Widok
WIELKA NIESPRAWIEDLIWOŚĆ
Wczoraj na naszym uniwerku stała się wielka niesprawiedliwość. Znalazła się profesorka, której nie interesują fakty, mimo, iż wykłada na Psychologii. Wszystkim, którzy zdali poprawkę, niezależnie od wyniku, postawiła tróje, twierdząc, że pewnie test był znany, skoro tyle dobrych ocen. A czyja to wina, że była ona na tyle leniwa, że nie zmieniła pytań z egzaminu? To nie w porządku!!!!! Niesprawiedliwości mówię NIE!!!!!!!!!!!!!!!!
WIELKA NIESPRAWIEDLIWOŚĆ 2
Założę się, że na Psychologii tak się stało, ponieważ studenci wieczorowi napisali dużo lepiej niż studenci dzienni, a niestety owa pani profesor podlega wszelkim schematom i wieczorowych ma za "kupę gówna".
Ciekawe, czy, gdyby oceny kształtowały się odwrotnie, to też powpisywałaby tróje? Pewnie nie, bo przecież studenci dzienni nigdy nie oszukują!!! TO TYLKO SCHEMATY!!!!!!
Na Psychologii po prostu przestrzega się zasady - dzienni dobrzy i zdolni, wieczorowi - niezdolni i do niczego. A przecież kwestia, czy ktoś jest na dziennych, czy na wieczorowych, to nie problem intelektu, tylko szczęścia, ewentualnie (jqak w moim przypadku), czystej chęci bycia studentem studiów wieczorowych!!!!!!!!!!!!
Ciekawe, czy, gdyby oceny kształtowały się odwrotnie, to też powpisywałaby tróje? Pewnie nie, bo przecież studenci dzienni nigdy nie oszukują!!! TO TYLKO SCHEMATY!!!!!!
Na Psychologii po prostu przestrzega się zasady - dzienni dobrzy i zdolni, wieczorowi - niezdolni i do niczego. A przecież kwestia, czy ktoś jest na dziennych, czy na wieczorowych, to nie problem intelektu, tylko szczęścia, ewentualnie (jqak w moim przypadku), czystej chęci bycia studentem studiów wieczorowych!!!!!!!!!!!!
Dzień bez samochodu
wydaje się niemożliwy, prawda? Wyglądam za okno, na parking, idę po mieście, widzę jak wielką częścią istnienia w cywilizacji stał się samochód. Nie ważne jaki, chociaż raczej im droższy tym... droższy, bardziej osobiście traktowany. Koszulki z populistycznym nadrukiem: Dziesięć powodów, dla których piwo jest lepsze od kobiety, juz wkrótce zastąpią, albo już to zrobiły, tkaniny wychwalające samochód jako idealną partnerkę dla tak zwanego mężczyzny. Wkrótce. Teraz jeszcze nie, ewolucja musi trwać. Z kobiet do samochodu przez półkobietypółauta, autokobiety, wykształcą się samochody, na które będzie się mówić - ta, tamta, tą... Tą mi k**** ukradli, tamtą widziałem, mam ją na warsztacie... Ale ewolucja to nie tylko żeńska jej część. Samochód jako przedłużenie penisa. Arogancja w akceptacji, coś w rodzaju dresiarstwa drogowego. Syndrom łokcia - prezentuj swój łokieć jadąc autem. Najlepiej w coś ubrany.
Sprawa jest poważna, ale istnieje nadzieja. W Polsce spada spożycie samochodów, sprzedaż maleje. Dobrze, brawo. Tylko przyczyny są mniej optymistyczne. Jedyny chyba pozytywny aspekt spadku dochodów. Czy notoryczne grzebanie przy samochodzie, mycie go, pielęgnowanie to nie przypadkiem coś w rodzaju fetyszyzmu samochodowego? Samochód się uczłowiecza. Albo tak daleko postępuje dehumanizacja. Przód malucha przypomina twarz sąsiada, a forda sierry twarz kobiety z kiosku. Jak ma na imię wasze audi?
"Krótka wypowiedź na kolejny niespełniony dzień bez samochodu"
Wróciłem hehe
no ... a wiec po pewnych problemach natury technicznej wrocilem na forum .
