Widok

uderzyłam teściową

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wczoraj miałam bardzo dużą sprzeczkę z teściową. Poszło o to, że powiedziała o moim synku "A czemu go w szpitalu nie zostawiłaś??", "mój syn nie ma kasy żeby utrzymywał ciebie i dziecko", "złapałaś go na dziecko", "ja nie rozumiem jak można mieć dzieci, ja mam bo wpadłam", "ciągniesz tylko od mojego syna, zamiast chodzić do opieki lub po kościołach"
Ja jej odpowiedziałam:
-słucham, czy do mnie k*** mówisz??!!"
Teściowa: Tak, możesz mi go dać, ja się nim zaopiekuje w drodze do domu dziecka, on jest taki ładny napewno ktoś go weźmie.
Szlag mnie trafił jak to usłyszłam, pierw zatkało mnie na ok3sekundy, później krew mnie zalała i po prostu walnełam jej bardzo mocno w twarz, doszło do bijatyki.
Teściowa zalała się krwią i groziła że na obdukcję pójdzie i zrobi mi proces. Całą akcje widziała młoda dziewczyna ok. 20lat poprosiłam ją zeby w razie czego była świadkiem w sprawie, ona się zgodziła.
Wiem, że to nie wiarygodnie brzmi i jak prowokacja, ale niestety nią nie jest.
Nie będę kłamać nie żałuje tego co zrobiłam, ale jak teściowa mnie poda na policje to mam jakieś szanse żeby się obronić??
Mam nagraną 1 rozmowe jak pijana mnie obraża i wygraża się mi, i chcę skłócić mnie z partnerem.
Kiedyś mówiłam już mojemu partnerowi, żeby nie brał od tej zołzy kasy na wnuka, bo później wypomina i wydzwania i sie wypytuje na co wydane. Ale to nic nie daję partner przyjmuje od niej gotówkę i nie przekazuje mi jej, bo wie ze bym jej rzuciłam w pysk nią. Kiedyś spotkałam ją u fryzjera byłam za swoje pieniądze z macierzyńskiego na podcięcie końcówek, to za plecami obgadała mnie że widziała mnie w luksusowym salonie i że 300zł płaciłam niby za fryzurę( co nie jest prawdą, bo byłam u zwykłego osiedlowego fryzjera, od którego od lat chodzę i zapłaciłam 20zł)
nagaduje partnera, a on nie umie jej powiedzieć, jak ja mu coś o niej powiem jakąś prawdę, to zaraz w obronie matki staje i moja rodzine poniza.
Matka go nie wychowywała tylko babcia, matkę widział raz na półroku i wogole się nie zajmowała dziećmi, tylko jej matka, tak samo z utrzymaniem ta zalozła na siebie wydawała, zamaist dzieciom na buty dac!! Później wyrzuciła go z domu jak skonczył 16lat i kazała mu sobie radzić, bo ona nie jest bankiem.
Tyle świnstw mu zrobila, a on za nią jest.
Nie wiem co mam zrobić z nimi obojgiem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
tak, z pewnością jestem lepsza od Ciebie
:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może ona podsysa jednak??

:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
możliwe :)
A miałam się wypowiedzieć.. heh.. to se napiszę któtko.. ;) Też bym nie wytrzymała i za pewne to samo zrobiła.. hy hy..

I po co to wszystko..? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Trudne sprawy" , "Dlaczego ja" , "Ukryta Prawda" hahahaha

Fajne seriale:P
Hmm.. Teraz będzie coraz więcej zarzutów, że to prowokacja, jeżeli ktoś będzie tej pomocy potrzebował.. O to też chodziło..? O tym też myślałaś..?

A później oczekujecie pomocy.. :)
Biedne to dziecko w tym wszystkim...jesli to prawda...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Anita teściowa pokazała swój niski poziom tym co powiedziała ale Twoja reakcja i odpowiedzi tutaj mają poziom jeszcze niższy.

Zadam Ci jedno pytanie: Po co umieszczałaś wątek na forum skoro gdy tylko ktoś się z Tobą nie zgodzi wyzywasz? Znasz definicję forum? Co chcesz zwojować poprzez atakowanie wszystkich o odmiennych poglądach? Myślisz że zmienią zdanie? że zaczną Cię żałować? \

Temat jest w czasie dokonanym i niestety żadne słowa nic nie zmienią a skoro napisałaś o tym świadczy to że nie jest Ci obojętna cała ta sytuacja...

