Widok
Spódnica z dzianiny przebijającej zielenią
leżąca gdzieś w wielkiej stercie starych szmat jest niezwykle trudna do wykrycia, tym bardziej jeśli jednocześnie szuka jej siedemnaście rencistek. Sklep śmierdzi a ceny sa wyjątkowo zawyżane (10 złotych za kilogram). Rzeczypospolita Polska. The republic of Poland. Trzecia RP. Świeża dostawa co poniedziałek. Wybory prezydenckie 2000. Analogia z lumpexem jest celowa i trafna.
Był tu niedawno jakiś populista małpujący sprany slogan wyborczy. Zapraszam go do dyskusji na temat tego, co SIĘ DZIEJE. Zapraszam go do lumpexu, aby wyczuł analogie, aby zobaczył tłumy wypranych i poplamionych kandydatów leżących na surowych stołach, w których przebierają stare kobiety, traktujące tą czynnośc niemal jak dawno już zapomniany sex.
Widział kiedyś kto, żeby szmaty plamiły się nawzajem? Proszę, ten niebieski sfeter ma strasznie tłustą plamę na przodzie. Stara plama nie da się tak łatwo wywabić. Wyszło w praniu? I farbuje od innych? Zielony, czerwony, czarny, biały, w krzyże, sfastyki, sierpy... Tyle wzorów a ten sam materiał.
A aktywiści Radia Rydzyk sugerują fałszerstwo! Szmaty są podrobione? Nie, tylko nie wszystkie sa oryginalne. Podobno niektóre są sprowadzane z bliskiego wschodu. I kobieta, która je waży, może oszukiwać. Dlatego wszystkie karty do głosowania zostaną przesłane prosto z urn o. Dyrektorowi, aby mógł sam osobiście policzyc głosy.
A koszula ministra bezpieczeństwa jest poplamiona! Nie pytajcie czym. Tak było z Clintonem i omal nie... Ale klienci wszystko zaakceptują, wiadomo, przecież kupują tylko tanie szmaty. Po praniu i wyprasowaniu można spróbować je nosić. Ale i tak na żadną imprezę gdzieś na mieście nikt ich nie ubierze.
Był tu niedawno jakiś populista małpujący sprany slogan wyborczy. Zapraszam go do dyskusji na temat tego, co SIĘ DZIEJE. Zapraszam go do lumpexu, aby wyczuł analogie, aby zobaczył tłumy wypranych i poplamionych kandydatów leżących na surowych stołach, w których przebierają stare kobiety, traktujące tą czynnośc niemal jak dawno już zapomniany sex.
Widział kiedyś kto, żeby szmaty plamiły się nawzajem? Proszę, ten niebieski sfeter ma strasznie tłustą plamę na przodzie. Stara plama nie da się tak łatwo wywabić. Wyszło w praniu? I farbuje od innych? Zielony, czerwony, czarny, biały, w krzyże, sfastyki, sierpy... Tyle wzorów a ten sam materiał.
A aktywiści Radia Rydzyk sugerują fałszerstwo! Szmaty są podrobione? Nie, tylko nie wszystkie sa oryginalne. Podobno niektóre są sprowadzane z bliskiego wschodu. I kobieta, która je waży, może oszukiwać. Dlatego wszystkie karty do głosowania zostaną przesłane prosto z urn o. Dyrektorowi, aby mógł sam osobiście policzyc głosy.
A koszula ministra bezpieczeństwa jest poplamiona! Nie pytajcie czym. Tak było z Clintonem i omal nie... Ale klienci wszystko zaakceptują, wiadomo, przecież kupują tylko tanie szmaty. Po praniu i wyprasowaniu można spróbować je nosić. Ale i tak na żadną imprezę gdzieś na mieście nikt ich nie ubierze.
Do Brain
Po pierwsze zal mi ze musze pisac odpowiedz na HP bo Brain nie podal swego adresu e-mail zby mu odpowiedziec.
1. Do dialogu prywatnego uzywa sie e-mail'a a nie HP na www.trojmiasto.pl, ktora czyta cala Polska, i jesli ktos z Polski czyta w HP tresci typu:
"Buka buka zaraz ktos ci nastka.." to opinia nie moze byc najlepsza o internautach z trojmiasto.
2. HP ma pewne zasady: piszemy o: "co nas w Trójmieście cieszy, denerwuje, przeszkadza ...", wiec moje zdanie jest takie:
Denerwuje mnie, ze na oficjalnej stronie Trojmiasta, ktora jest wizytowka tego miasta, "internauci" nie potrafia czytac, nie do konca pojmuja chyba co to jest e-mail i do czego sluzy,
i nie miesci sie im w glowie, ze nie wszystkich interesuje, ze np. "BINO BINO jak zdam to stawiam WINO" lub "BUKA BUKA bino w niedziele do Ciebie zastuka!!" ( moze powienien stkunac i to chyba mocno ale w glowe)
3. I ostatnia opinia, nie warto wchodzic na adres: www.trojmiasto.pl/hydepark
Yedi
1. Do dialogu prywatnego uzywa sie e-mail'a a nie HP na www.trojmiasto.pl, ktora czyta cala Polska, i jesli ktos z Polski czyta w HP tresci typu:
"Buka buka zaraz ktos ci nastka.." to opinia nie moze byc najlepsza o internautach z trojmiasto.