Elzair nie przejmuj sie hehe , przeciez znasz Ta Pani Profesor zbyt dobrze zeby dziwic sie temu co zrobila. Ale coz. Przeciez jestesmy gorsi , i wieczorowi , no i na dodatek ja nie jestem inteligentny huehuehue .
Elzair nie przejmuj sie hehe , przeciez znasz Ta Pani Profesor zbyt dobrze zeby dziwic sie temu co zrobila. Ale coz. Przeciez jestesmy gorsi , i wieczorowi , no i na dodatek ja nie jestem inteligentny huehuehue .
KWADRATOWA
kwadratowej nie zamkna. i juz sie o to postaram . hehe . nie ma mowy o tym zebym mial sie nudzic we wtorki. 3 paski maja imprezownie w calym trojmiescie , a jedyny klub gdzie leci metal i hardcore i jest ku temu osobna impreza to wlasnie Kwadratowa we wtorki .
Chcialem zlozyc propozycje zalozenia Stowarzyszenia Obrony Kwadratowej :]
Tlum wszystko moze i wszystko potrafi.
Chcialem zlozyc propozycje zalozenia Stowarzyszenia Obrony Kwadratowej :]
Tlum wszystko moze i wszystko potrafi.
atma dobrze powiedziane
... nieprzyjazny :]
no coz .. niestety daleko nam jeszcze do kultury jaka mozemy spotkac w krajach europy zachodniej gdzie rowerzysta traktowany jest naprawde bardzo dobrze przez zmotoryzowanych kierowcow. druga sprawa to fakt, iz strach jest zostawic rower gdziekolwiek przed jakimkolwiek sklepem. .. poza tym mysle ze i instytucje szkolnictwa rowniez nie dokladaja wiele staran aby zachecic swoich uczniow / studentow do korzystania z tego wspanialego srodka transportu. u mnie , zarowno na UG , jak i w studium brak jest jakiejkolwiek mozliwosci garazowania rowerow.
no coz .. niestety daleko nam jeszcze do kultury jaka mozemy spotkac w krajach europy zachodniej gdzie rowerzysta traktowany jest naprawde bardzo dobrze przez zmotoryzowanych kierowcow. druga sprawa to fakt, iz strach jest zostawic rower gdziekolwiek przed jakimkolwiek sklepem. .. poza tym mysle ze i instytucje szkolnictwa rowniez nie dokladaja wiele staran aby zachecic swoich uczniow / studentow do korzystania z tego wspanialego srodka transportu. u mnie , zarowno na UG , jak i w studium brak jest jakiejkolwiek mozliwosci garazowania rowerow.
Kwadratowa
Podpisałam się pod listą protestujących przed zamknięciem Kwadratowej, zróbcie to- zwracam się do sympatyków tego klubu, a wiem, że jest ich wielu! Każdy podpis jest ważny, każdy z nas może przyczynić się do podtrzymania Kwadratu przy życiu. To najlepszy klub, w którym można się pobawić w zależnosci od swego muzycznego gustu. Nie wyobrażam sobie braku wtorków i czwartków! A w dresach, z tego co mi wiadomo, do Kwadratu nie wpuszczają.
Hyde Park w Dzienniku Bandyckim
Tydzień temu wycięto z HP ok. 50 ogłoszeń. W tym wydaniu Hyde Parku na polecenie szefostwa gazety zostało wyciętych około 270 ogłoszeń. Bez żadnej konkretnej przyczyny. Tak na chybił trafił, w ostatniej chwili zdecydowano się skrócić HP o ponad połowę. Wpisane już do komputerów ogłoszenia poszły do wirtualnego śmietnika. Szefowie dziennika sądzą, że wszystko im wolno? Chyba tak. Co tam sfrustrowana młodzież, oni są nie ważni, istotne są tylko zyski gazety.
W planach redukcja etatów osób tworzących HP i Gratkę.
I co wy na to? Poczekacie aż zlikwidują was do końca?
W planach redukcja etatów osób tworzących HP i Gratkę.
I co wy na to? Poczekacie aż zlikwidują was do końca?