Widok

depo provera

Czy ktoras z Was brala zastrzyk antykoncepcyjny? Jak sie czujecie po nim?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja stosowalam depo. Około 3 lata przez rok nie miałam miesiączki miałam problemy z nadciśnieniem. Ginekolog wywołał mi miesiączke poprzez różne antykoncepcje w tabl. Rok nie mogę już zajść w ciążę. Codziennie staramy się z partnerem i nic .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Absolutnie prawda! ten zastrzyk to trucizna dla organizmu!!!! nie wiem jak moga leganie sprzedawac to swinstwo! jezeli chcecie sie kobietki zatruc wstrzykujac depo myslcie o olbrzymiej dawce chemii jaka sobie oferujecie. Po jednym zastrzyku juz po 3 miesiacach nie poszlam po druga dawke, pierwsza byla pomylka! Czulam sie bez energii a libido mi spadlo to zera. To po co to brac, jak Ci sie nie chce isc z facetem do lozka!?
A pozniej po 5 miesiacach dostalam pierwsza miesiaczke, ktora mi sie powtorzyla 3 razy w ciagu tego samego miesiaca z wielkimi klotami jak moja reka...a nastepnego miesiaca nie mialam zadnego krwawienia. Znowu brak miesiaczki. Co ja sobie narobilam!? ide znowu do lekarza z le, ze moze wogole mam raka. Kiedys spokoj ducha, miesiaczki regularne i wszystko bylo OK a teraz tylko strach i niepewnosc czy to depo czy moze wogole umre na raka. Prosze nie bierzcie tej trucizny! zycze wam radosci i zdrowia bez DEPO!

Bzdury mówisz ja przytyłam prawie 30 kg. Czułam się fatalnie a teraz po 3 miesiącach dostałam okres tylko że m 3 razy w miesiącu po 5 dni. To jest najgorsze g*wno nie polecam
Ten zastszyk zepsul mi capy organizm niemialam pszez rok okresu czulam się jak pszy menopalzie i drugi rok niemoge zajść w ciążę pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

to wszystko bzdury! ja bralam ten hormonalny zastrzyk 15 lat i zaluje ze nie biore, mam juz 50 lat i przeszlam na tabletki
z ta waga to kompletna bzdura akurat po tym srodku sie nie tyje!! miesiaczka sie wstrzymuje i to nic zlego nic sie nie dzieje- to nie ma zadnych skutkow ubocznych!!!-
a dla nas kobiet jeszcze lepiej, jak odstawilam ten 3 miesieczny zastrzyk to po 6 miesiacach dostalam regularnie, i co zauwazylam !!!
- po 6 miesiacach po odstawieniu zaczelam sie starzec! to znaczy zaczelam wiodczec! tak dlugo jak sie ja bierze nie przechodzi sie lat przejsciowych- ja mieszkam juz od 30 lat w niemczech i jest tu ona bardzo popularna i chwalona

no co uwazac? W skutkach ubocznych moga wystepowac zmiany w zachowaniu, to znaczy ze ten zastrzyk moze wywolywac stany depresyjne albo podobne jezeli tak jest i nie radzimy sobie z tym to wtedy nie brac!!!!!!!
I po dlugim czasie brania tego zastrzyku ca. po 10 latach zrobic badanie kosci (knochendichtung test- nic takiego) zeby pozniej nie dostac osteoporosy

ja moge tylko zachecic do branie tego srodka
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja przez miesniaki,i mocne krwawienie przez pieska ,co spowodowalo duzy spadek homoglebiny..Wiec lekarz dal mi z tego powodu zastrzyk..Mam dostac co 4 tyg.Jakie mieliscie ,skutki uboczne.Nie powiem ze w czesniej bylam bardzo ,bardzo nerwoea.Teraz nie.Czuje sie jak nsrazie dobrze po pierwszym zastrzyku.A co dalej az sie boje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam ja jetem dopiero,trzeci dzien po zastrzyku.Wiec jak narazie jest ok.Dobrze sie czuje..A co dalej czas po kaze.
Co 90 dni :)
Witam mam to samo przytylam a brzuch mam tak duzy jak bym byla w 5 miesiacu ciąży to fakt super że nie mam okresu ale ten brzuch mnie dobija i nie mogę schudnąć tragedia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja biorę depo provere od roku wszystko jest ok owszem po pierwszym zastrzyku przytyłam 3 kg ale trochę ćwiczeń i waga doszła do normy okres mam normalnie.samopoczucie ok.kobietki każda antykoncepcja działa na każdą z nas inaczej
Ja brałam czuję się dobrze mam pytanie czy stanie się coś jak przyjmę go jutro i dziś całkiem zapomniałam i boję się że może być coś nie tak
Nie trzeba tyle żreć
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc ja biore juz 13 lat i dobrze sie czuje co radzisz czy zrobic przerwe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja biorę depo-provera prowenę od niedawna i jak na razie wszystko ok:-), po pierwszym zastrzyku owszem były jakieś plamienia itd, ale po drugim pełna satysfakcja,wygoda dla kobiet które nie pamiętają o pigułce :-) i jak powszechnie wiadomo każda kobieta inaczej reaguje na antykoncepcje ja po pigułka czułam się okropnie, więc nie zgadzam się z opinią że zastrzyk to samo zło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sorry tyja
Tak samo jak fajki rzucasz jedni ryja inni nie mi nie szkodzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To nie jest dla każdego zależy od metabolizmu ja biorę bo chce przytyć a tu nic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam ja na zastrzyku jestem od 9 lat jestem mega zadowolina jest to w 100 % bezpueczne i wygodne nie przytylam po nich ani kg. ..po pierwszej ciazy tez bralam zastrzyki potem odstawilam i juz po 3 tygidniach znow bylam w cazy wiec nie ma regoly
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bralam i nie polecam pol roku bez okresu i waga 96 a rok temu 47

witaj, mnie również go zalecono, mam mieć 12 zastrzyków , co tydzień jeden. Potem łyżeczkowanie i badanie histopato
do góry