2. HP ma pewne zasady: piszemy o: "co nas w Trójmieście cieszy, denerwuje, przeszkadza ...", wiec moje zdanie jest takie:
Denerwuje mnie, ze na oficjalnej stronie Trojmiasta, ktora jest wizytowka tego miasta, "internauci" nie potrafia czytac, nie do konca pojmuja chyba co to jest e-mail i do czego sluzy,
i nie miesci sie im w glowie, ze nie wszystkich interesuje, ze np. "BINO BINO jak zdam to stawiam WINO" lub "BUKA BUKA bino w niedziele do Ciebie zastuka!!" ( moze powienien stkunac i to chyba mocno ale w glowe)
3. I ostatnia opinia, nie warto wchodzic na adres: www.trojmiasto.pl/hydepark
Yedi
Jest OK
Słuchajcie, "jest dobrze bo to impreza a nie pogrzeb". Giągle tylko marudzicie. uśmiechajcie się dopóki jeszcze macie zęby.Choć już koniec wakacji nie psuje mi to humoru. Wyluzujcie się i optymistycznie patrzcie na świat. A propos tej psorki z psychologii to macie racje - wredna baba. a swoją drogą - tak między nami - to z doświadczenia wiem, że ci wieczorowi są naprawdę głupsi od dziennych i to nie tylko moja opinia.
chat...Wrzeszczan...
Cierpliwie czekam na chat Wrzeszcza- najlepiej taki sam jak Rumianek na http://www.rumia.gd.pl
no i na nazwe...Wolna Wyspa Wrzeszcz ?!!!
Krzyk Wrzeszcza ? co myslicie ? oczywiscie nocki
w Klubie na Bialej 1 w podziemiach to okazja chatowania ...i nowe pomysly...058-3479728
masz pomysl szalony- zadzwon...
no i na nazwe...Wolna Wyspa Wrzeszcz ?!!!
Krzyk Wrzeszcza ? co myslicie ? oczywiscie nocki
w Klubie na Bialej 1 w podziemiach to okazja chatowania ...i nowe pomysly...058-3479728
masz pomysl szalony- zadzwon...
Romeo mówi...
Dłuuugo czekałem na Hyde Park, gdzie można wypowiadać się bez ograniczeń, skracania, gubienia kuponów, itp. Niestety, DB wprowadził takie utrudnienia, że na jakiś czas zrezygnowałem. Nie było mnie ponad dwa lata; ale nie zniknąłem, ani czołgiści nie wrzucili mnie pod gąsiennice (tu ukłon w stronę PŁK.). Nie udało się w Gratce, może więc popiszę sobie trochę tutaj... Krótko mówiąc - Romeo wraca !!!
Ludzie
Ludzie ucichli juz nie podnosza glosu.
Umarli wszyscy, nie ma juz dusz.
Martwe drzewo przy drodze stoi.
Kto zgadnie kim bylo w swej niedoli?
Martwy glaz lezy opodal drogi.
Martwy czarny mech porasta jego rogi.
Martwe liscie leza pokotem.
Martwy kot spadl z plotu.
Garnki martwe swe uczy pogubily.
Sroki martwe swiecidelka roztrwonily
Na wszystkie strony swiata.
Nikt juz z nich nie skorzysta.
Wszystko martwe, nawet natura
pastelami malowana, kultura,
umarla wraz ze spoleczenstwem.
Nami i naszym bezpieczenstwem.
Jak to sie stalo? Jak to zmienic?
Przestan sie rumienic!!!
Przeciez nic juz nie zrobisz.
Dobrze o tym wiesz.
Tymczasem martwy bog spoglada
z gory na to wszystko, katorga
to dla jego oczu. Samzes sobie winien
zes cos takiego stworzyl!!!
Umarli wszyscy, nie ma juz dusz.
Martwe drzewo przy drodze stoi.
Kto zgadnie kim bylo w swej niedoli?
Martwy glaz lezy opodal drogi.
Martwy czarny mech porasta jego rogi.
Martwe liscie leza pokotem.
Martwy kot spadl z plotu.
Garnki martwe swe uczy pogubily.
Sroki martwe swiecidelka roztrwonily
Na wszystkie strony swiata.
Nikt juz z nich nie skorzysta.
Wszystko martwe, nawet natura
pastelami malowana, kultura,
umarla wraz ze spoleczenstwem.
Nami i naszym bezpieczenstwem.
Jak to sie stalo? Jak to zmienic?
Przestan sie rumienic!!!
Przeciez nic juz nie zrobisz.
Dobrze o tym wiesz.
Tymczasem martwy bog spoglada
z gory na to wszystko, katorga
to dla jego oczu. Samzes sobie winien
zes cos takiego stworzyl!!!
Plagiat
Poki co jestem sama z soba. I tak chce.
Za kilka dni wyjezdzam na dwa, trzy tygodnie. Potem wroce do Gdanska.
Po powrocie sie odezwe - i moze wtedy...
Nr komorki masz - gyby cokolwiek - dzwon. Kiedy tylko chcesz. Przepraszam, ale na wieksze towarzystwo zupelnie nie mam teraz ochoty - nie slysze tego co we mnie. A musze posluchac!
Swiat jest koloru bordowego!!! Musze to zmienic! Rozjasnic. Dodac zieleni, blekitow. Musze!!!
Postrofki.
Ps. Moge juz wiecej nie pisac - zrozum mnie, prosze.
Za kilka dni wyjezdzam na dwa, trzy tygodnie. Potem wroce do Gdanska.
Po powrocie sie odezwe - i moze wtedy...
Nr komorki masz - gyby cokolwiek - dzwon. Kiedy tylko chcesz. Przepraszam, ale na wieksze towarzystwo zupelnie nie mam teraz ochoty - nie slysze tego co we mnie. A musze posluchac!
Swiat jest koloru bordowego!!! Musze to zmienic! Rozjasnic. Dodac zieleni, blekitow. Musze!!!
Postrofki.
Ps. Moge juz wiecej nie pisac - zrozum mnie, prosze.