Co do męża to poproś niech się facet ogarnie bo nie wyobrażam sobie by mąż tolerował takie teksty o własnym dziecku od swojej matki.

Uderzeniem okazałaś swoją słabość a nie siłę. Wiesz co działa lepiej? Ignorowanie. Moja mama zawsze mi powtarzała" Jeśli Cię ktoś obraża a Ty się denerwujesz oznacza to że ma rację, jeśli nie-powinnaś to wyśmiać" Uważam że bardziej teściowa by się zdziwiła gdybyś odpowiedziała ironicznie "że to wzruszające" z uśmiechem od ucha do ucha niż tym co zrobiłaś. Nie działałaś w obronie własnej-Ty zaatakowałaś, masz podrapaną szyję? Pamiętaj że agresja rodzi agresję. Szkoda tylko że dzieciak patrzy na zachowanie matki...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jesli to zmyslilas autorko, to musisz miec nędzne zycie, bo wrażeń poszukujesz na forum.

Wyjdz na dwor i pobiegaj.
ej kurka co sie sie dzieje z tym adminem porąbanym
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurka
pitole
tak sobie myslę, że to naprawdę musi być patologiczna rodzina:
- babcia, która nie wychowywała swojego syna, na dodatek wyrzuciła go z domu, kiedy miał 16 lat - to raz
- na pewno miała powód żeby go wywalić, wątpie żeby ten syn był jakiś normalny, ogarnięty, na pewno dawał matce powody - to dwa
- babcia opowiada takie straszne rzeczy o swoim wnuku, na siłę chce go wywieźć do sierocińca - to trzy
- synowa, która bije teściową do krwi
- całą akcje widziała dziewczyna lat ok. 20. Czyli gdzie to sie działo? Na ulicy?
- synowa, która nie potrafi w składzie i ładzie napisać jednego zdania, a jej wypociny najeżone (i znów ten jeż) są błędami

No ja tu widzę patologię. Pasujesz i do swojej teściowej i do swojego "partnera". Taka sama patologia z Ciebie jak i z nich.
Tylko dzieciaka szkoda w tym wszystkim. Czy nie powinna się Wami zainteresować opieka społeczna?

Skoro ta kobieta jest taka podła i takie rzeczy wygaduje dlaczego utrzymujecie kontakty? Może jednak podoba Ci się, że kasę daje? Może taka nie najgorsza z niej matka skoro jeszcze sponsoruje swojego dorosłego syna?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
juz dajcie spokój autorka napisała że to zmysliła więc juz nie ma sensu dodwac umoralniających komentarzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Lepszy byłby wątek "uderzyłam teścia". Bo co to za hoax, że synowa z teściową, obie "na poziomie" poszarpały się w chałupie. Pewnie 100 takich przypadków dziennie mamy.
powiem krótko, teściowej się nie wybiera,
ale szacunek powinna do Ciebie mieć, nie dziwie ci się, dobrze zrobiłaś, bo ile można wytrzymywać kłamstwa teściowej, potem będzie twoje dziecko nastawiać przeciwko ciebie, bo ty najgorsza matka w jej oczach jestes, ze synka jej zabralas.
twoja tesciowa powinna sie leczyc!
trzymam kciuki za ciebie bo wierze ze sobie poradzisz.
pozdrawiam cie i sciskam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chyba nie wszystkim chcialo sie czytac calosc i umknelo im, ze to prowokacja.

Swoja droga od poczatku zastanawialam sie - niby na jakiej podstawie jakas stara pijaczka majaca papke zamiast mozgu mialaby ot tak idebrac wnuka matce i oddac do domu dziecka? Ze niby kim jest i jakie ma ku temu prawo?

Ale to tylko podpucha. Wiec nie bede pisala co bym zrobila w takiej sytuacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
kulka ,przecież Ciebie nikt nie szarpał itd prawda?
jak coś to mój mail anitko aleksandra.x@onet.pl
chętnie cię wesprzę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nic już nie rozumiem ,czy to PRAWDZIWA teściowa ,czy matka partnera?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry