirale ale taka zwykła bez hormonów i jest super. Co prawda liczyłam ze jak nie bede brała hormonów to mega schudne ale tak się nie stało :)

depo-provera ma mniej hormonow niz tabletki antykoncepcyjne. Ja biore od 2 lat i polecam bardzo. Brak miesiaczki konsultowalam z moja ginekolog i nie szkodzi to w zaden sposob. Nie przytylam, samopoczucie fantastyczne.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

co 12tyg

Chciałam ten zastrzyk i nawet się upierałam przy tym ale ginekolog się nie zgodziła mi go zapisać na pierwszą antykoncepcję, dostałam tabletki ultralekkie vines , podobno idealne w takiej sytuacji a o zastrzyk mam pytać za jakiś czas
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

witaj, mnie również go zalecono, mam mieć 12 zastrzyków , co tydzień jeden. Potem łyżeczkowanie i badanie histopato
Bralam i nie polecam pol roku bez okresu i waga 96 a rok temu 47

Witam ja na zastrzyku jestem od 9 lat jestem mega zadowolina jest to w 100 % bezpueczne i wygodne nie przytylam po nich ani kg. ..po pierwszej ciazy tez bralam zastrzyki potem odstawilam i juz po 3 tygidniach znow bylam w cazy wiec nie ma regoly
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Kobieta

Hiszpańska mucha (45 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

Stres powoli mnie wykańcza... (5 odpowiedzi)

Jak radzicie sobie z codziennym stresem? W pracy/ w domu,nadmiar obowiązków, których nie da rady...

Tabletki powiększające piersi (16 odpowiedzi)

Jak to jest dziewczyny z tymi tabletkami. Działają czy nie działają? Bo tak sobie patrzę na...

do góry